18 Feb, 2009 02:55
2845
Stefania CHERMANEANU
În perioada 16 - 20 februarie, Liceul de Gastronomie, Hoteluri şi
Restaurante „Ing. Niculae Nejloveanu" va găzdui o delegaţie sosită de la
Centrul European pentru Profesii în Gastronomie din Paris, în cadrul relaţiilor
stabilite de Fundaţia ce poartă numele maestrului în arta culinară.
Obiectivul vizitei constă în aprofundarea unui studiu legat de programele
de educaţie româneşti, care a fost aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării
şi Inovării şi referenţialele existente în Comunitatea Europeană, elaborate de
ministerele similare. Potrivit maestrului în arta culinară, ing. Niculae
Nejloveanu, discuţiile purtate cu elevii, profesorii şi agenţii economici vor
permite găsirea căilor prin care învăţământul prin alternanţă să poată fi
aplicat şi în România. O astfel de formă de învăţământ presupune două săptămâni
de practică, două de teorie. Obiectivul final al acestui proiect este obţinerea
de personal calificat, beneficiar al diplomei cu dublă recunoaştere, dar şi a
examenului de bacalaureat. Vincent Perre, membru al juriului în cadrul
concursului de artă gastronomică „Trofeul Balada Nej" din septembrie 2008, va
face mâine, de la ora 16.30, la Grupul Şcolar Carol I Constanţa o demonstraţie
practică interactivă. În calitate de profesor tehnologic specialist, Perre le
va da ocazia elevilor Liceului de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri „Ing.
Niculae Nejloveanu" să lucreze alături de profesorul de practică şi îi va ajuta
să înţeleagă mai uşor standardele pe care vor trebui să le atingă în domeniul
culinar. De asemenea, trebuie menţionat faptul că profesorii de specialitate ai
unităţii de învăţământ beneficiază de studii comparative pedagogice şi au, pe
lângă formarea iniţială, şi cursuri de instruire la CEPROC Paris.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*:
06 Jun, 2009 23:49
is din liceu asta si e varza
07 Apr, 2009 20:07
eu sunt elevul de la scoala asta e calumea :D