Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, şi-a deschis porţile Președintele CCI, Mihai Daraban - „Agricultura este un pariu al României, pe care sper să-l câştigăm“ (galerie foto)

Tractoare, combine, maşini şi echipamente agricole, agenţi de fertilizare şi pentru protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, maşini şi echipamente din industria alimentară, material săditor şi seminţe, produse alimentare organice şi tradiţionale, utilaje de apicultură, grădinărit şi multe altele pot fi găsite la ExpoAgroUtil, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa.
 
Târgul internaţional ExpoAgroUtil, aflat la cea de-a XXVI-a ediţie, se desfăşoară în perioada 3-5 mai, în parcarea centrului comercial VIVO!. La evenimentul de deschidere a Târgului ExpoAgroUtil au participat Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Dănuţ Jugănaru - directorul CCINA Constanţa, Levent Accoium - subprefectul judeţului Constanţa, Decebal Făgădău - primarul municipiului Constanţa, Mariana Gâju - primarul comunei Cumpăna, Iulia Bruchental - directorul Direcţiei Agricole Constanţa, Gheorghe Albu - fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
 
„La această manifestare sunt aduse peste 600 de echipamente şi utilaje agricole. Cred că avem nevoie de un spaţiu expoziţional mai mare, deoarece vrem să credem că suntem o capitală regională. Iată că acest eveniment a ajuns să fie a doua manifestare ca profil la nivel naţional. Am ajuns la performanţă de a avea o suprafaţă de 15.000 mp ocupaţi. Agricultura este un pariu al României, pe care sper să-l câştigăm. Avem multe de făcut. Cred că este momentul să producem în România, să consumăm româneşte, să încercăm să discutăm cu brandurile care deja vând pe piaţa românească. Deficitul balanţei comerciale a României creşte exponenţial. Vorbim de 10 miliarde de euro în 2016, de 13 miliarde de euro în 2017. Să vedem cum putem reseta economia României. Trebuie să încercăm să internaţionalizăm businessul românesc, să diminuăm acest deficit comercial. Noi în judeţul Constanţa avem o piaţă, suntem, până la urmă, şi o capitală regională, reprezentăm ceva în acest sector de activitate“, a spus, la începutul evenimentului, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
 
La rândul său, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, le-a spus celor prezenţi că este extrem de surprins să vadă că munca unei echipe mici, dar inimoase dă rezultate. „CCINA a reuşit să transforme acest eveniment într-unul care se înscrie pe un calendar naţional. Faptul că directorul Daraban susţine de la nivel naţional acest eveniment contează mult pentru CCINA, pentru municipiul Constanţa, dar şi pentru regiunea Dobrogea. Evident că, în calitate de membru al CCINA, văd un dinamism în creştere. Mă bucur să văd că spaţiul devine neîncăpător şi accept cu plăcere provocarea preşedintelui Daraban. Împreună cu directorul CCINA Dănuţ Jugănaru vom planifica o relocare a unui spaţiu expoziţional, astfel încât toate evenimentele să fie o replică a acestui eveniment, care creşte frumos de 20 de ani“, a precizat primarul Decebal Făgădău.
 
„ExpoAgroUtil a devenit o întâlnire, o manifestare emblematică a României. Împreună cu CCINA Constanţa, ne-am străduit să facem acest eveniment şi să dovedim că putem fi o echipă unită, a cărei muncă are rezultate. Împreună, prin implicare, putem face mai multe“, a menţionat, la rândul său, Iulia Bruchental, directorul Direcţiei Agricole Constanţa.
 
