ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și unitățile de învățământ din subordine, alături de UAT-uri, de Universitatea Ovidius Constanța s-au implicat în atragerea de fonduri europene în județ, pentru educație.

Pentru proiectele finanțate din PNRR, Componenta 15: EDUCAȚIE, Inspectoratul Școlar Județean Constanța intervenit activ prin consiliere, consultanță, centralizare a informațiilor, avizare și promovare.

Din informațiile pe care le deținem, eforturile depuse de instituția noastră și de unitățile de învățământ au așezat Constanța pe primul loc, transmite un comunicat din partea ISJ Constanța. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de ISJ Constanța: 

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și unitățile de învățământ din subordine, alături de UAT-uri, de Universitatea Ovidius Constanța s-au implicat în atragerea de fonduri europene în județ, pentru educație.

Pentru proiectele finanțate din PNRR, Componenta 15: EDUCAȚIE, Inspectoratul Școlar Județean Constanța intervenit activ prin consiliere, consultanță, centralizare a informațiilor, avizare și promovare. Din informațiile pe care le deținem, eforturile depuse de instituția noastră și de unitățile de învățământ au așezat Constanța pe primul loc:

- județul Constanța este lider în țară, la numărul de SmartLab-uri (solicitanți putând fi unitățile de învățământ secundar superior, de stat sau particulare acreditate, precum și palatele și cluburile copiilor cu personalitate juridică);
- județul Constanța este lider în țară, la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole (solicitanți putând fi unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol).

Nu deținem date cu privire la ierarhia la nivel național pentru apelurile în care solicitanți au fost alții decât unitățile de învățământ, însă:

- pentru dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, toate proiectele depuse au fost câștigate de cele 63 de UAT (din cele 70 din județ);
- pentru servicii de educație timpurie complementară sunt semnate contractele, iar pentru școli verzi - toate proiectele depuse au trecut de etapa de evaluare a eligibilității;

- proiectul pentru campus pentru învățământ dual a primit cel mai mare punctaj, pe regiunea de dezvoltare Sud-Est, contractul este semnat și proiectul este demarat.Citește și:

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În premieră națională Ambasadorii SAVE au început formarea la Constanța (GALERIE FOTO)

22 May 2024 285

Elevii constănțeni au fost premiați la concursul județean de sudură (GALERIE FOTO)

18 May 2024 470

Elevii din Constanța sunt așteptați la Târgul Ofertelor Educaționale 2024

17 May 2024 840

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Elevii constănțeni au participat la prima ediție a Concursului județean de chimie „Sorin Roșca”

17 May 2024 466

ISJ Constanța a semnat alte 19 de contracte cu școlile beneficiare ale Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Iată care sunt acestea

15 May 2024 839

ISJ Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit 210 de profesori și personal didactic auxiliar vor primi salarii cu 25 la sută mai mari

14 May 2024 18772

Opt instituții din județul Constanța au primit titlul de ȘCOALĂ ETWINNING - eTwinning School Label!

14 May 2024 1648

ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

09 May 2024 483

Competiție de handbal organizată de ISJ Constanța la Cumpăna Opt echipe vor lua startul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Etapa Națională

08 May 2024 669

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 768

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 570

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 736

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 960

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 828

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 863