Revista presei locale

Replica Prejudiciu de 22 de miliarde - Dupa 5 luni de puscarie, ciorditoarele din Spitalul Cernavoda sunt libere

În ajun de Crăciun, hoaţele de la Spitalul orăşenesc Cernavodă au fost puse în libertate sub supraveghere judiciară. Adela Nicoleta Dode, Izabela Maria Haslovschi, Iulia Ionel şi Marian Dode (fratele şefului Poliţiei Mamaia, Iulian Dode) au părăsit marţi Penitenciarului Poarta Albă, însă nu au scăpat de vizitele la poliţie. Cei care s-au dezmăţat pe banii publici sunt obligaţi să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt solicitaţi; să se prezinte la Poliţia Cernavodă conform programului întocmit de poliţişti; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Astăzi (miercuri, 22 decembrie 2010) s-au prezentat la poliţie. Conform programului stabilit la nivelul Poliţiei Cernavodă, cei patru sunt nevoiţi să se prezinte ori de câte ori sunt chemaţi. Vor fi verificaţi inclusiv la domiciliu", au precizat poliţiştii. De asemenea, cei patru au interdicţia de a părăsi ţara. La aflarea veştii, fostul manager al Spitalului Cernavodă, Gelu Coca, a declarat, pentru „Replica", faptul că nu poate comenta decizia instanţei. „Sper să fie o învăţătură pentru cei patru şi să nu mai facă ce au făcut. E bine că de Crăciun sunt aproape de familii", spune medicul. Andrei Andrei, actualul manager al unităţii sanitare, a aflat de la reporterii „Replica" despre faptul că şarlatancele care şi-au umflat ani la rând buzunarele cu bani publici, în mod ilegal, sunt cercetate în stare de libertate. Tot el a ţinut să precizeze că acestea nu mai sunt angajatele unităţii sanitare. „Au contractele de muncă încheiate, deci nu mai au calitatea de angajaţi ai Spitalului Cernavodă", susţine managerul. Reamintim faptul că Adela Nicoleta Dode, Iulia Ionel, Dode Marian şi Maria Izabela Haslovschi au fost arestaţi preventiv pe 1 iunie a.c., iar pe 29 iulie a.c. cei patru au ajuns pe mâna gardienilor de la Penitenciarul Poarta Albă. Pe 21 decembrie instanţa a dispus încetarea măsurii de arest preventiv.

Care sunt capetele de acuzare

Ionel Iulia, cercetată pentru delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice, în calitate de contabil şef, în perioada 2006-2010, şi-a însuşit în mod repetat sume importante de bani din contul Spitalului Cernavodă, prin falsificarea de documente financiar contabile. Tot aceasta a înlesnit şi însuşirea în folosul altor persoane a unor alte sume de bani, stabilite conform raportului de expertiză, cauzând spitalului un prejudiciu de 1.756.587,36 lei. Adela Nicoleta Dode, cercetată pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals material în înscrisuri oficiale, în perioada 2006-2010, în calitate de contabil, în colaborare cu Ionel Iulia, a prejudiciat unitatea cu 456.60,75 lei prin imitarea semnăturilor persoanelor responsabile din conducerea unităţii medicale. Totodată, Maria Izabela Haslovschi, cercetată pentru complicitate la delapidare, abuz în serviciu şi fals intelectual, în perioada 2008-2010, în calitate de referent reurse umane, ajutată de Iulia Ionel, a fabricat documente adăugând în mod nereal, în plus, sume de bani la salarii, cauzând spitalului un prejudiciu de 191.354 lei, la care se adaugă sumele în plus virate salariaţilor TESA, prin plăţi nereale în cuantum de 219.352 lei. Marian Dode, cercetat pentru complicitate la delapidare şi evaziune fiscală, în perioada 2006-2010, cu intenţie, a înlesnit virarea prin intermediul societăţii Kataring pe care o administra sume de bani necuvenite, pe care şi le-a însuşit, evidenţiind în acest scop acte şi activităţi comerciale fictive în evidenţele firmei, pentru ca astfel să permită ciorditoarelor să îşi îndeplinească scopul: un prejudiciu de 1.496.546,77 lei.

Dinică, Iscru şi Dinu, cercetate tot în stare de libertate

Menţionăm că în acest caz, printre cei cercetaţi în stare de libertate se numără şi: fostul casier Eugenia Iscru, soţia poliţistului din Cernavodă, Gigi Iscru, care a prejudiciat spitalul cu aproximativ 720 de milioane lei vechi; Aurora Dinică, fosta directoare economică, cercetată pentru abuz în serviciu, care potrivit anchetatorilor în perioada 2006-2010 şi-a îndeplinit defectuos sarcinile de serviciu, semnând acte contabile în alb, neefectuând controalele la care era obligată, vizând cu viza controlului financiar preventiv acte fără un fundament economic real, creând astfel posibilitatea prejudicierii unităţii publice în echivalentul reţinut în sarcina coinculpaţilor; Elvira Dinu, deţinătoarea Farmaciei Salix, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la delapidare cauzând astfel un prejudiciu spitalului de 247.802,91 lei. În concluzie, foşti angajaţi ai Spitalului Cernavodă au reuşit să creeze unităţii un prejudiciu total, stabilit prin raportul de expertiză, de 2.274.826,88 lei. În acest caz Spitalul Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 2.622.198,3 lei, diferenţă care va fi susţinută şi dovedită în instanţă. Vom reveni.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză neplăcută pentru șoferii care parchează la întâmplare în parcarea unui supermarket din zona ICIL din Constanța. Ce au pățit mai mulți conducători auto

12 Dec 2018 643

Bărbat, săltat de poliţişti în zona ICIL din Constanţa. Pe numele lui era emis un mandat de executare

04 Nov 2018 654

Un nou magazin Lidl s-a deschis la Constanța. Zeci de oameni au așteptat la coadă. Unde este situat magazinul (galerie foto-video)

25 Oct 2018 11713

Când se deschide noul magazin Lidl, ridicat pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea din Constanța

19 Oct 2018 7526

Accident rutier în zona ICIL. Un motocilist a fost rănit

05 Oct 2018 793

Şantier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 - zona ICIL din Constanţa. Se lucrează la accesul spre magazinul Lidl (galerie foto+video)

28 Sep 2018 2810

Atenţie, şoferi! Confort Urban anunţă lucrări în zona ICIL Constanţa pentru noul magazin Lidl

13 Sep 2018 3069

Continuă dezinsecția în cartierele din Constanța. Ce insecticid nou se va folosi (galerie foto)

27 Aug 2018 1948

Continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa

15 Aug 2018 539

Accident teribil în Constanţa. O ambulanţă SMURD răsturnată. Două victime mama şi copilul (galerie foto şi video)

11 Aug 2018 26373

Vot în Comisia de Urbanism a CLM pentru benzinăria care va fi amenajată pe fosta autobază ICIL. Afacerea aparţine unui fost om politic constănţean (document)

26 Jul 2018 1767

Imagini de la eveniment Accident rutier în zona ICIL din Constanța. Două mașini implicate (galerie foto+video)

17 Jun 2018 2599

Alertă la pompieri. Un incendiu a izbucnit în apropiere de parcarea unui supermarket din zona ICIL din Constanța

11 Jun 2018 2544

Restricţii de circulaţie în zona ICIL. Ce se execută pentru magazinul Lidl

22 May 2018 2894

La Kaufland Constanța se blochează roțile în parcare. Care sunt motivele(galerie foto)

17 May 2018 26660