Social

Medici anchetati

1Spitalul de Urgenta, din nou luat la "puricat"

Totul a pornit in urma cu trei luni, cand un medic din cadrul acestui spital a fost prins conducand in stare avansata de ebrietate # In urma rezultatelor anchetelor demarate, medicii vor primi pedepsele cuvenite

Un numar de 16 medici din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta sunt anchetati de catre Colegiul Medicilor. Anchetele au fost demarate din cauza faptului ca din ce in mai multi pacienti se plang ca nu li se acorda asistenta medicala adecvata. Totul a pornit in urma cu trei luni de zile, cand un medic din cadrul acestui spital a fost prins conducand in stare avansata de ebrietate. Acesta i-a agresat atat pe politistii care l-au oprit, cat si pe cetatenii care se aflau la fata locului. Un alt motiv al demararii acestor anchete l-a constituit plangerea inaintata de un pacient care, dupa o operatie de cataracta efectuata de un medic oftalmolog, a ramas orb, fara sanse de a se recupera. Lista motivelor care au dus la anchetarea celor 16 medici continua cu incidentul de la Urgente, tot in cadrul Spitalului Clinic Judetean Constanta. Problema de atunci a fost legata de refuzul medicului de garda de a acorda asistenta medicala de urgenta unui pacient in jur de 45 de ani. Medicul orelist Livia Ionescu refuzase atunci sa extraga un corp strain din urechea pacientului, considerand ca ar trebui sa se duca in policlinica, pentru a fi pansat. Medicul Livia Ionescu a declarat ca a considerat ca, la momentul respectiv, existau pacienti care se aflau intr-o stare mult mai grava decat barbatul care solicita cu insistenta acordarea asistentei medicale la sectia Urgente, asa ca l-a rugat sa se prezinte la policlinica. "Am incercat apoi sa-l pansez, insa pacientul continua sa fie necooperant", a declarat medicul Livia Ionescu. Seful Colegiului Medicilor, doctor Victor Loghin, a declarat ca, in urma rezultatelor anchetelor demarate de catre institutia pe care o conduce, medicii vor primi pedepsele cuvenite: mustrari, avertismente, ajungandu-se, acolo unde este cazul, pana la ridicarea drepturilor de libera practica.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză neplăcută pentru șoferii care parchează la întâmplare în parcarea unui supermarket din zona ICIL din Constanța. Ce au pățit mai mulți conducători auto

12 Dec 2018 528

Bărbat, săltat de poliţişti în zona ICIL din Constanţa. Pe numele lui era emis un mandat de executare

04 Nov 2018 573

Un nou magazin Lidl s-a deschis la Constanța. Zeci de oameni au așteptat la coadă. Unde este situat magazinul (galerie foto-video)

25 Oct 2018 11419

Când se deschide noul magazin Lidl, ridicat pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea din Constanța

19 Oct 2018 7196

Accident rutier în zona ICIL. Un motocilist a fost rănit

05 Oct 2018 695

Şantier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 - zona ICIL din Constanţa. Se lucrează la accesul spre magazinul Lidl (galerie foto+video)

28 Sep 2018 2644

Atenţie, şoferi! Confort Urban anunţă lucrări în zona ICIL Constanţa pentru noul magazin Lidl

13 Sep 2018 2922

Continuă dezinsecția în cartierele din Constanța. Ce insecticid nou se va folosi (galerie foto)

27 Aug 2018 1872

Continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa

15 Aug 2018 469

Accident teribil în Constanţa. O ambulanţă SMURD răsturnată. Două victime mama şi copilul (galerie foto şi video)

11 Aug 2018 26174

Vot în Comisia de Urbanism a CLM pentru benzinăria care va fi amenajată pe fosta autobază ICIL. Afacerea aparţine unui fost om politic constănţean (document)

26 Jul 2018 1652