ANL va desfășura o campanie de promovare pe rețelele sociale! Iată care este planul autorităților

Foto cu rol ilustrativ.
  • ANL anunță că va organiza o campanie pe rețelele de socializare pentru a comemora cei 25 de ani de existență.
 
Agenţia Națională pentru Locuințe (ANL) a fost înfiinţată prin Legea nr. 152 din 15 iulie 1998 şi a reprezentat, inițial, un promotor al aplicării legii creditului ipotecar. Adoptarea în Parlament și promulgarea în urmă cu 25 de ani a cadrului legislativ aferent constituirii și desfășurării activității reprezintă certificatul de naștere al ANL.
 
În cei 25 de existență, ANL a livrat la nivel național beneficiarilor mai mult de 40.000 de locuințe, dintre care peste 36.000 au fost pentru tineri și specialiști.
 

„A avea un serviciu și o locuință au fost mereu primele dorințe ale tinerilor care sunt la început de carieră și își doresc să își întemeieze o familie. Aceste elemente de stabilitate în viață nu s-au schimbat nici astăzi, la douăzeci și cinci de ani de existență a ANL. În pas cu vremurile, Ministerul Dezvoltării integrează, finanțează si coordonează proiecte împreună cu autoritățile locale din întreaga țară pentru a da și mai multă consistență eforturilor ANL“ - a precizat ministrul Adrian Veștea.

 
Cu prilejul împlinirii unui sfert de secol de existență, ANL își propune să facă o incursiune în trecut pentru a reaminti publicului elementele care au construit, an după an, ceea ce înseamnă astăzi instituția: zeci de mii de beneficiari, numeroase ansambluri de locuit construite în întreaga țară și un sprijin de neînlocuit pentru comunitățile locale!
 

„Consider că, prin construirea de ansambluri rezidențiale și cartiere dedicate tinerilor și specialiștilor, ANL a contribuit la crearea de comunități puternice și sustenabile și a jucat un rol esențial în promovarea accesului la locuințe decente și accesibile.Apreciez susținerea autorităților publice locale și centrale care au înțeles pe parcursul activității noastre că a genera locuințe într-o comună sau într-un oraș stimulează dezvoltarea economică a comunității beneficiare.
 
Aș vrea să menționez și contribuția tuturor colegilor de-a lungul acestor 25 de ani în implementarea proiectelor agenției, precum și buna colaborare cu firmele de construcţii, instituţii financiare, societăți de proiectare şi furnizori de utilităţi. Tuturor le transmit un sincer: «Mulțumesc!». Fără dedicarea și sprijinul lor permanent, realizările ANL nu ar fi fost posibile“,  a declarat directorul general al ANL, Gabriel Stanciu.

 
Campania ANL-Construim locuințe, sprijinim comunități. De 25 de ani!“ se va derula pe conturile de pe rețelele sociale ale agenției și va prezenta fotografii ale unor momente sugestive din istoria ANL, însoțite de informații explicative, de bilanț sau chiar inedite din activitatea instituției.
 
Fotografiile provin din arhiva proprie, dar și din cea a Agenției Naționale de Presă AGERPRES, ai cărei fotoreporteri au surprins multe din momentele importante din existența de 25 de ani a ANL.
                                                          
Aflată sub coordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ANL are ca principale obiective promovarea şi dezvoltarea la nivel sectorial și naţional a unor programe privind construcţia de locuinţe.
 
Principalele programe aflate în derulare sunt: Programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii (care include și locuințele pentru specialiștii din domeniul sănătații și învățământ), Programul de construcții locuințe de serviciu, Programul pilot „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi“ și Programul propriu de construcții locuințe proprietate privată, realizate prin credit ipotecar.


Citește și:

Locuințele ANL și Campusul Henri Coandă au trecut oficial în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 570

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de instalații apă (DOCUMENT)

12 Apr 2024 638

Noul regulament de vânzare a fost aprobat la începutul anului Chițac a desemnat Comisia de vânzare a locuințelor construite prin ANL. Există 30 de solicitări și 14 dosare avizate (DOCUMENT)

04 Apr 2024 758

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 718

Ședință ordinară a CLM Constanța Adoptarea criteriilor pentru accesul la locuințele construite prin programul ANL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 705

Cum a pierdut Primarul Constanței procesul pentru desființarea ANL-urilor din Palazu Mare! „Reclamantul nu justifică interes în promovarea și derularea prezentului litigiu“ (MOTIVARE)

26 Feb 2024 1057

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Au început lucrările pentru viitorul bloc de locuințe tip ANL

20 Feb 2024 707

Condițiile de închiriere pentru apartamentele și garsonierele ANL se modifică

18 Jan 2024 940

Primăria Cumpăna O nouă repartiție a locuințelor ANL pentru familiile tinere din comună

14 Jan 2024 875

Regulament Primăria Constanța vrea să vândă locuințele construite prin ANL. Totul despre procedura de vânzare și numărul de solicitări (DOCUMENT)

12 Dec 2023 6927

Constanța Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de vânzare a locuințelor ANL, în consultare publică

11 Dec 2023 828

Accident feroviar în zona Poarta 6 din Constanța! O victimă, decedată (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Dec 2023 6013

Ministerul Dezvoltării ANL a recepționat 17 locuințe pentru tineri în comuna Tăuteu, județul Bihor

07 Dec 2023 910

Primarul Chițac pierde procesul pentru desființarea ANL-urilor din Palazu Mare! (MINUTA)

27 Nov 2023 991

ANL-urile din Palazu Mare, pe masa Tribunalului Constanța! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru deliberări

10 Nov 2023 758