Social

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Crăciun pentru dobrogeni „Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării, a iertării“

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost colindat, ieri, la Palatul Arhiepiscopal, de un grup de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“. Cu acest prilej, a transmis constănţenilor un mesaj de Crăciun, în care îndeamnă la pace, linişte, înfrăţire şi unire.
 
„Este vremea când ne pregătim să primim cuvântul cel dumnezeiesc întrupat, să-l primim cu bucurie şi cu dragostea cuvenită. Cei ce l-au primit îşi înnoiesc, iarăşi, inima şi sufletul lor. Ziua în care pruncul Iisus se naşte, în fiecare an, este înnoire, nu este comemorare. Înnoirea praznicului este cu adevărat un moment de mare sărbătoare. Cuvântul care s-a întrupat este veşnic. El s-a întrupat în timp, ca să sfinţească timpul şi viaţa noastră, să ne ducă în veşnicie.
 
Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării între noi, a iertării. Se cuvine ca toţi să gustăm din darurile acestei sărbători. Pruncul ne arată cum trebuie să fim. Este un prunc curat, nevinovat, înconjurat de îngeri. Mânuitorul ne spune că trebuie să fim şi noi ca pruncii, altfel nu putem intra în împărăţia cerească a Tatălui. De aceea ne pregătim de această sărbătoare cu multă grijă, cu post, cu rugăciune, cu spovedanie, cu milostenie, cu dragoste şi pace.
 
Să fiţi la această sărbătoare mesageri ai păcii, aşa cum Dumnezeu şi-a trimis îngerii săi, pe pământ, la naşterea pruncului Iisus. Dragostea nu cunoaşte margini, discriminări de neam, de credinţă. Dragostea îmbrăţişează pe orice om, indiferent de ce credinţă şi etnie ar fi. Cu toţii suntem chipul lui Dumnezeu, iar Dumnzeu ne cheamă pe toţi la dragostea sa“, a spus ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie.
 
„Iubiţi fraţi creştini! Iubiţi locuitori ai ţinutului nostru dobrogean! Iubiţi români de pretutindeni! Pruncul Iisus, care se naşte, ne cheamă pe toţi să fim în înfrăţire, dragoste şi unire. Să-L rugăm pe pruncul Iisus, aşa cum a venit pe pământ cu acest mesaj al păcii şi înfrăţirii, să ne înfrăţească şi în acest an. Să aveţi pace şi bucurie, să aveţi în casă bucate, de care să vă îndestulaţi, să aveţi colinde şi cântări, să se unească familia! Şi pentru că sărbătoarea este cu lumină, lumina să vă însufleţească credinţa, să strălucească, dragostea să se împlinească, iar nădejdea în ajutorul ui Dumnezeu să crească! La mulţi ani, Crăciun cu bucurii, pace şi unire tuturor!“, a transmis arhiepiscopul Tomisului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare în Arhiepiscopia Tomisului

14 Jan 2019 304

Sărbătoare în Arhiepiscopia Tomisului

11 Jan 2019 558

Boboteaza pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mii de oameni, surprize pe traseu, cruce scoasă din mare de un musulman (galerie foto)

07 Jan 2019 725

Una din crucile aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperată de un musulman (galerie foto)

06 Jan 2019 8139

Imagini surprinzătoare la Constanţa Mijloc de transport neconvențional, folosit de IPS Teodosie la procesiunea de Bobotează (galerie foto)

06 Jan 2019 1542

Cum va decurge ceremonialul zilei de Bobotează pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mesajul Înaltpreasfinţitului Teodosie (galerie foto)

05 Jan 2019 1227

IPS Teodosie anunță ultimele detalii înainte de sărbătoarea de Bobotează (galerie foto)

04 Jan 2019 522

Programul sfintelor slujbe, în Constanța. Unde va sluji Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie

25 Dec 2018 434

Pastorala IPS Teodosie la Praznicul Nașterii Domnului 2018 „Vă îndemn să lucrați permanent la săvârșirea faptelor bune față de semeni”

25 Dec 2018 720

Mesaj de Crăciun, transmis constănțenilor de Ierarhul Tomisului, IPS Teodosie. „Ziua Nașterii Domnului este o înnoire“ (galerie foto+video)

20 Dec 2018 485

IPS Teodosie va sluji, astăzi, la Medgidia. La ce oră şi unde

16 Dec 2018 1076

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae în Arhiepiscopia Tomisului

03 Dec 2018 400

Arhiepiscopia Tomisului Creștinii ortodocși și catolici îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei. Slujbă la mănăstirea „Peștera Sf. Ap. Andrei”

28 Nov 2018 412

#Dobrogeaetnică. LIVE VIDEO & TEXT ZIUA de Constanța sărbătorește România și Dobrogea. Azi, celebrăm mozaicul etnic, cinstind memoria personalităţilor (galerie foto)

23 Nov 2018 1167

LIVE TEXT. A început „Forumul religiilor în Dobrogea”. Dezbateri între reprezentanţii cultelor din Constanţa (video)

22 Nov 2018 976