Facilitati de transport pentru deficienti

1183137879.jpg

Asistentii personali sau insotitorii persoanelor cu handicap calatoresc in baza biletelor speciale de calatorie gratuita aferente persoanei cu handicap, pe care se inscrie mentiunea "asistent personal", respectiv "insotitor"

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, normele metodologice privind acordarea gratuitatii dreptului la transport interurban pentru persoanele cu handicap. Prin hotararea executivului, persoane cu handicap grav si insotitorii lor, cele cu deficienta accentuata si asistentii lor personali beneficiaza de gratuitate pentru transportul interurban, la alegere, cu orice tip de tren, in limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial. De aceleasi beneficii au parte si insotitorii copiilor cu handicap accentuat, persoanele cu afectiuni renale care necesita hemodializa in alte localitati decat cele de domiciliu, precum si asistentii personali sau insotitorii acestora. Pentru calatoria gratuita pe cale ferata, la alegere, cu tren de persoane sau accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, persoanele cu handicap, precum si asistentii personali sau insotitorii acestora vor utiliza biletele de calatorie emise de organele abilitate. Operatorii de transport interurban vor incheia conventii privind transportul de calatori cu fiecare directie generala de asistenta sociala si protectia copilului judeteana sau locala a sectoarelor municipiului Bucuresti. Biletele de calatorie gratuita pentru transportul interurban se tiparesc de operatorii de transport, costul tiparirii fiind suportat din bugetul DGASPC, prin transfer de la bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap. Biletele de calatorie gratuita pe calea ferata sunt tiparite pe hartie de culoare galbena, cu filigran "CFR Calatori" in masa hartiei, nominale, netransmisibile si anuale. Mihaela Ristea, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, spune ca institutia pe care o reprezinta va face tot ce ii sta putinta pentru a facilita accesul la aceste facilitati pentru toti beneficiarii Hotararii de Guvern.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 315

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 321

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 324

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 316

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 362

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 279

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 509

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 470

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 466

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 490

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 409

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 363

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 310

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 301

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 343