Chiru vrea referendum pentru demiterea lui Mazăre „Voi solicita prefectului să atace hotărârea de vânzare a Cazinoului"

chiru_cazino_Cazinoul_Constanta.jpgPreşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, şi-a anunţat participarea la şedinţa Consiliului Local Municipal, unde-i va spune în faţă primarului Mazăre ce crede despre vânzarea Cazinoului

Preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat, ieri, că, în prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al filialei pe care o reprezintă, va emite o decizie privind strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Constanţei.

Punctul de plecare al acestei acţiuni l-a constituit proiectul de hotărâre privind vânzarea Cazinoului Constanţa, iniţiat de primarul Radu Mazăre. „Am aflat cu stupoare de decizia de a vinde acest simbol al României şi al oraşului Constanţa. (...) Istoria ne învaţă că românii s-au jertfit pentru simbolurile lor, au plâns, au murit, în timp ce primarul Constanţei ne arată cât de uşor putem renunţa la un simbol naţional, concesionându-l într-o primă instanţă în 2007, pentru a căpăta renumele unui obiectiv în paragină, iar, astăzi, propunând vânzarea lui", ne-a declarat şeful PDL Constanţa. Democrat-liberalul a reiterat sugestiile sale privind conferirea altor destinaţii Cazinoului. „Clădirea Cazinoului este monument istoric clasat în Grupa A şi nu înţeleg de ce, din multiplele funcţiuni ce-i puteau fi date - Casă a Căsătoriilor, sală pentru evenimente, baluri, nunţi, cafenea a artiştilor, muzeu al Constanţei - se vinde. Nu pot să cred că domnul primar vine azi să ne spună că nu este în stare să menţină în patrimoniul oraşului acest simbol şi că un buget de peste o sută de milioane de euro anual nu este suficient, nu este în stare să întreţină o astfel de clădire", a adăugat Chiru.

„Mazăre a dus Peninsula în moarte clinică"

Democrat-liberalul a declarat că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l împiedica pe Radu Mazăre să ducă la bun sfârşit vânzarea Cazinoului. „Primarul Constanţei, după ce a transformat Mamaia într-un cartier al Constanţei, a distrus sistematic spaţiile verzi, a dus în moarte clinică Peninsula Constanţei, a distrus Podul IPMC şi strada Traian, vrea să-şi ducă la bun sfârşit planul de vânzare a Cazinoului", a mai spus Gigi Chiru. Şeful PDL Constanţa a adăugat că va participa la şedinţa Consiliului Local Municipal de vineri pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la vânzarea cazinoului. Totodată, Chiru a precizat că va solicita prefectului judeţului, alături de consilierii locali municipali ai PDL Constanţa, să atace hotărârea de Consiliu privind vânzarea Cazinoului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

DAN

04 Jul, 2011 23:00

cred ca o mare parte a constantenilor ar vota pt demiterea lui, insa vad fff greu sa se si intample. am face bine sa scapam de acest primar, care a si facut unele lucruri bune, insa de cativa ani, isi bate joc de acest oras MINUNAT !

geo

04 Jul, 2011 10:31

mars ma cu politicu vostru, Gheorghe Hagi , primar independent

Cine altcineva?!

04 Jul, 2011 08:36

Alex,devii caraghios...

c.constantin

04 Jul, 2011 07:31

pentru a cata oara,, edilul pachetelor cu aceleasi nume,,se dovedeste strain de aspiratiile cetatenilor orasului constanta,departe de simbolurile orasului de la mare?...pe drumul promenadelor de odata,in plin centru primaria s-a inconjurat de chiciuri de carciumioare dupa chipul si asemanarea edilului pagubos !

Alex

04 Jul, 2011 00:15

Abia asteptam plecarea lui Mazare si instalarea lui Chiru ca primar

alex

03 Jul, 2011 23:58

Bravo domnule CHIRU cineva trebuie sa ia atitudine in fata golanului de Mazare , sa-l trimitem in Brazilia si sa scapam Constanta de el.Va suntem alaturi.

Articole asemanatoare

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 573

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 798

Curtea Supremă de Justiție, în pronunțare în dosarul fostului senator Gigi Chiru!

01 Apr 2024 606

Firme din Constanța Modificări importante într-o companie administrată de un fost candidat la Primăria Constanța

27 Dec 2023 1047

Fostul senator Gigi Chiru, acțiune extraordinară la Curtea Supremă! Instanța a admis în principiu cererea

17 Dec 2023 809

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 1020

Fostul senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, acțiune extraordinară la Înalta Curte!

23 Oct 2023 959

Știri justiție Constanța Fostul senator Gigi Christian Chiru acuzat de ucidere din culpă! Judecătorii au încetat procesul penal. Definitiv

17 Aug 2023 1815

Amânare de pronunțare în cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă!

08 Jul 2023 1212

Final de proces în cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă! Când se va da decizia definitivă

17 Jun 2023 4246

Cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă, amânat pentru iunie

03 May 2023 2272

Un fost senator de Constanța, acuzat de ucidere din culpă! Când se va lua decizia finală!

20 Nov 2022 1577

#Dobrogea144 Mesajul lui Christian Gigi Chiru, inițiatorul legii privind declararea datei de 14 noiembrie ca Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2022 1376

Ucidere din culpă! Judecătorii motivează de ce a încetat procesul penal în cazul fostului senator Gigi Chiru!

02 Nov 2022 2175

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2231