Transfer de proprietăţi de la CJC Spitalul Judeţean Constanţa va administra zeci de imobile şi sute de mii de metri pătraţi de terenuri

Unul dintre proiectele de hotărâre ale şedinţei CJC de astăzi se referă la transmiterea unor imobile, proprietate publică a judeţului Constanţa, din administrarea CJC, în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba despre imobilele situate pe bulevardul Tomis nr. 145: „clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (D+P+9 etaje + NT) parţial P+1E şi P+2 etaje, suprafaţa construită de 9.277 mp), cinci clădiri (magazie), beci, clădire - centrală termică, clădire - fabrică oxigen, garaj, cabină poartă, platformă ecologică, dar şi terenul aferent de 12.680 mp“. Acestora li se adaugă clădirile şi terenul de 666 mp de pe Aleea Zmeurei din Constanţa, unde funcţionează Laboratorul de Medicină Legală. Tot în administrarea unităţii sanitare constănţene vor trece clădirea şi terenul de 1.674 mp, de pe strada Sudului din Constanţa, unde funcţionează Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirea şi terenul de 21.000 mp, unde se află Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirile şi terenul de 33.097 mp, de pe strada Nicolae Titulescu, unde se află Secţia de Fitiziologie Agigea. Nu în ultimul rând, Spitalul Judeţean Constanţa va avea în administrare imobilele şi terenul de 108.685 mp, situat pe strada Republicii nr. 7 din Eforie Sud, unde funcţionează Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală. „Prin hotărârea Guvernului nr. 867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al judeţelor şi în administrarea consiliilor judeţene respective, imobilele, compuse din construcţii şi terenuri aferente, în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au trecut în proprietatea publică a judeţului Constanţa şi în administrarea CJC. Ordonanţa Guvernului 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local stabileşte că terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile sanitare publice de interes judeţean sau local, parte integrantă a domeniului public al judeţelor, comunelor, oraşelor şi municipiilor, se dau în administrarea unităţilor sanitare publice prin hotărârea Consiliului Judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a Consiliului Local, după caz, în condiţiile legii.
Faţă de cele arătate, propunem aprobarea proiectului de hotărâre privind transmiterea unor bunuri, proprietate publică a Judeţului Constanţa, din administrarea CJC în administrarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă“, se arată în raportul proiectului de hotărâre. Acţiunea de predare - primire a imobilelor se va face în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
 

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba despre imobilele situate pe bulevardul Tomis nr. 145: „clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (D+P+9 etaje + NT) parţial P+1E şi P+2 etaje, suprafaţa construită de 9.277 mp), cinci clădiri (magazie), beci, clădire - centrală termică, clădire - fabrică oxigen, garaj, cabină poartă, platformă ecologică, dar şi terenul aferent de 12.680 mp“. Acestora li se adaugă clădirile şi terenul de 666 mp de pe Aleea Zmeurei din Constanţa, unde funcţionează Laboratorul de Medicină Legală. Tot în administrarea unităţii sanitare constănţene vor trece clădirea şi terenul de 1.674 mp, de pe strada Sudului din Constanţa, unde funcţionează Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirea şi terenul de 21.000 mp, unde se află Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirile şi terenul de 33.097 mp, de pe strada Nicolae Titulescu, unde se află Secţia de Fitiziologie Agigea. Nu în ultimul rând, Spitalul Judeţean Constanţa va avea în administrare imobilele şi terenul de 108.685 mp, situat pe strada Republicii nr. 7 din Eforie Sud, unde funcţionează Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală.

„Prin hotărârea Guvernului nr. 867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al judeţelor şi în administrarea consiliilor judeţene respective, imobilele, compuse din construcţii şi terenuri aferente, în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au trecut în proprietatea publică a judeţului Constanţa şi în administrarea CJC. Ordonanţa Guvernului 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local stabileşte că terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile sanitare publice de interes judeţean sau local, parte integrantă a domeniului public al judeţelor, comunelor, oraşelor şi municipiilor, se dau în administrarea unităţilor sanitare publice prin hotărârea Consiliului Judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a Consiliului Local, după caz, în condiţiile legii.
Faţă de cele arătate, propunem aprobarea proiectului de hotărâre privind transmiterea unor bunuri, proprietate publică a Judeţului Constanţa, din administrarea CJC în administrarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă“, se arată în raportul proiectului de hotărâre. Acţiunea de predare - primire a imobilelor se va face în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Un SRL din Botoșani va realiza pentru CJC un studiu de prefezabilitate pentru o nouă infrastructură spitalicească cu deservire regională (DOCUMENT)

16 May 2024 445

Tribunalul Constanța amână procesul pentru contractul de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie

16 May 2024 324

CJC anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare actualizate pentru proiectul „Construire Corp Nou Departament Sănătatea Mamei și Copilului"

16 May 2024 379

Iată proiectele non-profit din domeniul cultural finanțate anul acesta din bugetul județului Constanța. Detalii despre câștigători (DOCUMENT)

14 May 2024 668

Rezilierea contractului pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dintre Actaeon Invest SA și CJC, pe masa Tribunalului

14 May 2024 498

CJC a atribuit contractul finanțat prin PNRR Asociere de firme româno-spaniolă furnizează 25 de microbuze electrice pentru mai multe localități din județ (DOCUMENT)

14 May 2024 647

Consiliul Județean Constanța cumpără servicii de audit de securitate cibernetică

13 May 2024 394

Consiliul Județean Constanța cumpără servicii de curățenie, întreținere și igienizare. Achiziția este estimată la 252.000 de euro

12 May 2024 611

Cumpărări directe Graphein Topo SA va realiza digitizarea în proiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” derulat de CJ Constanța (DOCUMENT)

11 May 2024 485

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 711

S-a terminat procesul în dosarul cadastrării județului Constanța! Când se va pronunța Tribunalul Constanța

08 May 2024 921

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1546

Licitații publice Cine spală autoturismele Consiliului Județean Constanța, Centrului Militar Zonal și Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale? (DOCUMENTE)

06 May 2024 1299

Prefectura cere anularea ei în instantă În 2023, Consiliul Județean Constanța a adoptat nelegal o hotărâre pe care secretarul județul a anunțat că nu o va contrasemna. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

02 May 2024 826

Mohammad Murad, candidatul AUR pentru președinția CJC, scrisoare deschisă către toți tinerii constănțeni (VIDEO)

02 May 2024 706