Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție


Sursa foto: Facebook/ ISJ Constanța



 
  • În fiecare an, în data de 2 aprilie, este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD) cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei, astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social.
 
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, în parteneriat cu Ameropa Grains, Campania Music for Autism și Consiliul Județean – Muzeul de Artă Constanța, organizează marți 2 aprilie, începând cu ora 15.00, în cadrul Muzeului de Artă, expoziția – Silent Art for Autism: Viziune Fotografică Asupra Unei Lumi Unice.
 

„Fotografiile realizate de către copiii cu autism vor accentua viziunea unică și sensibilitatea artistică a acestora, oferind privitorilor o incursiune captivantă în lumea lor interioară. Fiecare fotografie este o mărturie a modului în care acești copii percep și interacționează cu mediul înconjurător, aducând în lumină nuanțe și detalii adesea trecute cu vederea de ceilalți”, spun reprezentanții ISJ Constanța.
 

Produsele vor surprinde în mod unic: texturi și detalii ale obiectelor sau ale mediului înconjurător, culori și contrast, comunicare nonverbală, perspective unice prin surprinderea unghiurilor neobișnuite sau a perspectivelor neașteptate, reflectând modul în care acești copii se apropie de lumea din jurul lor.
 

„Principalul obiectiv al acestei expoziții este acela de a încuraja empatia și înțelegerea față de experiența unică copiilor cu autism din centrele școlare pentru educație incluzivă din județul Constanța. Metoda utilizată în cadrul acestui proiect este exprimarea prin fotografie – photovoice prin noutatea fotografiilor și a poveştilor realizate”, mai precizează sursa.

 
Beneficiarii Campaniei Music for Autism sunt:
 
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Maria Montessori Constanţa, prin inaugurarea sălii și a grădinii de stimulare senzorială - 150 de copii diagnosticaţi cu deficienţă mintală, tulburări din spectrul autist, deficienţe asociate etc.
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Delfinul Constanţa, prin inaugurarea sălii de stimulare senzorială - 200 de copii diagnosticați cu deficiență mintală, tulburări din spectrul autist, deficiențe asociate etc.
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa prin realizarea unui mini-laborator de patiserie-cofetărie conform standardelor U.E., cu scopul de a facilita integrarea profesională şi socială, precum și a unei săli de muzică pentru tinerii cu dizabilităţi, inaugurată în mai 2018 de către Viţa de Vie, Trooper şi Cristian Hrubaru.
  • Școala Outdoor Phoenix, inaugurată de Nicu Covaci (Phoenix) și Cargo, mai 2023 - 350 de copii diagnosticați cu deficiență mintală, tulburări din spectrul autist, deficiențe asociate etc. 

Citește și
Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 290

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 437

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 653

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 576

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 813

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 661

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 776

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 729

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 908

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1640

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 784

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 523

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 670

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1121

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 655