Stelian Ion despre rectificarea Legii CSM „Ne vom trezi cu legi modificate peste noapte"!

Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției, acuză PSD-PNL că modifică legi direct în Monitorul Oficial, peste Parlament, ceea ce este un abuz grosolan, o operațiune vădit ilegală și neconstituțională.

În Monitorul Oficial 989 din 31 octombrie a fost publicată o rectificare la capitolul privind organizarea Inspecției Judiciare din Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii. Concret, este vorba de calculul notei finale obținute de candidații înscriși la concursul pentru ocuparea posturilor de inspector judiciar: aceasta să reprezinte „suma punctajelor” acordate la cele două probe în loc de „media aritmetică a notelor”.

Așa-zisa rectificare a Legii CSM, apărută în Monitorul Oficial de marți, reprezintă un abuz grosolan. Nu avem de-a face cu o virgulă pusă aiurea, o literă lipsă, un dezacord gramatical sau o trimitere către un text inexistent. Să înlocuiești într-o lege sintagma «media aritmetică a notelor» cu sintagma «suma punctajelor» este o operațiune vădit ilegală și neconstituțională. De ce să nu fie menținută regula mediei aritmetice și schimbată legea în altă parte, anume la punctajul minim pentru validarea rezultatelor? Anomalia putea fi rezolvată în mai multe feluri, iar asta o putea face doar Parlamentul, nicidecum niște funcționari”, declară Stelian Ion.

De menționat că legea rectificată acum a fost adoptată de Parlament în octombrie 2022 și promulgată de președinte în noiembrie 2022. Rectificarea a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ condus de Florin Iordache, la solicitarea Secretariatului General al Camerei Deputaților.

De altfel, Inspecția Judiciară nu a cerut rectificarea legii, ci modificarea ei. Precedentul creat este foarte periculos pentru că în felul acesta ne putem trezi cu tot felul de modificări ale legilor făcute peste noapte de unii funcționari. Sursa acestor aberații legislative este graba cu care actuala majoritate toxică emite unele acte normative. Ne amintim, desigur, viteza cu care a lucrat comisia specială de modificare a legilor justiției în vremea ministrului Predoiu. Acum, e greu pentru actuala majoritate să recunoască prostia pe care a făcut-o și pune totul pe seama unei simple erori materiale. Ar fi fost greu de înțeles și pentru oficialii europeni de ce este nevoie, la scurt timp după votarea “minunatelor” legi ale justiției, de o nouă intervenție legislativă”, mai precizează Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiției atrage atenția, totodată, că rezultatele viitoarelor concursuri ar putea fi contestate, dat fiind că legea spune clar că modificarea actelor normative prin operațiunea rectificării este lovită de nulitate.

CITEȘTE ȘI:
 
ZIUE LIVE Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)
ZIUA LIVE Stelian Ion, despre testarea antidrog în școli- „Mi se pare exgerată“ (VIDEO)

Deputatul Stelian Ion a fost amendat la protestul de la Ministerul Sănătății. Va contesta contravenția! (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 342

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 550

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 801

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 759

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 517

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 731

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1050

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 506

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 608

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 660

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 790

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 554

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 708