Candele aprinse pentru cei infestati cu HIV-SIDA

Voluntarii a trei fundatii s-au adunat ieri, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, pentru a aduce un omagiu celor care au decedat in urma infestarii cu virusul HIV-SIDA * Anul acesta are loc cel de-al 22-lea eveniment organizat in scopul comemorarii vietii celor decedati din aceasta cauza * La nivel international, acest eveniment s-a desfasurat pentru prima data in anul 1983, in San Francisco si New York, iar in prezent este organizat in peste 90 de tari

Incarcati cu baloane rosii si albe, imbracati in culoarea specifica evenimentului - rosu - , purtand mesajul "Un gand pentru cei care nu mai sunt printre noi" si dotati cu multe candele, voluntarii a trei fundatii constantene, alaturi de organizatorii principali, s-au adunat ieri, in jurul orei 11.00, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor pentru a aduce un omagiu celor care au decedat in urma infestarii cu virusul HIV-SIDA. Anul acesta are loc cel de-al 22-lea eveniment organizat in scopul comemorarii vietii celor decedati din aceasta cauza. La nivel international, acest eveniment s-a desfasurat pentru prima data in anul 1983, in San Francisco si New York, iar in prezent este organizat in peste 90 de tari. Baylor Marea Neagra, impreuna cu Fundatia "Alaturi de voi" si "World Vision" au fost principalii organizatori ai acestui eveniment care urmareste sensibilizarea comunitatii cu privire la cei care au decedat din cauza SIDA. La randul ei, manifestarea a cuprins o serie de "episoade" cum ar fi aprinderea fundei din lumanari - simbol specific, dar si prezentarea Quiltului. Quiltul cuprinde un ansamblu de picturi de dimensiuni mari si este realizat de catre prietenii, rudele si apropiatii celor care au fost rapusi de acest flagel numit SIDA. Quiltul reprezinta totodata un instrument principal pentru informarea cu privire la aceasta boala necrutatoare, fiind un amplu proiect artistic deoarece cuprinde mesaje de amintire, sensibilizare si speranta. In cadrul aceleiasi manifestari au fost instalate atat posterul reprezentand Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse, precum si cateva panouri care cuprindeau mesaje de sensibilizare scrise chiar de cei participanti la manifestare. Nicoleta Vasiliu, director executiv al institutiei Baylor Marea Neagra, considera ca trebuie vorbit la modul serios despre aceasta problema, deoarece persoanele infestate cu HIV sunt stigmatizate. Oamenii nu sunt deschisi cu privire la acest lucru, iar evenimentul organizat in acest sens are drept scop informarea acestora, dar si sensibilizarea lor. Din partea Fundatiei "Alaturi de voi" a participat Mirela Ivan, directorul centrului Constanta, care vine sa sublinieze importanta acestei actiuni organizate de ani de zile atat la nivel mondial, cat si la nivel national. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a raspuns la invitatia celor trei organizatori prin prezenta la aceasta manifestare a directorului executiv, Petre Dinica. "Continuam aceeasi actiune de sensibilizare cu privire la marginalizarea celor infestati cu HIV-SIDA", a declarat acesta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 501

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 303

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 509

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2280

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1015

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 610

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 557

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 677

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 1005

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 611

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 599

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 623

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 924

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2472

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 956