Angajatii RATC nu vor sa plece din sediile regiei revendicate de fostul proprietar

Proprietari in pragul unui litigiu cu primaria

Sambata dimineata, desi aveau zi libera, salariatii si conducerea RATC au mers la sediul regiei pentru a-l astepta pe executorul judecatoresc, care trebuia sa puna in aplicare sentinta de evacuare fortata a regiei, in urma castigarii procesului de repunere in drepturi a urmasilor proprietarilor * Conform unor hotarari ale Tribunalului, terenul pe care este construita regia trebuie sa fie inapoiat proprietarului de drept * Angajatii si directorii Regiei de Transport au cerut sprijinul primarului Radu Stefan Mazare, care a promis ca nu va permite pierderea RATC-ului

Angajatii si conducerea Regiei Autonome de Transport in Comun din Constanta nu au beneficiat de ziua libera de sambata pentru ca executorul judecatoresc trebuia sa puna in aplicare hotararile Tribunalului nr. 387 si 580. Aceste decizii prevad retrocedarea terenului pe care se afla sediul RATC proprietarilor care au dus cazul in instanta si au obtinut sentinta de executare silita a celor care, timp de 50 de ani, au construit ateliere de reparatii pentru autovehicule, birouri pentru angajati, garaje si parcari pentru autobuze si alte anexe. Speriati ca ar putea ramane fara sediu, atat personalul angajat, cat si membrii conducerii au venit sambata de dimineata la serviciu pentru a vedea daca, intr-adevar, va avea loc evacuarea decisa de magistrati. "Oamenii nostri au renuntat la ziua lor libera ca sa vina aici; noi nu intelegem insa cum se va face, practic, evacuarea si nici nu avem unde sa mergem cu tot ce am realizat aici", a explicat ing. Dumitru Coiciu, directorul general al RATC. Regia are in administrare terenul inca din anul 1959, de la fostul Sfat Popular, actualmente de el raspunzand Primaria municipiului Constanta. Locul, asa cum figureaza in acte, era format din teren viran, o moara si o livada. Conducerea RATC crede ca proprietarul care revendica pamantul este influentat sa faca asta de catre avocatul Ionel Hasotti, care se ocupa de acest caz. "Totul se face pentru bani, nimanui nu-i pasa ca am putea sa ramanem fara loc de munca, avocatul lor nu se gandeste ca suntem oameni amarati si nu avem unde sa ne ducem", declara unul dintre mecanicii auto care asteptau executorul judecatoresc. Motivatiile angajatilor regiei, legate de avocatul Hasotti, par fortate daca avem in vedere ca acesta isi face doar meseria. Se incearca o speculatie pe marginea unei asocieri intre avocatul Ionel Hasotti si fratele acestuia, care si-a anuntat candidatura pentru Primaria Constanta din partea PNL. Oricum, legea da dreptul fostilor proprietari sa-si redobandeasca proprietatile, iar administratia locala are obligatii pentru a compensa proprietarii in situatia in care acestia nu pot fi pusi in posesie.

Primarul angajeaza si el avocati pentru regie

Angajatii si conducerea RATC au apelat la ajutorul primarului Radu Stefan Mazare, care a tinut un emotionant discurs, fiind aplaudat si binecuvantat de angajatii care sunt siguri ca va salva situatia. "Voi angaja si eu o casa de avocati care sa ne apere interesele, pentru ca nu este posibil asa ceva; trebuie sa tinem cont si de contextul istoric; avand in vedere ca la inceput era teren viran aici, nu poate veni proprietarul sa ne oblige sa daramam tot", a afirmat Radu Mazare. De asemenea, primarul a mai spus ca "nici sa-mi taie mana nu voi semna aceasta punere in posesie", dar ca va fi nevoie, pentru convingerea magistratilor, ca salariatii RATC sa iasa in strada si sa organizeze un miting. In acest fel crede primarul Constantei ca va putea sa salveze regia de la pierderea sediului. "Stati linistiti, nu voi permite sa fiti deposedati de acest teren", a declarat in incheierea discursului Radu Stefan Mazare. Cu toate acestea, desi s-au retras sambata sa discute si sa gaseasca solutii, deocamdata nu stim sa se fi aflat o rezolvare, in afara faptului ca a fost facut recurs la Inalta Curte de Casatie, iar prima infatisare va fi pe 14 aprilie. Executorul are dreptul sa ii evacueze si azi pe angajatii regiei. Acesta nu a venit sambata sa realizeze executarea pentru ca a fost week-end si era liber.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice O firmă din Ghindărești repară terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 226

Zilele Constanței 2024 Multă mișcare, distracție, concursuri și premii la CSM Sport Corner (GALERIE FOTO)

18 May 2024 279

Constanța Emoționant! Prima promoție a Liceului nr. 5 (Decebal), întâlnirea de 50 de ani de la absolvire. Cunoscuți oameni de sport în acea generație (GALERIE FOTO)

17 May 2024 1394

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 510

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 6305

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 640

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 537

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 661

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 611

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 607

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 923

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 575

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 948

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1598

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 446