Presedintii de asociatii fura mai putin

Cei care inregistreaza pagube au tot interesul sa nu ceara expertize

In ultima perioada au fost efectuate opt verificari in urma carora nu au fost constatate lipsuri mari * O parte dintre locatari solicita verificarile, dar refuza sa plateasca serviciile prestate daca nu sunt multumiti de cele constatate

Conform Ordonantei 85/2001 aprobata prin Legea 234/2001 consiliile locale vor organiza controlul financiar si contabil la asociatiile de locatari numai la cererea unui locatar sau a administratorului, precum si in cazul in care in care locatarii unui imobil doresc sa faca o noua asociatie, alta decat cea la care sunt arondati. Presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Constanta a declarat ca, in ultima perioada, au fost efectuate opt verificari in urma carora nu au fost constatate lipsuri mari. Acesta este de parere ca administratorii care stiu ca au pagube au tot interesul sa nu ceara o expertiza si de aceea numarul cazurilor in care s-au inregistrat fraude este mult mai mic. Cei care solicita controlul platesc o taxa UAPC, insa au fost inregistrate cazuri in care solicitantii au refuzat sa plateasca verificarea. "La Asociatia nr. 688, unde sunt 88 de apartamente, exista o comisie formata din trei membri, dar numai doua isi exercita functiile. Cealalta persoana este administratorul blocului de mai bine de 17 ani. Pentru ca cele doua persoane au fost destituite si inlocuite, apoi ele au cerut sa se faca verificari contabile", a mentionat presedintele UAPC. Pentru ca nu au fost descoperite nici un fel de nereguli, cei doi acuza uniunea de partinire, refuzand sa plateasca taxa. Un alt caz a fost semnalat la Asociatia de Locatari nr. 164, unde cativa locatari au solicitat, prin intermediul politiei, un control. Nici de aceasta data nu au fost descoperite nereguli, iar cei care au cerut controlul contesta verificarea, refuzand plata serviciilor prestate de uniune. "Singura anormalitate descoperita la Asociatia nr. 168 a fost faptul ca presedintele blocului era sotul administratorului", a declarat presedintele UAPC. Tot acesta a adaugat ca, in general, majoritatea neregulilor depistate au la baza anormalitati la nivel administrativ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 390

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 409

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 596

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 1548

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 733

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 540

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1638

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 910

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 659

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 830

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1092

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1472

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1717

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1122

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 897