Prescolari fara gradinita

1189625529.jpg

Unitatea numarul 58, din Constanta, trebuia sa isi deschida portile peste doar cateva zile, insa este in plin proces de demolare.

In luna iunie a acestui an, cladirea a fost expertizata tehnic. Specialistii au decis atunci ca imobilul are un grad ridicat de degradare si prezinta risc seismic. Din cauza lucrarilor de demolare, 60 de prescolari se afla, in acest moment, in imposibilitatea de a incepe noul an scolar. La ora actuala, parintii acestora nu stiu inca daca micutii lor vor putea sa frecventeze cursurile gradinitei romano-turce numarul 58. Potrivit educatorilor, Inspectoratul Scolar Judetean a pus la dispozitia copiilor spatii corespunzatoare in doua locatii, la scolile numarul 27 si respectiv 6. Nemultumiti de faptul ca acestea sunt prea departe de cartierele in care locuiesc, parintii au refuzat variantele propuse de reprezentantii inspectoratului. "Sunt copii care, dupa program, se intorc singuri acasa, pentru ca nu are cine sa ii ia de la gradinita. Daca am accepta spatiile oferite, ei ar trebui sa traverseze doua bulevarde, lucru care ii sperie pe parinti sau bunici", sustine personalul institutiei. Ca urmare, in acest moment, atat copiii cat si cadrele didactice sunt derutate, pentru ca nu stiu ce se va intampla cu ei. Educatoarele spun ca inceperea lucrarilor de demolare le-a luat prin surprindere. "Noi nu am fost anuntati ca unitatea noastra va intra intr-un proces total de demolare. Initial, ni s-a comunicat ca va fi reabilitata doar anexa care adapostea centrala termica si grupurile sanitare, lucru care nu ar fi afectat derularea procesului instructiv din gradinita", a declarat Aiten Regep, educator. Convins ca noul an scolar va demara in cladirea veche de peste o suta de ani in care a functionat pana acum gradinita, personalul a trecut la curatenia generala. "Covoarele au fost spalate, salile de clasa au fost igienizate, totul a fost pregatit din timp pentru ca cei mici sa aiba asigurate cele mai bune conditii", a mai spus dezamagita Regep. Aceasta considera ca toata munca depusa de personalul unitatii scolare a fost facuta in zadar. Acum, mobilierul, materialele didactice si jucariile se afla in saci si asteapta sa fie mutate in noua locatie, necunoscuta deocamdata. Seful Serviciului Tehnic al ISJ, Silica Rosculet a afirmat ca, in urma unei licitatii organizata de Primaria Constanta, a fost contractata lucrarea de demolare si reconstructie a unei noi cladiri care va apartine gradinitei nr. 58. "Cu siguranta, cei de acolo stiau ca unitatea va intra intr-un proces de reabilitare. Aceasta functiona intr-o magazie care apartinea Scolii generale nr. 12. Lucrarea va fi finalizata pe 15 decembrie, iar copiii se vor putea reintoarce in gradinita", a precizat Rosculet. In momentul de fata, lucrarile pentru constructia unei noi cladiri la gradinita nr. 58 sunt in plin proces de derulare.

Scris de: {autor}Mioara PANAIT si Gratiela TULCEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 370

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 674

Termoficare Constanța SRL anagajează. Ești interesat?

25 Apr 2024 608

Termoficare Constanța angajează! Vezi ce post este disponibil

25 Apr 2024 232

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 380

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 803

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 468

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 387

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 884

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 7640

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 757

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 596

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 556

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 810

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 592