Jurnal de Constanţa MDRT plăteşte 400.000 de euro să ţină evidenţa turiştilor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a demarat procedura de achiziţie a unui program electronic care să ţină evidenţa turiştilor cazaţi în hotelurile din România. Autorităţile speră ca prin utilizarea acestui sistem să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură: să numere turiştii şi să combată evaziunea fiscală din turism.

MDRT va organiza licitaţia de achiziţie a soft-ului pe 15 aprilie. Proiectul va fi finanţat din bugetul naţional din acest an. Valoarea estimată a contractului este de 400.000 de euro, fără TVA, iar criteriul utilizat în stabilirea ofertei câştigătoare este preţul cel mai avantajos.

De asemenea, potrivit unui comunicat remis joi de MDRT, realizarea unui asemenea sistem este necesar din cauza diferenţelor între numărul de turişti raportaţi de către diferite instituţii şi cele raportate în sistem de către structurile de primire turistică. „Firma câştigătoare a licitaţiei va trebui să livreze sistemul «la cheie», componentele hardware şi software, precum şi să presteze serviciile necesare implementării sistemului (analiză, instalare, configurare, dezvoltare), servicii de mentenanţă şi servicii de instruire în vederea utilizării cu maximă eficienţă a sistemului. Proiectul va fi implementat într-un interval de maximum şase luni de la data semnării contractului", se arată în comunicatul ministerului. Cei care sunt interesaţi să participe la licitaţie trebuie să prezinte echipa de proiect, care să demonstreze experienţa şi capacitatea necesare implementării proiectului. Firmele participante la licitaţie vor descrie detaliat activităţile necesare atingerii obiectivelor proiectului şi resursele pe care acestea le implică. „Sistemul Informatic Integrat va putea fi accesat de către toate unităţile turistice autorizate de MDRT şi va permite consolidarea acestora într-un registru centralizat. Datele colectate vor servi MDRT în activităţile zilnice prin facilităţi de vizualizare/căutare şi raportare, sprijinind direcţiile de Autorizare, Control, Verificare şi Monitorizare Turistică", se mai arată în informarea transmisă de instituţie.

Ce zice legea acum?

În prezent, potrivit normelor legislative cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structurile de cazare, operatorii economici care deţin sau administrează aceste unităţi (hoteluri, moteluri, vile, cabane, campinguri, sate de vacanţă, bungalouri, pensiuni turistice şi agroturistice şi alte unităţi cu funcţie de cazare turistică) au obligaţia să asigure înscrierea tuturor turiştilor în evidenţele operative ale unităţii, la sosirea acestora, precum şi completarea fişei de anunţare a sosirii şi plecării. Respectivele formulare, grupate în ordine alfabetică, trebuie puse zilnic la dispoziţia Poliţiei. Copiile fişelor rămân în structurile de cazare grupate în acelaşi mod în care sunt predate către Poliţie şi au un termen obligatoriu de arhivare de cinci ani.

jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Măsurile luate de polițiștii din Constanța pentru o minivacanță în siguranță

30 Apr 2024 152

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 164

Controale ale polițiștilor rutieri pe raza județului Constanța. S-au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale

30 Apr 2024 201

Polițiștii, alături de tineri la festivalurile de pe litoral

30 Apr 2024 247

Județul Constanța În prag de sărbătoare, 21 de copii ai comunei Cumpăna au primit daruri (Galerie FOTO)

30 Apr 2024 223

În Medgidia, județul Constanța Percheziții într-un dosar penal privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor

30 Apr 2024 247

Peste 7.000 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali din Portul Constanța Sud

30 Apr 2024 238

Programul Primăriei Constanța în perioada 1-6 mai 2024

30 Apr 2024 293

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța susține că nu este necesară evaluarea impactului de mediu, pentru „Pasaj rutier denivelat la intersecția Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu”

30 Apr 2024 348

Licitații publice O companie din Cluj Napoca furnizează stegulețe personalizate pentru primăria Constanța (DOCUMENT)

30 Apr 2024 233

Fiul unui fost consilier județean PNL, proces cu Primarul Municipiului Constanța, pentru un teren de pe strada Traian! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

30 Apr 2024 350

Dezbatere publică la APM Constanța pentru blocul de 11 etaje, edificat de Maritimo Residence SRL pe strada Ștefăniță Vodă

30 Apr 2024 394

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 310

Bancherul Gheţea Radu Graţian, suspectat de ucidere din culpă! Judecătoria Constanța anunță primul termen în dosar (DOCUMENT)

30 Apr 2024 304

Licitații Constanța Școala Gimnazială nr. 1 din Chirnogeni va fi dotată cu echipamente digitale și mobilier. Investiție de aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

30 Apr 2024 258