Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Palatul Copiilor Constanța, inițiază în acest an școlar Proiectul Județean Verde creativ- Adoptă un spațiu. Fiecărei unități de învățământ care își exprimă intenția de participare i se va atribui un perimetru din cadrul parcului Palatul Copiilor Constanța pe care îl va „adopta” (și care va purta numele ales de către elevi și profesori), ecologiza și amenaja. Spațiile verzi amenajate vor putea fi utilizate de către instituțiile școlare constănțene ca zone neconvenționale, în aer liber, pentru desfășurarea de activități educative.

Potrivit unui comunicat al ISJ Constanța, activitățile din cadrul acestui proiect se vor desfășura în perioada aprilie- iunie 2024 şi se adresează tuturor elevilor din județul Constanța, sprijinind, în egală măsură, instituțiile de învățământ în organizarea și proiectarea activităților din cadrul Programului Național „Săptămâna verde”.

Palatul Copiilor Constanța, unitate conexă pentru învățământ nonformal, dispune de un parc natural caracterizat printr-o diversitate a speciilor floristice şi faunistice. Această eterogenitate a ecosistemelor conferă zonei o mare valoare din punct de vedere al biodiversității (floristice, faunistice şi peisagistice) şi un grad ridicat de stabilitate şi naturalețe.
 

„Sănătatea și naturalețea spațiului verde este importantă din punct de vedere științific, didactic și estetic, educația ecologică fiind una din țintele strategice ale politicilor educaționale. Este important ca elevii noștri să se responsabilizeze în direcția dezvoltării durabile, prin participarea la acțiuni ecologice sustenabile de acest tip. Prin intermediul acestui proiect activitățile derulate la nivelul unităților de învățământ din județul nostru vor căpăta un cadru organizat, crescând valoarea actului educativ de tip nonformal”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.Citește și:

Inspectoratul Școlar Județean ConstanțaȘapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii constănțeni au fost premiați la concursul județean de sudură (GALERIE FOTO)

18 May 2024 407

Elevii din Constanța sunt așteptați la Târgul Ofertelor Educaționale 2024

17 May 2024 629

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Elevii constănțeni au participat la prima ediție a Concursului județean de chimie „Sorin Roșca”

17 May 2024 413

ISJ Constanța a semnat alte 19 de contracte cu școlile beneficiare ale Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Iată care sunt acestea

15 May 2024 790

ISJ Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit 210 de profesori și personal didactic auxiliar vor primi salarii cu 25 la sută mai mari

14 May 2024 17761

Opt instituții din județul Constanța au primit titlul de ȘCOALĂ ETWINNING - eTwinning School Label!

14 May 2024 1611

ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

09 May 2024 464

Competiție de handbal organizată de ISJ Constanța la Cumpăna Opt echipe vor lua startul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Etapa Națională

08 May 2024 623

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 752

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 547

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 724

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 657

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 943

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 801

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 798