Tenismanul constănţean, Horia Tecău, în vizită la Ovidius

tecau.jpgRectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, alături de decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, prof. univ. dr. George Stănculescu, au primit, ieri, vizita tenismanul constănţean, multiplu finalist la Wimbledon, Horia Tecău.

Cu o carieră impresionantă, nu mai puţin de 12 titluri câştigate, cărora li se adaugă trei finale de Grand Slam la Wimbledon, dar şi succesul răsunător la dublu-mixt de anul acesta, de la Australian Open, de asemenea turneu de Grand Slam, Horia Tecău, la numai 27 de ani, se remarcă drept una dintre figurile cele mai emblematice ale momentului din sportul românesc. Pasiunea pentru tenis şi munca depusă în slujba autodepăşirii şi a perfecţionării l-au propulsat pe tenisman în clasamentele de specialitate şi i-au adus nenumărate trofee. Mai mult, la sfârşitul acestei luni, Horia va avea onoranta misiune de a fi port-drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. Chiar dacă majoritatea timpului şi-l petrece pe terenul de tenis, Horia nu uită de studiu. Absolvent al Facultăţii de Educaţie fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ovidius, tenismanul se pregăteşte acum pentru finalizarea Masteratului „Peformanţă în sport", din cadrul aceleiaşi facultăţi. Dacă în momentul de faţă obiectivul constănţeanului este câştigarea tuturor meciurilor, pe viitor acesta se gândeşte serios la o carieră de profesor universitar. Impresionat de interesul tenismanului pentru mediul academic, rectorul instituţiei, prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, i-a recomandat acestuia să urmeze, cât de curând, şi cursurile unei şcoli doctorale în domeniu.

tecau1.jpg„Este vitală pentru învăţământul românesc atragerea a cât mai multor oameni de valoare, care să îi stimuleze pe cei din jurul lor şi să-i facă să ajungă la performanţă. Horia are o experienţă incontestabilă pe terenul de tenis, determinare şi o deschidere deosebită faţă de oameni. Sunt sigur că se va face remarcat şi în domeniul academic", a declarat rectorul universităţii. În final, rectorul prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, alături de decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, prof. univ. dr. George Stănculescu, l-au felicitat pe tenisman pentru parcursul deosebit din acest an, urându-i totodată succes la Olimpiada de la Londra.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 572

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 571

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1393

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1491

Universitatea Ovidius din Constanța organizează finala regională în cadrul competiției muzicale „Europavox Campus” 2024

06 Mar 2024 474

Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024 (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 836

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, în instanță cu Universitatea Ovidius! Când începe procesul

16 Feb 2024 1260

Proiectul ESPERO II, al Universității Ovidius din Constanţa a ajuns la final

28 Dec 2023 672

Procurorii acuză - delapidare la Universitatea „Ovidius” din Constanța! Dosarul se va rejudeca în parte

23 Dec 2023 7822

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Universitatea Ovidius Constanța!

19 Dec 2023 13477

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la evenimentul internațional „Higher Education European Networking Summit” (FOTO)

13 Dec 2023 837

Final de proces în dosarul privind presupusa delapidare a Universității „Ovidius” din Constanța! Când va fi luată decizia finală

24 Nov 2023 1102

Universitatea Ovidius Constanța a organizat un workshop internațional despre strategiile de cooperare în învățământul superior

24 Nov 2023 736

Știri Constanța Workshop despre energia regenerabilă și eficiența energetică, la Universitatea Ovidius din Constanța

10 Nov 2023 854

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, termen la Tribunalul Ilfov! Cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat

17 Oct 2023 1244