Lipsuri la Neurologie

1202762548.jpg

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este convins ca se impune o restructurare a sectiilor, motivand ca multe au paturile goale * Totusi, in momentul de fata, majoritatea clinicilor din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta sunt pline, iar Clinica de Neurologie "da pe dinafara"

Cei 85 de pacienti veniti din tot judetul se inghesuie pe 65 de paturi. Seful Clinicii de Neurologie, Ildiko Toldisan, a declarat ca principala problema cu care se confrunta este criza de locuri. "Din luna mai a anului trecut am primit un ordin de la ministrul Sanatatii, prin care s-a redus numarul de paturi la 65, si ne-am conformat, desi zilnic avem cazuri grave", spune medicul Toldisan. Clinica de Neurologie este singura din spital, iar in judet mai exista o sectie la Spitalul Municipal din Medgidia. "Momentan, cel mai grav caz al Clinicii de Neurologie este o femeie in varsta de 55 de ani, care a intrat in coma si este la Reanimare", spune neurologul.

Medicamente lipsa

"Nu avem fonduri...", este replica preferata a administratiei Spitalului Clinic Judetean atunci cand are pe masa referate prin care medicii solicita medicamente, aparatura noua sau reparatii in sectii. Seful Clinicii de Neurologie, Ildiko Toldisan, spune ca acesta este raspunsul pe care il primeste in mod frecvent. "O parte din medicamente nu le primim si mereu mi se spune ca spitalul nu are bani", protesteaza medicul. Sefa Clinicii de Neurologie recunoaste ca unele medicamente sunt mai scumpe, insa necesare tratarii corespunzatoare a pacientilor. Medicamentele anti-convulsive si cele anti-Parkinson sunt primele pe lista celor care lipsesc din Sectia de Neurologie.

Tensiometru personal

Medicii de la Neurologie se roaga de zece ani de administratia Spitalului Clinic de Urgenta sa achizitioneze un electromiograf. "Cerem si asteptam de aproximativ zece ani un electromiograf, insa pana acum nu s-a putut achizitiona", explica medicul-sef Ildiko Toldisan. Insa electromiograful nu este singurul aparat inexistent in Sectia de Neurologie. Un aparat Doplev pentru vasele extracraniene si tensiometrul ar fi urmatoarele pe lista de necesitati a sefului Clinicii de Neurologie. "Am facut referat pentru tensiometre si mi s-a spus sa le obtinem din sponsorizari", se plange dr. Toldisan. Totusi, problema tensiometrului lipsa a fost rezolvata. "Am adus tensiometrul personal de acasa, dar este folosit de zeci de ori si se uzeaza, de aceea ar trebui un aparat pe luna, care sa fie functional", a mai adaugat aceasta. Un alt of al sefului Sectiei de Neurologie este lipsa de pijamale pentru bolnavi. "Nu avem pijamale pentru bolnavi, iar lenjeria este de foarte proasta calitate", explica medicul Ildiko Toldisan. De asemenea, igiena din grupurile sanitare ale Clinicii de Neurologie lasa de dorit. "Este necesara o reparatie a grupurilor sanitare. Insa ca sa se vada ceva, trebuie schimbata toata instalatia", este de parere Toldisan, seful Clinicii de Neurologie.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În prima zi de Paști Șofer de ambulanță, prins beat la volan în Constanța - Ce alcoolemie avea (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 May 2024 1930

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1427

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 958

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1729

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 922

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 967

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 982

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2596

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1056

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3783

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 908

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1754

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 781

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2396

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2756