Vincentelli contraatacă (video)

CONFERINTAFERTILCHIM1.jpg

Patronul italian al fostului combinat chimic de la Năvodari cere recuzarea procurorului care cercetează documentele firmei. Roberto Vincentelli reproseaza anchetatorilor modul in care au coordonat perchezitia de saptamana trecuta si faptul ca au permis accesul presei in timpul descinderii. Totul a pornit de la un certificat de urbanism despre care anchetatorii cred că ar putea fi fals. Omul de afaceri italian a încercat să explice presei cum se face că un certificat de urbanism din 2004 poartă semnătura primarului de la acea vreme, însă este datat cu luna august, moment la care fostul edil Ion Dobre era decedat de două luni! În plus, italianul este foarte supărat pe faptul că procurorul de caz a permis accesul presei în firmă în timpul percheziţiilor de săptămâna trecută şi, mai mult, a dat jurnaliştilor declaraţii despre anchetă şi documentele verificate. Roberto Vincentelii spune ca încearcă de ani de zile să obţină de la Primărie autorizaţia de construcţie a unui depozit de deşeuri industriale. Pe 23 februarie, Curtea de Apel Constanţa i-a dat acestuia câştig de cauză şi îl obliga la acea vreme pe primarul Nicolae Matei să emită autorizaţia. Între timp, edilul i-a formulat omului de afaceri italian o nouă plângere penală, fapt pentru care Vincentelli este acum din nou cercetat de procurori.

Scandalul este unul vechi. Italianul a obtinut un certificat de urbanism si mai apoi, prin intermediul instantei, autorizatie de construire a unui depozit de deseuri periculoase la mai putin de trei kilometri de oras. Primarul Nicolae Matei insa a refuzat sistematic sa emita autorizatia de constructie argumentand de fiecare data cum un astfel de proiect ii poate afecta pe locuitorii din zona.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 659

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 804

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 456

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 558

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 888

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 365

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 645

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1354

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1201

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 582

UPDATE CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

17 Apr 2024 740

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 1261

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 661

Tragedia de la 2 Mai Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

16 Apr 2024 1020

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 754