Trenurile care circula in Navodari pot declansa o catastrofa

1190395731.jpg

Locuitorii au reclamat ca, desi a fost luata o hotarare privind reducerea vitezei trenului la 30 km/h, blocurile au, in continuare, de suferit # Instalatia de gaze nu poate face fata vibratiilor si, in orice moment, se poate declansa o explozie

Primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod, s-a intalnit, ieri, cu locatarii din zona Nord, zona riverana caii ferate. Motivul intrunirii l-au constituit reclamatiile cetatenilor privind modul cum circula trenul care face legatura intre Dorobantu si Cap Midia. Alaturi de seful administratiei locale, Tudorel Calapod si viceprimarul, Stefan Galbau, au fost prezenti la dezbaterea cu cetatenii reprezentantul Regionalei Cailor Ferate Romane (CFR) Constanta, Dan Stanca, seful Departamentului Transport Feroviar Rompetrol Logistic SA, Nicolae Ciovica, inginer Departament Infrastructura, Tamara Toma si seful Biroului Trafic Rompetrol Logistic, Marian Mitescu. Locuitorii din zonele afectate au reclamat ca, desi a fost luata o hotarare privind reducerea vitezei trenului la 30 km/h, blocurile au, in continuare, de suferit. Pentru ca invitatii sa inteleaga mai bine situatia cetatenilor au fost prezentate imagini cu locuintele afectate. Locuitorii au cerut reducerea vitezei si consolidarea blocurilor. Un pericol adus la cunostinta autoritatilor a fost ca instalatia de gaze nu poate face fata vibratiilor si, in orice moment, se poate declansa o explozie. De asemenea, cetatenii si-au exprimat dorinta ca, pe timpul noptii, sa se renunte la semnal acustic. Oamenii au reclamat ca, de la intrarea pe pod si pana la gara, mecanicii trag in continuu semnalul. Locatarii zonei au precizat ca fiecare mecanic trage semnalul timp de cinci minute. Inginerul Departamentului Infrastructura, Tamara Toma, a declarat ca atat calea ferata, cat si blocurile din zona, au fost construite pe un teritoriu recastigat din mare cu pamantul adus de la constructia canalului. Toma considera ca acesta este motivul trepidatiilor si a distrugerii treptate a constructiilor din zona. Legat de semnalul sonor se doreste instalarea unor bariere. Seful Biroului Trafic Rompetrol Logistic, Marian Mitescu, a precizat, insa, ca semnalul nu poate fi redus in totalitate, mecanicul fiind obligat sa il traga in zona respectiva. Seful Departamentului Transport Feroviar Rompetrol Logistic SA, Nicolae Ciovica, a declarat ca trenurile nu pot reduce si mai mult viteza pentru portiunea respectiva, de asemenea, nici numarul de vagoane nu poate fi micsorat pentru ca, in acest caz, Rompetrol ar inregistra pierderi. Ca solutie, Ciovica a adaugat ca, in doua saptamani, va fi intocmit un calendar cu lucrarile de consolidare a terasamentului caii ferate. Primarul Tudorel Calapod a adaugat ca, in perioada imediat urmatoare, se doreste realizarea unei expertize care sa precizeze cauza avarierii blocurilor. Expertul care va realiza evaluarea urmeaza sa prezinte solutia de consolidare a constructiilor si sa estimeze valoarea lucrarilor. Toata aceasta documentatie trebuie sa fie trimisa la guvern pentru alocarea unor fonduri. Edilul a precizat ca, daca din expertiza va reiesi ca transportul feroviar din zona a afectat constructiile, atunci regionala CFR poate fi trasa la raspundere.

Scris de: {autor}Violeta BODOLICA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soluția magistraților în dosarul dintre Universitatea Naţională de Educaţie Fizică și Sport Bucureşti și Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa

21 May 2024 256

Fotbal județul Constanța Liga a 5-a, rezultate și clasamente. Constructorul Topraisar, scorul etapei

21 May 2024 667

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Volei pe Plajă (FOTO)

20 May 2024 361

Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu" din Constanța închiriază teren de sport (DOCUMENT)

19 May 2024 448

Proiectul „Caravana Redescoperă Oina“ continuă la Constanța cu ediția a doua (GALERIE FOTO)

19 May 2024 380

Padel Club Constanța SRL și-a deschis punct de lucru în stațiunea Mamaia

19 May 2024 374

Licitații publice O firmă din Ghindărești repară terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 614

Zilele Constanței 2024 Multă mișcare, distracție, concursuri și premii la CSM Sport Corner (GALERIE FOTO)

18 May 2024 599

Constanța Emoționant! Prima promoție a Liceului nr. 5 (Decebal), întâlnirea de 50 de ani de la absolvire. Cunoscuți oameni de sport în acea generație (GALERIE FOTO)

17 May 2024 2388

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 647

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 7909

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 725

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 548

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 686

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 639