Viceprimarul Nicolae Nemirschi sustine ca prin intermediul PUG trebuie rezolvata problema parcarilor

Planul Urbanistic General a fost finalizat * In noul PUG a fost modificat regimul constructiilor dupa o analiza efectuata de Ordinul Arhitectilor din Romania, dar si structura similara de plan local * Un alt lucru benefic, sustine viceprimarul Constantei, este modificarea procentului de ocupare a terenului in municipiu * Acesta va creste de la 35% la 45-50%

Municipiul Constanta a beneficiat, incepand cu anul 1999, de un plan urbanistic general preliminar, propus de Consiliul local din acea vreme. Viceprimarul Nicolae Nemirschi sustine ca elaborarea PUG, in conformitate cu legea in vigoare, presupunea conditii drastice care, la acea vreme, nu erau indeplinite, motiv pentru care acel proiect preliminar nu a putut fi aprobat. Apoi, dupa anul 2000, transformarile si expansiunea urbanistica a orasului necesitau reactualizarea si definitivarea Planului Urbanistic General, motiv pentru care proiectul planului a reintrat in discutii in cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Nemirschi sustine ca, la un moment dat, comisia de urbanism din aparatul CLM a cerut returnarea PUG catre proiectanti pentru a fi modificat potrivit sublinierilor comisiei. Viceprimarul Nicolae Nemirschi sustine ca in PUG a fost modificat regimul constructiilor, dupa analiza efectuata de Ordinul Arhitectilor din Romania, dar si structura similara de plan local. Un alt lucru benefic, sustine viceprimarul Constantei, este modificarea procentului de ocupare a terenului in municipiu. Acesta va creste de la 35% la 45-50%. In ceea ce priveste parcarile, municipalitatea intentioneaza ca, in baza Planului Urbanistic General, sa nu mai elibereze autorizatii de constructii in special pentru spatii comerciale, birouri etc. daca proiectul nu asigura locuri de parcare pentru proprietatea pentru care se solicita autorizatie. Viceprimarul Nicolae Nemirschi considera ca municipiul Constanta va deveni in doar cativa ani de zile un oras foarte aglomerat, motiv pentru care trebuie rezolvata inca de pe acum problema spinoasa a spatiilor de parcare. PUG urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local, imediat ce vor fi puse la punct si ultimele detalii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 334

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 394

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 351

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 357

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 303

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 338

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 714

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 442

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 333

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 580

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 281

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 368

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 454

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 771

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 287