Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție


Sursa foto: Facebook/ ISJ Constanța 
  • În fiecare an, în data de 2 aprilie, este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD) cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei, astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social.
 
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, în parteneriat cu Ameropa Grains, Campania Music for Autism și Consiliul Județean – Muzeul de Artă Constanța, organizează marți 2 aprilie, începând cu ora 15.00, în cadrul Muzeului de Artă, expoziția – Silent Art for Autism: Viziune Fotografică Asupra Unei Lumi Unice.
 

„Fotografiile realizate de către copiii cu autism vor accentua viziunea unică și sensibilitatea artistică a acestora, oferind privitorilor o incursiune captivantă în lumea lor interioară. Fiecare fotografie este o mărturie a modului în care acești copii percep și interacționează cu mediul înconjurător, aducând în lumină nuanțe și detalii adesea trecute cu vederea de ceilalți”, spun reprezentanții ISJ Constanța.
 

Produsele vor surprinde în mod unic: texturi și detalii ale obiectelor sau ale mediului înconjurător, culori și contrast, comunicare nonverbală, perspective unice prin surprinderea unghiurilor neobișnuite sau a perspectivelor neașteptate, reflectând modul în care acești copii se apropie de lumea din jurul lor.
 

„Principalul obiectiv al acestei expoziții este acela de a încuraja empatia și înțelegerea față de experiența unică copiilor cu autism din centrele școlare pentru educație incluzivă din județul Constanța. Metoda utilizată în cadrul acestui proiect este exprimarea prin fotografie – photovoice prin noutatea fotografiilor și a poveştilor realizate”, mai precizează sursa.

 
Beneficiarii Campaniei Music for Autism sunt:
 
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Maria Montessori Constanţa, prin inaugurarea sălii și a grădinii de stimulare senzorială - 150 de copii diagnosticaţi cu deficienţă mintală, tulburări din spectrul autist, deficienţe asociate etc.
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Delfinul Constanţa, prin inaugurarea sălii de stimulare senzorială - 200 de copii diagnosticați cu deficiență mintală, tulburări din spectrul autist, deficiențe asociate etc.
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa prin realizarea unui mini-laborator de patiserie-cofetărie conform standardelor U.E., cu scopul de a facilita integrarea profesională şi socială, precum și a unei săli de muzică pentru tinerii cu dizabilităţi, inaugurată în mai 2018 de către Viţa de Vie, Trooper şi Cristian Hrubaru.
  • Școala Outdoor Phoenix, inaugurată de Nicu Covaci (Phoenix) și Cargo, mai 2023 - 350 de copii diagnosticați cu deficiență mintală, tulburări din spectrul autist, deficiențe asociate etc. 

Citește și
Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

70 de elevi din Constanța s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii Pompierilor” (FOTO)

23 May 2024 592

În premieră națională Ambasadorii SAVE au început formarea la Constanța (GALERIE FOTO)

22 May 2024 446

Elevii constănțeni au fost premiați la concursul județean de sudură (GALERIE FOTO)

18 May 2024 487

Elevii din Constanța sunt așteptați la Târgul Ofertelor Educaționale 2024

17 May 2024 877

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Elevii constănțeni au participat la prima ediție a Concursului județean de chimie „Sorin Roșca”

17 May 2024 481

ISJ Constanța a semnat alte 19 de contracte cu școlile beneficiare ale Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Iată care sunt acestea

15 May 2024 856

ISJ Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit 210 de profesori și personal didactic auxiliar vor primi salarii cu 25 la sută mai mari

14 May 2024 18805

Opt instituții din județul Constanța au primit titlul de ȘCOALĂ ETWINNING - eTwinning School Label!

14 May 2024 1660

ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

09 May 2024 484

Competiție de handbal organizată de ISJ Constanța la Cumpăna Opt echipe vor lua startul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Etapa Națională

08 May 2024 689

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 774

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 571

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 749

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 664

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 963