Social

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Crăciun pentru dobrogeni „Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării, a iertării“

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost colindat, ieri, la Palatul Arhiepiscopal, de un grup de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“. Cu acest prilej, a transmis constănţenilor un mesaj de Crăciun, în care îndeamnă la pace, linişte, înfrăţire şi unire.
 
„Este vremea când ne pregătim să primim cuvântul cel dumnezeiesc întrupat, să-l primim cu bucurie şi cu dragostea cuvenită. Cei ce l-au primit îşi înnoiesc, iarăşi, inima şi sufletul lor. Ziua în care pruncul Iisus se naşte, în fiecare an, este înnoire, nu este comemorare. Înnoirea praznicului este cu adevărat un moment de mare sărbătoare. Cuvântul care s-a întrupat este veşnic. El s-a întrupat în timp, ca să sfinţească timpul şi viaţa noastră, să ne ducă în veşnicie.
 
Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării între noi, a iertării. Se cuvine ca toţi să gustăm din darurile acestei sărbători. Pruncul ne arată cum trebuie să fim. Este un prunc curat, nevinovat, înconjurat de îngeri. Mânuitorul ne spune că trebuie să fim şi noi ca pruncii, altfel nu putem intra în împărăţia cerească a Tatălui. De aceea ne pregătim de această sărbătoare cu multă grijă, cu post, cu rugăciune, cu spovedanie, cu milostenie, cu dragoste şi pace.
 
Să fiţi la această sărbătoare mesageri ai păcii, aşa cum Dumnezeu şi-a trimis îngerii săi, pe pământ, la naşterea pruncului Iisus. Dragostea nu cunoaşte margini, discriminări de neam, de credinţă. Dragostea îmbrăţişează pe orice om, indiferent de ce credinţă şi etnie ar fi. Cu toţii suntem chipul lui Dumnezeu, iar Dumnzeu ne cheamă pe toţi la dragostea sa“, a spus ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie.
 
„Iubiţi fraţi creştini! Iubiţi locuitori ai ţinutului nostru dobrogean! Iubiţi români de pretutindeni! Pruncul Iisus, care se naşte, ne cheamă pe toţi să fim în înfrăţire, dragoste şi unire. Să-L rugăm pe pruncul Iisus, aşa cum a venit pe pământ cu acest mesaj al păcii şi înfrăţirii, să ne înfrăţească şi în acest an. Să aveţi pace şi bucurie, să aveţi în casă bucate, de care să vă îndestulaţi, să aveţi colinde şi cântări, să se unească familia! Şi pentru că sărbătoarea este cu lumină, lumina să vă însufleţească credinţa, să strălucească, dragostea să se împlinească, iar nădejdea în ajutorul ui Dumnezeu să crească! La mulţi ani, Crăciun cu bucurii, pace şi unire tuturor!“, a transmis arhiepiscopul Tomisului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesiunea Calea Sfinților, săvârşită de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Mar 2019 302

Sărbători în Arhiepiscopia Tomisului Sfinții 40 de Mucenici. Ziua Deținuților Politici Anticomuniști. Începutul Postului Mare

08 Mar 2019 439

Monument închinat preoților, învățătorilor și gospodarilor. Parohia Sfântul Ierarh Nectarie din Constanţa a fost declarată Biserica Veteranilor Teodor Tiron (galerie foto)

17 Feb 2019 636

Slujbă la Parohia Sfântul Ierarh Nectarie din Constanţa. Va fi dezvelit un monument. Cui va fi închinat şi cu ce prilej

17 Feb 2019 803

Hram la biserica „Sf. Nectarie” din Constanța. Va fi sfințit un monument închinat preoților, învățătorilor și gospodarilor

15 Feb 2019 493

IPS Teodosie, slujbă de hramul bisericii "Sfântul Haralambie", din Constanţa, alături de doi ierarhi străini

10 Feb 2019 517

Imagini de la eveniment Călugărul decedat în urma teribilului accident de la Ciocârlia de Jos, înmormântat astăzi la Adamclisi (galerie foto)

30 Jan 2019 1653

Unde va fi înmormântat călugărul care şi-a pierdut viaţa în accidentul rutier teribil de la Ciocârlia de Jos, județul Constanța

29 Jan 2019 1075

Slujbă în memoria celor care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța

23 Jan 2019 357

Sute de luptători anticomuniști pomeniți la Catedrala arhiepiscopală de către IPS Teodosie

18 Jan 2019 330

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare în Arhiepiscopia Tomisului

14 Jan 2019 475

Sărbătoare în Arhiepiscopia Tomisului

11 Jan 2019 772

Boboteaza pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mii de oameni, surprize pe traseu, cruce scoasă din mare de un musulman (galerie foto)

07 Jan 2019 913

Una din crucile aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperată de un musulman (galerie foto)

06 Jan 2019 8435

Imagini surprinzătoare la Constanţa Mijloc de transport neconvențional, folosit de IPS Teodosie la procesiunea de Bobotează (galerie foto)

06 Jan 2019 1753