Renaste satanismul

Atasamente: 1197322291.pdf
1197321854.jpg

Cinci cruci din cimitirul comunei Saligny au fost distruse, la inceputul acestei luni * Subcomisarul Emilian Nicolae, adjunctul Politiei Cernavoda, afirma ca, din primele cercetari, reiese ca nu este decat teribilismul unor tineri din localitate care au baut intr-o sambata seara si au vrut sa se dea mari

Atitudinea acestora ridica, insa, un mare semn de intrebare si denota un comportament alarmant, iar indiciile duc la ideea ca autorii sunt satanisti. Pentru ca numai ei fac asa ceva. Indiferent cat au baut, acei tineri au o rotita defecta undeva. Sa intri intr-un cimitir si sa devastezi crucile a cinci morminte inseamna ca nu mai ai pic de sfintenie in tine. De altfel, statisticile politiei arata ca satanismul constantean s-a nascut la Cernavoda. In dimineata urmatoare, duminica, satenii din Saligny au mers sa-si planga mortii si au descoperit grozavia. Si-au facut semnul crucii si au chemat politia. Ancheta este acum in derulare. Dincolo de ea ramane insa gestul, denotand un caracter violent si, probabil, labilitati psihice, ale celor care l-au comis. De altfel, este de mentionat ca primul "nucleu" de satanisti si-a facut aparitia, in judetul nostru, chiar in Cernavoda. Prin anii 90, localnicii au descoperit, intr-o buna zi, ca locul unde era ingropata familia boiereasca Farmache, atestata inca de prin anii 1800, fusese profanat. In cavou au fost gasite, scrijelite pe pereti, insemnele sataniste: crucea intoarsa, triplul de 6 si capul de berbec. Nimeni nu i-a gasit vreodata pe adeptii lui Lucifer care isi facusera cuib in mormantul familiei Farmache. La fel de brusc cum incepusera, manifestarile au incetat. In 1995, satanismul a revenit insa in forta. De data aceasta, din nefericire, a facut si victime umane.

"Dumnezeu este un mincinos, Ave Satana"

La interval de cinci zile, doi barbati au fost ucisi in Constanta, cu o cruzime rar intalnita. In noaptea de 3-4 mai 1995, fiilor lui Satan le-a cazut victima Traian Ionescu, de 44 de ani, din Constanta, iar cinci nopti mai tarziu Marcu Vancea, de 55 de ani, din Garliciu. Amandoi fusesera loviti cu o piatra in cap, apoi li se taiase gatul. Pe frunte si pe restul trupului fusesera scrijelite cruci si alte insemne sataniste. Politia constanteana a intrat in alerta maxima. Era primul caz de acest gen cu care se confruntau si nu aveau niciun indiciu. Nici despre adeptii lui Lucifer nu se stiau prea multe la vremea respectiva. Dupa multe nopti nedormite si batai de cap, politistii le-au gasit salasul. Satanistii, in numar de trei, se aciuasera intr-o hruba pe Valea Portului. Nu a durat mult pana au fost prinsi. Fratii Tiberiu si Horatiu Pintilie, de 17 ani si, respectiv, 21 de ani, si Cristinel Andronache, de 19 ani, au recunoscut imediat faptele. In locuintele lor au fost gasite materiale care denotau orientarea satanista si pacte facute in scris cu diavolul. Iata un fragment de text din rechizitoriul lui Tiberiu Panait: "Dumnezeu este un mincinos ... Satana este un inger... Satana este Dumnezeul meu. Ave Satana, stapan al Iadului, Dumnezeu al Dumnezeilor, Rege al Regilor". La mai bine de 12 ani de la comiterea crimelor, niciunul din politistii care au lucrat in dosar nu isi mai aminteste cu exactitate care era cel care practic luase gatul victimelor. Se pare totusi ca cel care scrijelise insemnele sataniste pe trupuri fusese Cristinel Andronache. Tot in rechizitoriul lui Tiberiu erau redate alte texte din cele gasite din locuinta acestuia: "sa fur ... sa mint ... sa insel ... sa fiu meschin ... lacom, avar, pervers, cu 10.000 de fete Satana". Dupa ce si-au ispasit pedeapsa, cei trei au fost eliberati. Astazi se pare ca sunt cetateni obisnuiti ai acestui oras, fiecare gasindu-si un loc de munca.

