Bibliotecile si primariile, "unitati de invatamant"

In urmatoarea perioada a anului, va fi elaborat un proiect in valoare de 120.000 lei pentru cosmetizarea laboratoarelor de informatica

Dupa o luna de la inceperea anului scolar, 2800 de elevi invata in continuare in spatii provizorii, din cauza lucrarilor de reabilitare care nu au fost finalizate in unitatile de invatamant. Copiii din comunele Deleni, Baraganu, Tariverde, Istria, Mihai Viteazu, Pecineaga, 23 August si Rasova isi continua cursurile in incinta caminelor culturale, a primariilor si a bibliotecilor. Unii dintre ei merg la alte scoli unde invata in trei schimburi, intrucat termenul de finalizare a lucrarilor din toate unitatile scolare este prevazut in luna mai a anului viitor. Seful Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Marian Sarbu, a precizat ca "primarii au gasit spatii ca procesul de invatamant sa poata functiona in continuare. Speram ca vom rezolva aceasta problema cat de curand". In perioada 15 septembrie - 22 octombrie au mai primit autorizatie de functionare inca 16 unitati scolare. Pana in acest moment, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a alocat pentru reparatii, peste 36.000 mii lei. Sarbu a precizat ca din banii intrati in contul primariilor, au fost cheltuiti pana acum aproximativ 60%. In urmatoarea perioada a anului, va fi elaborat un proiect in valoare de 1.200.000 de euro pentru cosmetizarea laboratoarelor de informatica. Sarbu a mai spus ca important este ca, pana la sfarsitul anului, sa se dea drumul la licitatie si spera ca aceasta sa nu fie contestata.

Avem centrale, nu avem fochisti

Chiar daca prin descentralizare s-a stimulat rolul comunitatilor si autoritatilor locale in educatie, fiind responsabile cu asigurarea combustibilului solid, ISJ-ul este preocupat de situatia pregatirii unitatilor de invatamant pentru perioada de iarna. Inspectorul general a spus ca tine permanent legatura cu scolile si autoritatile locale pentru ca actul educativ sa se desfasoare in conditii bune. Inspectoratul Scolar are in evidenta 149 de scoli care au centrale termice proprii si patru scoli de la Dulcesti, Mosneni, Faurei si Stupina care au incalzire electrica. Aici, inspectorul general a intervenit din nou precizand ca aceste scoli au nevoie de fochisti care sa aiba grija de buna functionare a centralelor termice pentru a nu se intampla vreo nenorocire. Mai trebuie mentionat ca 119 unitati de invatamant din Constanta si 13 din Cernavoda sunt racordate la CET, iar restul scolilor sunt incalzite cu sobe.

Vin microbuze noi

Pe data de 25 mai a.c., a avut loc la Focsani licitatia pentru inca 15 microbuze alocate judetului Constanta. Acestea sunt asteptate sa soseasca in luna decembrie a anului in curs. De aceste microbuze vor beneficia elevii din comunele: Ramnicul de Jos, Tariverde, Dunarea, Tataru, Negureni, Faurei, Viisoara, Conacu, Tudor Vladimirescu, Bugeac, Almalau, Galita, Garlita, Esichioi, Runcu, Nistoresti, Pantelimonul de Jos, Calugareni, Cochirleni, Rasova, Mireasa, Darabani, Valcele, Vadu, Luminita, Raristea, Brebeni, Crangu, Fermele 12, 3, 5, Miorita si Sinoe.

Scris de: {autor}Andrei LUCHIAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Comana investește în educație (DOCUMENT)

11 May 2024 416

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 448

Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor

09 May 2024 379

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 1091

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 476

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 600

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 545

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 507

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 409

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 558

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 498

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 512

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 659

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 639

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 533