Social

Cine are grijă de inimile noastreMisterul Cardiolife

lansareclinicadecardiologieinterventionala.jpgPrintre partenerii Cardiolife se numără Synevo şi Pozimed

Pe 23 aprilie a.c., cu mare fast, Nicuşor Constantinescu, pe atunci preşedinte en titre şi candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, a inaugurat, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, centrul de cardiologie intervenţională Cardiolife. Cu mare fast, anunţat cu ceva timp înainte, centrul a presupus o intervenţie de vreun milion de euro. Şi, culmea, a fost inaugurat în plină campanie electorală. Grupul de trei medici veniţi de la Timişoara, format din Bogdan Mut-Vitcu, Cristian Dină şi Milovan Slovenski, a fost prezentat ca unul de mare valoare. Este adevărat, site-ul www.cardiolife.ro ne vorbeşte în termeni elogioşi despre echipa de medici cu numeroase cazuri la activ, care a deschis în 2010 clinica din oraşul bănăţean. Mai mult, pagina de Internet ne zice că în patru oraşe găsim Clinici Cardiolife: Timişoara (două cabinete), Caransebeş, Deva şi Reşiţa. Nimic despre Constanţa.

„Cardioscan în asociere cu CJC", aceştia sunt părinţii clinicii de cardiologie intervenţionistă. SC Cardiolife SRL are sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în 2011, şi are ca asociaţi SC Medicorclinics (50%), reprezentată prin Bogdan Mut-Vitcu, şi pe Bogdan Mut-Vitcu, „pe persoană fizică" (50%). Societatea are un sediu secundar în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în conformitate cu contractul de asociere în participaţiune nr. 466 din 1 iunie 2011, valabil din 1 iunie 2011 până pe 1 iunie 2060. Aşadar, societatea care a deschis clinica de cardiologie intervenţională îşi făcuse „culcuş" în Judeţeanul constănţean încă din urmă cu un an, în iunie 2011, după ce fusese înfiinţată în acelaşi an, pe 10 ianuarie. De ce nu s-a inaugurat secţia în iunie 2011? Erau constănţenii mai puţin bolnavi de inimă, le era mai bine? De ce s-a aşteptat tocmai până în plină campanie electorală?

Fără SCJU

cardiolife-medicBogdanMut-Vitcu.jpgLa aceste întrebări nu ne-a putut răspunde nici Bogdan Mut-Vitcu, nici Dan Căpăţînă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Cei doi au fost contactaţi telefonic de reporterii cotidianului nostru şi nu au răspuns apelurilor nici după ce au primit câte un SMS în care li se spunea subiectul care se dorea a fi discutat.

Cardiolife nu este prima afacere a medicului Mut-Vitcu. În 2007 înfiinţa, alături de Cristian Dină şi Milosvan Slovenski, SC Medicor SRL, firmă care a fuzionat prin absorbţie. În 2008 a luat fiinţă SC Cardioexpert SRL, avându-i ca asociaţi pe Mut-Vitcu, Radu Nicolae Reit şi Cristian Dină. Această afacere a intrat în faliment. În acelaşi an a fost fondată SC Cardiolife, aflată la acest moment în întrerupere temporară de activitate. Fondatori erau Bogdan Mut-Vitcu şi Radu Nicolae Reit. Un an mai târziu, Slovenski, Mut-Vitcu şi Dină pun bazele Medicorclinics şi în 2011 se deschide Cardioscan-ul, care a ajuns şi la Constanţa. Medicul Bogdan Mut-Vitcu mai este implicat în SC Actualproiect, alături de Eugenia Doina Mut-Vitcu şi Gabriela Florentina Mut-Vitcu. Un fapt foarte interesant este că site-ul www.cardiolife.ro nu ne prezintă printre parteneri Spiralul Judeţean Constanţa, dar nu omite Synevo şi Pozimed. Se ştie că managerul SCJU a venit pe postul de bugetar de la „particularii" Synevo. În ceea ce priveşte Pozimed, clinica privată constănţeană este condusă de soţia viceprimarului Decebal Făgădău, Monica, iar printre asociaţii săi regăsim nume cu... rezonanţă. Pozitron Medical Investigation SRL, societatea din spatele Pozimed, are legătură cu universul afaceristic al lui Sorin-Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu.

