Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța


Sursa foto: Facebook/ ISJ Constanța 
  • Peste 170 de cadre didactice din județul Constanța au participat la întâlnirea cu reprezentanții instituțiilor specializate în prevenirea consumului de droguri, potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța
 
Astăzi, 28 martie 2024, la Palatul Copiilor Constanța, peste 170 de cadre didactice din unitățile de învățământ preuniversitar cu nivel gimnazial și/ sau liceal din județul nostru au participat la întâlnirea cu reprezentanții instituțiilor locale și regionale specializate în prevenirea consumului de droguri.
 
Acțiunea se înscrie în Planul comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri/ alte substanțe cu efect psihoactiv- risc major la adresa siguranței individuale și naționale, aprobat de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
 
În conformitate cu acest document reglator, în fiecare instituție școlară cu nivel gimnazial și/ sau liceal a fost desemnată o persoană responsabilă cu implementarea activităților de prevenire a consumului de droguri/ alte substanțe cu efect psihoactiv.
 

„În cadrul întâlnirii, specialiștii din instituțiile cu expertiză în domeniu au prezentat principalele tendințe în consumul în rândul elevilor, precum și materiale preventive elaborate de către Agenția Națională Antidrog și diverși parteneri”, transmite ISJ Constanța.

 
Alături de Sorin Mihai, inspector școlar general, au participat la eveniment în calitate de invitați: comisar șef Daniel Gheorghe- Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, comisar șef George Nicolae, coordonator- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, inspector de poliție Elena Mircea- Serviciul Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale cu activitate în domeniu.
 
În urma acestui eveniment, în perioada 1- 5 aprilie 2024, în fiecare unitate de învățământ preuniversitar cu nivel gimnazial și/ sau liceal din județul Constanța se va planifica o activitate de prevenire, la cel puțin o clasă.
 

Conform sursei, acțiunile vor putea fi susținute cu sprijinul instituțiilor specializate și al organizațiilor nonguvernamentale de profil, având o structură diversă: prezentări, proiecte, întâlniri cu specialiști, discuții libere cu elevii, dezbateri sau teste de cunoștințe/ abilități.
 

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța acordă prioritate acțiunilor care urmăresc prevenția și combaterea consumului de droguri, considerând că eficiența acestora este reprezentată- în primul rând- de către intervenția interinstituțională specializată. O abordare viabilă este aceea prin care putem oferi colegilor noștri de la catedră instrumentele potrivite pentru vârsta și interesele elevilor, astfel încât actul de prevenție să fie cu adevărat sustenabil”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

 
Citește și
Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii constănțeni au fost premiați la concursul județean de sudură (GALERIE FOTO)

18 May 2024 407

Elevii din Constanța sunt așteptați la Târgul Ofertelor Educaționale 2024

17 May 2024 630

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Elevii constănțeni au participat la prima ediție a Concursului județean de chimie „Sorin Roșca”

17 May 2024 413

ISJ Constanța a semnat alte 19 de contracte cu școlile beneficiare ale Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Iată care sunt acestea

15 May 2024 791

ISJ Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit 210 de profesori și personal didactic auxiliar vor primi salarii cu 25 la sută mai mari

14 May 2024 17764

Opt instituții din județul Constanța au primit titlul de ȘCOALĂ ETWINNING - eTwinning School Label!

14 May 2024 1611

ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

09 May 2024 464

Competiție de handbal organizată de ISJ Constanța la Cumpăna Opt echipe vor lua startul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Etapa Națională

08 May 2024 625

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 753

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 547

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 725

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 657

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 944

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 801

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 852