Techirghiol, în haine de sărbătoare Două zile de muzică, concerte, concursuri şi focuri de artificii (galerie foto)

Timp de două zile, locuitorii oraşului Techirghiol au avut parte de concerte, concursuri, întâlniri cu persoane importante, dansuri, muzică şi artificii. Toate acestea au fost organizate de administraţia publică locală, condusă de primarul Adrian Stan, în cadrul Zilelor Oraşului Techirghiol, care s-au desfăşurat în perioada 24 - 25 august. Printre invitaţi, nume celebre ale muzicii populare şi uşoare din România: Irina Loghin, Fuego, Alex Velea, trupele Haiducii, Demenţialii şi Holograf.

Primarul Adrian Stan şi Consiliul Local au dat startul manifestărilor, la care au participat sute de locuitori ai oraşului, dar şi turişti. Seria manifestărilor dedicate sărbătoririi oraşului a fost deschisă de şedinţa festivă a Consiliului Local Techirghiol, care s-a desfăşurat sâmbătă seara, pe terasa Restaurantului „Droma's”. Cu această ocazie, i-a fost înmânat titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Techirghiol Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie. La eveniment au participat şi dr. Adem Dalgic, primarul oraşului Tekirdag din Turcia (oraş înfrăţit cu Techirghiolul în anul 1999), Massimo Tedeschi - preşedintele Asociaţiei Oraşelor Termale din Italia, Luca Bruschi - consilier al Asociaţiei Oraşelor Termale din Italia. De asemenea, în cadrul şedinţei festive au fost înmânate o serie de plachete şi diplome delegaţiilor străine şi reprezentanţilor consulatelor din Constanţa. Nu în ultimul rând, au fost premiaţi şi locuitorii oraşului care au trecut de vârsta de 85 de ani, dar şi cuplurile care au peste 50 de ani de căsătorie. „Este un moment fericit pentru localitate, pentru toţi locuitorii ei, dar şi pentru cei care sunt în vizită. Spun că este un eveniment frumos, iar aprecierile sunt ale tuturor participanţilor la serbare”, a declarat edilul Adrian Stan.

După şedinţa festivă, pe faleză, a avut loc defilarea ansamblurilor artistice Pescăruşul (tradiţional românesc), Can-su (tătărăsc), Veria (armânesc), Sureya (turcesc), precum şi a ansamblului de balet Angy Dance Studio din Techirghiol. Cei prezenţi au putut asculta şi melodiile interpretate de Fanfara Clubului elevilor, dar şi de copiii de la grădiniţe şi de elevii de la Liceul „Emil Racoviţă”. Seara a continuat cu prezentarea dansurilor tradiţionale - un spectacol oferit de minorităţile din oraş. Invitaţii principali ai serii au fost Fuego şi Alex Velea. Duminică, seria de manifestări a continuat cu luptele în nămol, urmate de un concurs de înot. La ora 11.30, cei curajoşi au luat parte la concursul „Cine prinde raţa”. Nu au fost neglijaţi nici microbiştii. Aceştia au urmărit un turneu de fotbal - Cupa „Sparta Techirghiol” şi un meci demonstrativ - Old boy’s, pe stadionul din localitate. Seara a continuat cu spectacolul festiv „La mulţi ani, Techirghiol!”. Pe scenă au urcat trupele Haiducii, Demenţialii, Holograf, dar şi îndrăgita interpretă Irina Loghin. Seara s-a terminat cu un spectaculos foc de artificii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Între 17-21 mai 2024, Zilele Constanței! Multe evenimente sunt așteptate

10 May 2024 780

O nouă schimbare a vremii în România!

09 May 2024 598

Cumpărări directe Constanța ASF Asociația Puzzle Cultural din București organizează cu 34.000 de euro Zilele Comunei Mircea Vodă 2024! Când are loc evenimentul (DOCUMENTE)

08 May 2024 457

Curtea de Apel Constanța judecă azi cererea lui Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, de reabilitare judecătorească!

08 May 2024 472

Profesorul și analistul politico-militar Marian Zidaru - 60 de ani! - Inițiator și coordonator al unui valoros volum de studii - Istorie, geopolitică și spiritualitate românească la Marea Neagră

08 May 2024 485

Județul Constanța Unde se întrerupe furnizarea energiei electrice în zilele următoare pentru efectuarea de lucrări

07 May 2024 1506

Calendar-Ortodox 7 mai 2024 - Ce sărbătoare este astăzi

07 May 2024 5606

Jandarmii din Constanța, prezenți în Lumina și Oltina la evenimentele organizate

06 May 2024 661

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

06 May 2024 1422

Plaja din Vama Veche, confundată cu un tomberon de petrecăreți! Incredibil cum arată după distracția de noaptea trecută (VIDEO)

05 May 2024 1115

Atenție șoferi! Sunt restricții de circulație pe Autostrada A2 București Constanța și DN39 Agigea-Mangalia

05 May 2024 708

Horoscop pentru duminică, 05 mai 2024. Cum va fi prima zi de Paște pentru fiecare zodie în parte

05 May 2024 634

Caz incredibil la Constanța! O mașină a Poliției Locale, împotmolită pe plajă. Imaginile, virale pe internet (VIDEO)

04 May 2024 1175

Horoscop pentru sâmbătă, 04 mai 2024. Finalul acestei săptămâni aduce cheltuieli neprevăzute pentru una dintre zodii

04 May 2024 711

Licitații publice Cine va păzi obiectivele Primăriei Constanța (DOCUMENT)

03 May 2024 679