Ce au discutat sâmbătă cei ce conduc Arhiepiscopia Tomisului (galerie foto)

cap_8.jpgÎn cadrul Adunării Eparhiale anuale a Arhiepiscopiei Tomisului s-a făcut bilanţul activităţilor desfăşurate în anul 2011. La întrunire au fost propuse spre dezbatere şi proiectele pentru următorii doi ani

Membrii Adunării Eparhiale s-au întrunit sâmbătă, la ora 14.00, în şedinţă de lucru la sediul Arhiepiscopiei pentru a face bilanţul activităţilor economice, sociale, ecumenice, culturale, juridice şi administrative desfăşurate în anul 2011. Potrivit primarului din Medgidia, Marian Iordache, unul din rezultatele contabilizate a fost cel privind numărul bisericilor nou-construite la nivelul judeţului în anul ce tocmai s-a încheiat. „În Comisia de Cultură şi Patrimoniu s-a analizat situaţia din învăţământul preuniversitar şi universitar religios pe anul 2011. De asemenea, s-a discutat despre evenimentele culturale organizate anul trecut în judeţ cu implicarea Departamentului de Cultură şi Patrimoniu din cadrul Arhiepiscopiei Constanţa", a precizat primarul Marian Iordache, membru în cadrul comisiei. Potrivit edilului, raportul legat de activitatea culturală desfăşurată pe anul 2011 a fost supus votului plenului. Membrii Comisiei de Cultură nu au neglijat nici anul în curs, pentru care au înaintat o serie de propuneri privind derularea de noi activităţi. O temă importantă de discuţie a fost constituită de manifestările ce ar urma să aibă loc în anul jubiliar 2013, an în care se împlinesc 1.700 de ani de când ortodoxismul a devenit religie acceptată în lume prin semnarea de către Sfântul Constantin cel Mare a Edictului de la Mediolan (anul 313), care a avut ca urmare încetarea persecuţiilor pe motive religioase în Imperiul Roman. Potrivit primarului din Medgidia, şedinţa Comisiei de Cultură s-a finalizat la ora 17.00. Alături de şeful autorităţii locale au mai participat, în calitate de membri ai Adunării Eparhiale, şi Nicolae Păun, şef în cadrul Direcţiei de gestionare a Domeniului Public şi Privat din Medgidia, părintele protopop Petrică Ciobanu şi părintele paroh Gheorghe Zgura.

Peste 1.700 de copii au fost ajutaţi
adunare_eparhiala_2.jpg

Şeful autorităţii locale din Năvodari, Nicolae Matei, a fost şi el prezent la şedinţa Consiliului Eparhial. „În cadrul adunării s-a votat raportul Comisiei Juridice pe anul 2011", a precizat primarul Nicolae Matei. Şeful autorităţii locale a petrecut mai bine de patru ore în cadrul comisiei, părăsind şedinţa la ora 18.30. „A fost o întâlnire transparentă. Biserica rămâne una dintre cele mai serioase instituţii româneşti. În calitate de membru al Adunării Eparhiale, mă simt mai mult decât onorat. În cadrul Consiliului Eparhial se face o treabă bună şi mă onorează mult", a declarat primarul Nicolae Matei. La întrunire a participat şi edilul din Topalu, Gheorghe Murat, membru în Comisia Socială. Potrivit acestuia, în anul ce tocmai s-a finalizat au fost ajutaţi de biserică peste 1.700 de copii, dar şi 60 de bătrâni, cărora Arhiepiscopia le-a oferit adăpost şi le-a asigurat accesul la cantina socială. „Credinţa ortodoxă este singura care ne mai ţine uniţi", a apreciat primarul Gheorghe Murat. Menţionăm că Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Aceasta se compune din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu o viaţă morală şi religioasă demnă de un creştin, care au candidat cu binecuvântarea ierarhului locului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unitatea Militară 02013 Mangalia angajează. Ce post este vacant

30 Apr 2024 227

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 210

Fostul viceprimar al Medgidiei, Sorin Petrică Țuțuianu este noul director al CT BUS Constanța

30 Apr 2024 505

Cum alegem corect produse proaspete de sărbători? Recomandările ANPC pentru perioada 1Mai – Sărbătorile de Paști!

30 Apr 2024 260

ISU Dobrogea Vino să faci parte din frumoasa echipă a salvatorilor constănțeni! Iată posturile vacante

30 Apr 2024 494

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 1 Topalu angajează. Iată ce trebuie să faci

29 Apr 2024 420

Părintele Pimen de la Muntele Athos, la „Podcastul lui Septimiu" - „Nu poți să îl minți pe Dumnezeu!“ (VIDEO)

29 Apr 2024 556

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 455

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 479

Rețete tradiționale de Paște Pasca, nelipsită de pe mesele românilor

27 Apr 2024 695

Savoare fără carne. Rețete vegetariene pentru un grătar reușit

27 Apr 2024 423

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 587

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 947

Termoficare Constanța SRL anagajează. Ești interesat?

25 Apr 2024 770

Termoficare Constanța angajează! Vezi ce post este disponibil

25 Apr 2024 332