Cererile de atestare se depun pana la sfarsitul lunii

Vanzarea en-gros a alcoolului si tutunului nu se face fara mijloacele de depistare a falsurilor

Agentii economici care doresc sa distribuie si sa comercializeze angro bauturi alcoolice si produse din tutun sunt obligati ca, pana la 31 martie, sa se inregistreze la autoritatea fiscala teritoriala, indeplinind anumite conditii: detinerea de spatii de depozitare corespunzatoare, inscrierea in obiectul de activitate a operatiunii de comercializare si distributie en-gros de bauturi alcoolice sau a produselor din tutun si detinerea de mijloace necesare depistarii marcajelor false sau contrafacute. In urma declararii desfasurarii acestei activitati, insotita de documentele solicitate de rigoare, organul fiscal va elibera un atestat, care ii va da drept de distribuire si comercializare angro de bauturi alcoolice si produse din tutun agentului economic respectiv. Agentii economici au obligatia sa-si procure de la C.N. Imprimeria Nationala S.A. mijloacele necesare depistarii facturilor si marcajelor false sau contrafacute. Comercializarea vinurilor, rachiurilor de vin, rachiului de tescovina, rachiului de drojdie si spumei de drojdie, in vrac sau en-gros, se realizeaza in conditiile stabilite de legislatia care reglementeaza regimul de supraveghere si autorizare a productiei, importului si circulatiei unor produse supuse accizelor numai in spatii special amenajate pentru acest comert, avizate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol. Documentele care trebuie depuse de catre agentul economic pentru obtinerea atestatului de la Biroul Autorizatii din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta sunt sase ca numar. Prima este cererea, pe care se mentioneaza, daca produsele accizabile destinate comercializarii angro, sunt supuse marcarii sau nu, si adresa spatiului propus pentru a fi utilizat in acest sens. Aceasta este urmata de xerocopii dupa: certificatului de inregistrare la Registrul Comertului al societatii, actul constitutiv sau aditional al agentului economic, din care sa rezulte calitatea de reprezentant legal al persoanei care completeaza cererea de obtinere a atestatului si actul de identitate al acesteia. De asemenea, trebuie depuse certificatele constatatoare eliberate de catre Oficiul Registrului Comertului, care sa ateste indeplinirea, la fiecare dintre adresele propuse a conditiilor de desfasurare a acestor activitati, respectiv pentru cele circumscrise clasei CAEN 5135, in cazul comertului en-gros cu produse din tutun, precum si a celor din clasa CAEN 5139, in cazul comertului en-gros cu bauturi alcoolice. Dosarul va fi complet daca va cuprinde si avizul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol, eliberat pentru fiecare dintre spatiile situate la adresele pentru care se solicita eliberarea de atestate si factura fiscala si documentul de achitare al acesteia, care atesta procurarea de la C.N. Imprimeria Nationala S.A a mijloacelor necesare depistarii marcajelor false sau contrafacute. Formularele de cerere, intocmite in sensul prevederilor legale, se pot solicita de la Biroul Autorizatii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistrații au amânat cauza Temocentrale Constanța SA și Termoficare Constanța SRL se judecă pentru datorii instituționale!

26 Apr 2024 429

Termoficare Constanța anunță programul în care va distribui factura fiscală asociațiilor de proprietari

17 Apr 2024 521

e-Factura Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai

28 Mar 2024 765

Atenție! ANAF avertizează asupra unor mesaje false trimise în numele instituției

20 Mar 2024 700

MF lansează varianta simplificată a aplicației e-Factura. Ministrul Marcel Boloș „Este în primul rând utilă celor aproximativ 670.000 contribuabili mici care au nevoie de un format gratuit și ușor de folosit”

05 Mar 2024 602

Cumpărare directă Constanța Proiect Group va gestiona sistemul de iluminat public în Crucea (DOCUMENT)

31 Jan 2024 595

Îmbunătățiri pentru sistemul e-Factura. Anunțul Ministerului Finanțelor

18 Jan 2024 557

Ministerul Finanțelor Peste 5 milioane de facturi au fost expediate cu succes în sistemul e-Factura

11 Jan 2024 708

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş 2,78 milioane de facturi înregistrate în sistemul e-Factura, în valoare de 16 miliarde de lei

08 Jan 2024 1040

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș De modulul e-Factura depinde viitorul României pentru combaterea evaziunii fiscale

30 Dec 2023 725

Ministerul de Finanţe va începe o campanie de informare cu privire la factura electronică (VIDEO)

29 Dec 2023 941

Avertisment al ANAF! Mai multe mesaje false referitoare la RO e-Factura, transmise în numele instituției

27 Dec 2023 979

Garda Națională de Mediu Amenzi în valoare de 70.000 de lei şi sesizare penală pentru doi agenţi economici

21 Dec 2023 791

SmartBill a emis deja peste 3 milioane de e-Facturi și susține antreprenorii români în tranziția către noul sistem național de facturare e-Factura, obligatoriu din ianuarie 2024

18 Dec 2023 767

e-Factura devine obligatorie de la 1 ianuarie! Important pentru toate firmele

10 Dec 2023 1845