„Trebuie să fim alături de producătorii Dobrogei. Domnule Daraban, vă mulţumim că promovaţi acest eveniment, ExpoAgroUtil, care a ajuns, iată, la cea de-a XXVI-a ediţie. Domnule primar Făgădău, batem palma! Între graniţa Cumpăna - Constanţa va fi o platformă pe care se va organiza Târgul ExpoAgroUtil. Mai mult, vreau să vă spun că, având spijinul Direcţiei Agricole şi al Direcţiei de Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii, am obţinut, în luna aprilie, atestatul primului produs tradiţional dobrogean - ghiudemul tătăresc. Avem posibilitatea să realizăm produse tradiţionale dobrogene în toate comunele judeţului Constanţa“, a punctat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 

Zeci de producători, importatori şi comercianţi

 
Cea de-a XXVI-a ediţie a ExpoAgroUtil reuneşte producători, importatori şi comercianţi de tractoare, combine, maşini şi echipamente agricole, agenţi de fertilizare şi protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, maşini şi echipamente din industria alimentară, material săditor şi seminţe, produse alimentare organice şi tradiţionale, apicultură, grădinărit, finanţe şi asigurări (în special din domeniul agricol). Evenimentul beneficiază de o prezenţă masivă a producătorilor şi distribuitorilor de utilaje agricole, dar şi de material săditor, produse tradiţionale şi viti-vinicole, finanţări, asigurări. Acest lucru demonstrează faptul că manifestarea a devenit, pe an ce trece, una dintre cele mai mari din ţară, iar Dobrogea este un punct deosebit de important pe harta ţării în acest domeniu. La această ediţie, printre noutăţile care vor fi prezentate se remarcă utilajele care vor fi expuse în premieră atât de SC Proagroservice SRL, cât şi de alţi expozanţi.
 

30 de participanţi expun pentru prima dată la Constanţa

 
La ediţia din acest an a târgului sunt prezenţi peste 85 de participanţi, pe o suprafaţă de 15.000 mp, în creştere cu 20% faţă de anul trecut şi cu 35% mai mult decât anii anteriori. În acest an vor participa 30 de expozanţi care expun pentru prima dată la Constanţa, dar se remarcă, pe de altă parte, revenirea, printre expozanţi, la această manifestare, a peste zece firme, care nu au mai participat în ultimii ani la acest târg. Printre expozanţi regăsim firme din Italia, Grecia, Bulgaria, restul fiind participanţii tradiţionali din România. Asociaţia Producătorilor Privaţi Agricoli de Cereale şi Plante Oleaginoase din Constanţa, LAPAR, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Constanţa au fost direct implicate în organizarea evenimentului.
 

Ca în fiecare an, şi la această ediţie a târgului ExpoAgroUtil, participanţii vor avea oportunitatea de a participa la întâlniri de afaceri, de a beneficia de oferte promoţionale, de a lansa comenzi şi de a perfecta contracte. Manifestarea expoziţională ExpoAgroUtil - ediţia a XXVI-a poate fi vizitată între orele 10.00 - 19.00 (3-5 mai) şi între orele 10.00 - 14.00 (6 mai).
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comuna Cumpăna a participat la cea de-a XXX-a ediţie a ExpoAgroUtil

07 May 2023 1286

Primăria Cumpăna, prezentă la ExpoAgroUtil

14 May 2022 1673

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 2634

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 2347

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 1963

O nouă ediție a târgului naţional, cu participare internaţională, în domeniul agriculturii EXPOAGROUTIL, organizată la Constanța

29 Mar 2019 1371

Revista presei locale

04 May 2018 1804

Imagini de la eveniment O noua ediţie a târgului naţional Expoagroutil, deschisă azi la Constanţa (galerie foto)

03 May 2018 15681

Constanța. Zeci de participanți înscriși la târgul naţional, cu participare internaţională, în domeniul agriculturii - EXPOAGROUTIL-ediţia 26

24 Apr 2018 2030

Revista presei locale

09 Jun 2017 2758

CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor 80 de expozanţi prezintă utilaje de ultimă generaţie la Târgul ExpoAgroUtil (galerie foto)

09 Jun 2017 2798

ExpoAgroUtil Constanţa 2017 ediţia a 25-a 08-11 iunie 2019 Parcarea VIVO! Constanţa

07 Jun 2017 4316

Târgul Expoagroutil, la o nouă ediţie. CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor

30 May 2017 2903

70 de expozanţi prezintă utilaje de ultimă generaţie Târgul Expoagroutil, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

27 May 2016 4073

S-a dechis târgul Expoagroutil organizat de CCINA (galerie foto)

26 May 2016 3440