Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru repararea Corpului C1 al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol (DOCUMENT)

  • În HG se arată că „finanţarea obiectivului de investiţii prevăzut la art. 1 se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii“.
  • Hotărârea (ce poate fi accesată în Secțiunea Document, împreună cu anexele) este semnată de prim-ministrul Nicolae Ciucă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Aurel George Mohan, ministrul Dezvoltării Cseke Attila și ministrul Finanțelor Adrian Câciu.
 
Corpul C1 al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol va intra într-un amplu proces de consolidare și reparare în regim de urgență, urmând să fie asigurat și anti-seismic.
 
În acest sens, Guvernul a aprobat prin HG 1140/2022 indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Consolidare şi reparare în regim de urgenţă şi amenajări interioare, recompartimentări şi refacere finisaje Corp C1“ la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, judeţul Constanţa.
 
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al României din 16 septembrie 2022, unde se precizează că „finanţarea obiectivului de investiţii prevăzut la art. 1 se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii“.
 
Valoarea totală a investiției inclusiv TVA este de 55.230 mii lei, iar durata de execuție a investiției este de 36 de luni.
 
Lucrările se vor desfășura pe o suprafață totală de 5.497 mp.
 
Se mai precizează, de asemenea, că „obiectivul de investiţii se va proteja antiseismic, în conformitate cu prevederile Normativului P100-1/2013, cu modificările şi completările ulterioare“.
 
Hotărârea (ce poate fi accesată în Secțiunea Document, împreună cu anexele) este semnată de prim-ministrul Nicolae Ciucă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Aurel George Mohan, ministrul Dezvoltării Cseke Attila și ministrul Finanțelor Adrian Câciu.
 
Despre Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

 
În anul 1951, o epidemie de poliomielită a afectat întreaga țară, astfel că sunt create mai multe secții de recuperare, printre acestea una fiind la Techirghiol.
 

În 1972, este reorganizată rețeaua sanitară din România și se înființează astfel Sanatoriul Balnear Techirghiol, ce dispunea de 850 de paturi.
 
După 11 ani, în cadrul sanatoriului se constituie secția de recuperare, ce dispunea inițial de 20 de paturi, iar în 1994 secția se mărește și ajunge la o capacitate de 365 de paturi.
 
În prezent, conducerea Sanatoriului este asigurată de dr. Elena Roxana Țucmeanu, în calitate de manager (specialitate Management spitalicesc, Drept juridic și administrativ, licențiată în Drept, manager în activitatea de turism, Masterat în Științe Penale), iar dr. Elena Valentina Ionescu este director medical (specializare Medic Primar Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, șef lucrări dr. Universitatea Ovidius - Facultatea de Medicină, aria de cunoștințe include ecografie generală, hidrotermoterapie, kinetoterapie).
 
Director financiar este ec. Mariana Stan (specialitate Financiar-Contabilitate, Economic, licență în Economie, Master Managementul Financiar Contabil al Administrației Publice; Contabilitate și Informatică de Gestiune).
 
Director Îngrijiri Medicale este Șl.Dr. Carmen Oprea (șef lucrări Universitatea Ovidius, doctor în Medicină, Medicină de Recuperare).
 
În perioada 7 – 10 septembrie, Sanatoriul a organizat împreună cu consorţiul format din Asociaţia Română de Balneologie (ARB), Societatea Română de Neuroreabilitare (RoSNeRa), Societatea Română de Patologie, Terapie şi Recuperare Vertebro-Medulare (RoSCoS) şi Societatea Specialiştilor în Reabilitare Medicală şi Medicină Fizică din Republica Moldova (SSRMMFRM) Congresul Naţional Anual de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneologie, cu participare internaţională.
 
Evenimentul s-a desfășurat într-o variantă hibridă - cu participare fizică - la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol şi/sau online, pe platforma zoom a evenimentului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța, răspuns pozitiv Casa de Asigurari a Avocaților din România investește în orașul Techirghiol

03 May 2024 490

Știri Constanța Conducător auto, oprit în trafic pe strada Victor Climescu din Mereni! Ce au constatat polițiștii

02 May 2024 550

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 250.000 de euro cu Primăria Techirghiol pentru reparații și întreținerea a două străzi (DOCUMENT)

01 May 2024 362

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 482

Primăria Techirghiol, județul Constanța, investește aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi din oraș (DOCUMENT)

29 Apr 2024 492

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 864

Dosar incomplet Pesedistul Adrian Stan, obligat să redepună dosarul de candidatură pentru Consiliul Local Techirghiol!

28 Apr 2024 581

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 870

Licitații Constanța Techirghiol pregătește Zilele Lacului 2024. Primăria lansează licitația pentru servicii de organizare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 3281

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 629

Garda de Mediu Constanța a amendat cu 100.000 lei un operator economic din localitatea Techirghiol (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1177

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 561

Șofer la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic în localitatea Techirghiol. Ce alcoolemie avea bărbatul

24 Apr 2024 571

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 735

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 725