Zamfir Iorgus a primit girul pentru functia de primar

Un nou mandat pentru edilul municipiului Mangalia

Liderii social-democrati l-au prezentat, in cea de-a doua zi a Sarbatorilor de Paste, pe edilul orasului drept candidatul PSD la alegerile locale din vara acestui an * In opinia primarului Iorgus, momentul lansarii a reprezentat bilantul realizarilor mandatului 2000-2004

Chiar daca, oficial, campania electorala pentru alegerile locale din vara acestui an nu s-a declansat inca, cele mai multe formatiuni politice cu reprezentativitate judeteana au intrat deja intr-o batalie electorala la sfarsitul careia, prin votul din 6 iunie, cetatenii vor decide configuratia viitoarei administratii publice locale. Este binecunoscut faptul ca judetul Constanta a devenit renumit atat in tara, cat si in strainatate, in mare parte datorita municipiului Mangalia si investitiilor atrase de actualul primar, Zamfir Iorgus. Dupa mai multe saptamani in care conducerea Organizatiei judetene a Partidului Social Democrat si-a lansat o serie de candidati la fotoliile de primari ai localitatilor de la nivelul judetului, in a doua zi a Sfintelor Sarbatori de Pasti a venit randul ca liderii social-democrati sa isi prezinte oferta electorala pe urmatorii patru ani si pentru municipiul Mangalia. Intr-o atmosfera incendiara, liderii constanteni ai partidului de guvernamant l-au prezentat pe actualul edil al municipiului, Zamfir Iorgus, drept candidatul PSD la alegerile locale din vara acestui an pentru fotoliul de primar si pentru perioada 2004-2008. In prezenta delegatiei PSD condusa de presedintele Radu Mazare, dar si a numerosi sustinatori, actualul sef al administratiei locale din Mangalia a declarat ca momentul acestei lansari este "unul deosebit de important si reprezinta bilantul mandatului 2000-2004, precum si momentul in care populatia municipiului poate observa daca promisiunile din campania electorala trecuta au fost sau nu realizate". Totodata, Zamfir Iorgus a multumit cetatenilor din Mangalia pentru sustinerea acordata autoritatilor publice in implementarea mai multor proiecte la nivelul localitatii, dar si pentru faptul ca "intotdeauna au stiut sa vada partea plina a paharului". Potrivit declaratiilor primarului Iorgus, cele mai mari realizari ale mandatului 2000-2004 sunt "starea de spirit din Mangalia, prin dezvoltarea patriotismului local, precum si schimbarea mentalitatii populatiei cu privire la pastrarea curateniei localitatii". De altfel, o preocupare primordiala a administratiei locale, cu impact direct asupra cetatenilor, a fost schimbarea infatisarii orasului, la ora actuala fiind unul dintre cele mai curate orase din tara, cu majoritatea strazilor reabilitate.

Perspective de dezvoltare a municipiului

Pentru mandatul viitor, Zamfir Iorgus nu a enumerat o serie de promisiuni, declarand doar ca vrea sa finalizeze toate proiectele marete ale Mangaliei, astfel incat viata cetatenilor municipiului sa fie din ce in ce mai buna. Printre proiectele propuse se regaseste finalizarea programului de reparatii curente ale strazilor si ale sistemului de canalizare din oras, reabilitarea trotuarelor si a cailor de acces din municipiu, dezvoltarea invatamantului, culturii si sportului, realizarea mai multor blocuri de locuinte pentru tinerii casatoriti si, nu in ultimul rand, valorificarea potentialului turistic. De asemenea, un accent deosebit va fi pus pe continuarea tuturor activitatilor culturale care au loc anual in Mangalia, precum Festivalul "Callatis", Gala Tanarului Actor, Targul Estival de Carte si Festivalul International "Zile si Nopti de Literatura". Pentru finalizarea tuturor obiectivelor, primarul Iorgus va fi ajutat de o noua echipa de consilieri locali. In finalul evenimentului, Zamfir Iorgus a primit girul superiorilor pentru un nou mandat la functia de primar al municipiului. In acest sens, presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat ca il va sustine pe actualul sef al administratiei publice din Mangalia deoarece "este un om constiincios, constructor care merita sa fie primar". Festivitatea de lansare a candidaturii lui Zamfir Iorgus pentru functia de primar al municipiului Mangalia a fost urmata de un spectacol deosebit, sustinut de nume de faima ale scenei artistice romanesti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 473

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 285

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 479

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2168

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 991

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 597

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 539

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 646

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 977

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 601

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 577

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 606

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 914

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2455

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 940