Abuz marcă CJC (video)

palazdumbraveni2.jpg

Localnicii din comuna Dumbrăveni acuză Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa că îşi bate joc de cariera de piatră din localitate. Reprezentanii Regiei din subordinea Consiliului Judeţean plătesc primăriei o sumă derizorie pentru administrarea carierei şi, în plus, îi concediază pe localnici după bunul plac. Toate aceste probleme au fost semnalate prefectului Claudiu Iorga Palaz cu prilejul audienţelor în judeţ. Cu aceeaşi ocazie, reprezentantul guvernului în teritoriu a rezolvat şi problema sistemului de energie electrică din Independenţa.

De cum a început să discute cu localnicii din Dumbrăveni, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a fost asaltat de probleme. De departe cel mai grav aspect ridicat de oameni este cel al administrării carierei de piatră din Dumbrăveni de Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa. Oamenii au reclamat faptul că Regia subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, plăteşte primăriei o sumă derizorie pentru administrarea carierei, dar şi că lasă fără loc de muncă zeci de oameni. Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: „Cea mai gravă problemă este legată de administrarea carierei de piatră... e bătaie de joc, primăriei i se dă 4 milioane de lei vechi pe trimestru....". Prefectul a explicat oamenilor şi cum anume îşi pot obţine, conform procedurilor legale, terenul de sub case, dar a promis, totodată, şi sprijin pentru captarea unui izvor către una dintre cişmelele din localitate.

În comuna Independenţa, următoarea destinaţie a prefectului Palaz, oamenilor li s-a îngrădit pur şi simplu dreptul la informaţie în ceea ce priveşte vizita reprezentantului guvernului în teritoriu. De altfel, nici primarul şi nici viceprimarul nu au participat la audienţe. Palaz: „E păcat că se încearcă să se pună o barieră între prefect şi d-voastră. Sunt apolitic, vin aici pentru d-voastră...".

Cu toate acestea, cele câteva zeci de persoane care au venit la întâlnirea cu prefectul i-au ridicat acestuia problema sistemului de alimentare cu energie electrică din comună care, din cauza unei defecţiuni, lasă străzi întregi în beznă. Pentru a rezolva nemulţumirea localnicilor, prefectul a contactat telefonic conducerea Enel Distribuţie Dobrogea care, în mai puţin de o oră, a trimis la faţa locului o echipă pentru remedierea problemei. Nu în ultimul rând, oamenii au discutat şi despre groapa de gunoi din comună, care nici până în acest moment nu a fost închisă. Noutatea audienţelor de la Dumbrăveni şi Independenţa a fost aceea că studenţii medicinişti constănţeni, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică s-au alăturat demersului prefectului.

Programul de audienţe al prefectului va continua şi în perioada următoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1354

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 904

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1625

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 869

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 904

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 935

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2564

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1038

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3748

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 875

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1720

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 756

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2362

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2698

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3153