Din nou satanisti la Cernavoda

Nenorocirile in care au fost implicati adepti ai lui Satan nu s-au oprit insa aici. Au reaparut, culmea, tot la Cernavoda. Doi ani mai tarziu, pe data de 15 aprilie 1997, o eleva in clasa a IX-a la Liceul din Cernavoda s-a otravit cu o substanta neidentificata. Cristina Costea era din Cochirleni, Rasova, si era cunoscuta ca facand parte din cercurile fiilor lui Satan. O luna mai tarziu, in noaptea de 16-17 mai 1997, Dan Florentin Tudorache, de 29 de ani, si-a ucis mama, apoi s-a autodenuntat. In pofida faptului ca a negat vehemet ca ar face parte din cercurile satanistilor, anchetatorii au gasit, pe peretii din camera lui, picturi cu cranii ranjind si citate care semanau a blesteme: "Destinul lui Abelard sa cada asupra celui care se atinge de mine, Ganach sa-i bantuie familia, in Ob sa-i putrezeasca arborele genealogic". In iulie 2006, un grup de rromi aflat in vizita la Manastirea Dervenr, a furat o bucata din Sfanta Cruce de Piatra. Imediat dupa slujba, preotii au observat lipsa acesteia si au cerut sprijinul politistilor de frontiera. Hotii demarasera in doua vehicule, un BMW si un microbuz. Masinile au fost identificate, dar in interiorul lor nu au mai fost gasite decat mici fragmente din bucata furata. In septembrie 2006, politistii din Medgidia au avut de-a face si ei cu niste tineri care au dat o petrecere in cimitir. In urma cu aproximativ o luna, un tanar pierise inecat in Canalul Dunare - Marea Neagra. In seara zilei in care acesta ar fi implinit 18 ani, opt pusti de bani gata, prietenii lui, au coborat din trei taxiuri. Au trecut cu forta peste paznic, au mers la mormantul lui si au inceput sa bea bere si vodca. Paznicul a incercat sa-i dea afara, dar l-au alungat amenintandu-l cu bataia. In dimineata urmatoare localnicii au constatat ca 15 morminte fusesera vandalizate, inclusiv cel al tanarului inecat. Crucile de lemn fusese rupte, iar cele din marmura sparte si doborate. Candelele fusesera distruse, iar pe morminte zaceau sticle goale de bautura.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Blestem emis de Irineu, Mitropolitul Olteniei. Ce pățesc preoții sau credincioșii care îl încalcă

11 Jan 2023 2097

Cartea zilei Șase cocori stacojii - Elizabeth Lim

10 Jun 2022 1188

ÎPS Teodosie, despre blestemul preoţesc. „Când am venit în Dobrogea, am făcut o slujbă pentru ridicarea blestemelor puse de preoţi“

08 Jun 2022 11557

11 martie. Cinci evenimente care au marcat omenirea de-a lungul vremii

12 Mar 2021 1910

Învățământul profesional dual, între deziderate și ce se poate la Constanța

23 Feb 2021 2670

ÎPS Teodosie la adresa lui Iohannis „Este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii“

17 Apr 2020 7680

Memoriu întocmit de angajații și colaboratorii Teatrului de Stat Constanţa. Ce îi nemulțumește

20 Feb 2019 2303

„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

12 Oct 2018 4856

Lumea Poeziilor Adrian Păunescu – Spune-mi ceva

21 May 2016 3680

Revista presei locale

03 Nov 2015 3325

Patron constănţean Coincidențe, BLESTEM sau INDOLENȚĂ criminală? TREI incendii, ACELAŞI acţionar

01 Nov 2015 3873

Banc Vrăji de nedesfăcut

25 May 2015 2683

Săgetător - 23.02.2015 – 01.03.2015

23 Feb 2015 2166

Horoscop AstroCafe, sãptãmâna - 26.01.2015 – 01.02.2015

25 Jan 2015 4149

Berbec 26.01.2015 – 01.02.2015

25 Jan 2015 2503