Toate drumurile duc la mall

În SC Pozitron Medical Investigation SRL este implicată Mihaela-Elvira Gherasim, dar şi societatea cipriotă Talmage Overseas. Vecină cu familia Făgădău pe terenurile medicului Alexandru Octavian Şerban din cartierul Compozitorilor, Mihaela-Elvira Gherasim are legături destul de puternice cu cel care se ocupă de firmele de suflet ale lui Mazăre, cele legate de ziarul Telegraf şi de TV Neptun. În aprilie 2010, Strutinsky a fost cooptat în SC Energy Power Services SRL de către asociaţii Niculina Gherasim şi Ana Ghemiş. De altfel, în urma hotărârii AGA nr. 1 din 8 martie 2010, Niculina Gherasim s-a retras din societate, cesionându-şi părţile sociale către Ghemiş, care deţine acum 40% din capitalul social, şi către Strutinsky, devenit proprietar peste 60% din SC Energy Power Services SRL. Energy Power Services a fost înfiinţată în 2008 şi o avea printre asociaţi, la acea vreme, pe Mihaela-Elvira Chiriac (Gherasim, pe numele de domnişoară), fiica Niculinei Gherasim. Aceasta din urmă, Ana Ghemiş şi Strutinsky nu sunt la prima afacere împreună. Cei trei mai împart alte două business-uri cu iz eolian: Energy Power Services şi Energy Power Solutions. Mihaela-Elvira Chiriac-Gherasim este implicată în mai multe afaceri cu „miros de Mazăre-Constantinescu". Un exemplu ar fi faptul că este cenzor supleant la Pomacost SA, una dintre firmele care au câştigat multe licitaţii la Primărie şi la Consiliul Judeţean Constanţa. Alte nume cu greutate din portofoliul afaceristic al Mihaelei-Elvira ar fi Ecoprefconstruct, SC Compania de Servicii de Consultanţă SRL (vezi afacerea „mall-ul de pe strada Traian") şi SC Consulting & Construction Investments SRL), Mamaia Luxury Construction (asociaţi - SC Sisteme Internaţionale de Afaceri, Argos SA şi Cristian Serghie), Eolica Investments (firma lui Strutinsky) şi CDS Project (asociaţi - SC Sisteme Internaţionale de Afaceri şi SC Templum Plus SRL, firme ale lui Valentin-Gheorghe Ionescu, inculpat în dosarul retrocedărilor), business-uri în care deţine funcţia de administrator. Nu trebuie să uităm nici de asociatul persoană juridică, societatea cipriotă Talmage Overseas Ltd. Potrivit Registrului Comerţului, firma apare şi în alte afaceri de un real succes: SC New Home Construct (firmă care apare în dosarul retrocedărilor ca fiind, la acea vreme, a inculpatului Mihai-Sergiu Ceacîreanu), City Park Management (una dintre firmele din spatele City Park Mall, centru comercial construit pe teren retrocedat printr-o dispoziţie a primarului Radu Mazăre) şi în SC Mega Development, afacere legată de nume precum Sorina-Gina Hortolomei-Moscu şi Mehmetoglu SRL. Aşadar, încrengătura afacerilor acoliţilor lui Sorin Strutinsky se strânge, într-un fel sau altul, în jurul Spitalului Judeţean. Nu trebuie să omitem faptul că SC Pozitron Medical Investigations SRL are sediul pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102, fix acolo unde-şi au „bârlogul" şi PSD-iştii constănţeni, atât cei de la judeţ, cât şi cei de la municipiu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soția primarului Decebal Făgădău s-a retras din afacerea Cardiolife Medical de la Timișoara! La cine au ajuns acțiunile sale

20 Aug 2020 1239

Cine sunt noii administratori ai Cardioscan SRL, firmă înfiinţată de soția primarului, Monica Gaitanidis-Făgădău

30 Jun 2020 1245

La nici un an de la înființare Soția primarului Făgădău și asociatul său au decis dizolvarea unei afaceri în domeniul medical

26 Jul 2018 1926

Parteneriat Monica Gaitanidis şi Bogdan Mut Soţia primarului Făgădău a deschis o nouă afacere în domeniul medical, în oraşul natal al asociatului său

30 Oct 2017 8472

CJC va studia oportunitatea serviciilor Cardioscan Managerul Grasa îi vrea în spital, dr. Mut gândeşte în termeni de business (document)

15 Jul 2016 4841

Marca înregistrată Cardiolife a intrat în insolvență

02 May 2014 1815

CJC a pompat milioane de euro în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa De ce pleacă Nicuşor Constantinescu pentru o intervenţie chirurgicală tocmai în America? (galerie foto)

21 Jan 2014 5594

Află care este starea de sănătate a şefului Poliţiei Mangalia

30 Nov 2012 1299

O nouă inaugurare la Spitalul Judeţean Constănţenii vor beneficia de tratament cardiologic intervenţional (galerie foto)

24 May 2012 2044

Observator de Constanţa Angiograf de un milion de euro la Judetean

08 Sep 2011 1361

Parteneriat public privat la SCJU pentru serviciul de angiografie intervenţională

07 Sep 2011 1207