Antoanela Manac, locul zece în Venezuela, la prima cursă internațională de triatlon pe distanța olimpică din acest sezon (GALERIE FOTO)


 
  • Sportiva din Constanța este încă în perioada de pregătire, iar întrecerea din Venezuela a fost una de test pentru ea.
 
Campioana constănțeană Antoanela Manac a început cu dreptul evoluțiile internaționale la triatlon din anul 2023, ținta sportivei fiind calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.
 
La prima cursă internațională de triatlon pe distanța olimpică din acest sezon, Americas Triathlon Cup, desfășurată în La Guaira, în Venezuela, Antoanela a obținut un valoros loc zece. În ciuda mai multor peripeții (condiții grele de călătorie și o mică accidentare la antrenamentul oficial), campioana din Constanța a încheiat cursa în plutonul fruntaș, evoluția fiind un succes.
 
„Mă bucur că am reușit să concurez, în ciuda condițiilor «dificile» de călătorie și nu numai: un avion pierdut în Istanbul din cauza decalărilor mari de ore, două nopți pierdute, 23 de ore petrecute în avion, plus o mică accidentare la antrenamentul oficial (din cauza valurilor extreme, m-am lovit de o stâncă de la mal). Pentru că este încă devreme - perioada de pregătire fiind încă în desfășurare - a fost o cursă de test pentru mine, dar, cu toate acestea, o consider un succes. La proba de înot, am ieșit din apă alături de plutonul fruntaș, unde am și rămas mai apoi la bicicletă, dar, din păcate, diferențele mari de temperatură le-am resimțit cel mai mult la alergare, unde umiditatea și caldura m-au făcut să încetinesc ritmul. Mergem mai departe! Au mai ramas 15 luni de calificare!“, a fost mesajul Antoanelei Manac.
 
Pe locul întâi la Semimaratonul Gerar
 
Competiția care i-a deschis sportivei de pe litoral sezonul competițional 2023 a fost însă Semimaratonul Gerar, de la București, la care a ocupat locul întâi în clasamentul general la echipe mixte. Antoanela a alergat în echipa SportGuru.ro, alături de Radu Milea și Dan Alexandru Hrișcu, timpul fiind o oră 25 de minute și 50 de secunde. „Am început cu prima participare într-o cursă de alergare la Semimaraton Gerar! Au fost 21.5 km de ger, ninsoare, muncă și multă bucurie. Cam așa aș descrie aceasta cursă la care am participat în cea mai tare echipă. Vreau să le mulțumesc colegilor, a fost un antrenament de excepție!“, a menționat Antoanela Manac. 
 
De pe locul 150 mondial pe 82
 
Campioana a avut o lună decembrie 2022 plină. „Muncă, sacrificii, eforturi, ore la spital, călătorii, bagaje, avioane, jet lag, curse… dar s-au văzut și rezultatele: locul 6 la Cupa Africană din Dakla, Maroc, pe distanța Olimpică; locul 5 la Cupa Asiatică din Manama, Bahrain, pe distanța Sprint; Premiul pentru cea mai bună sportivă a anului - categoria Elite; Premiul pentru cea mai rapidă fată pe distanța Ironman 70.3 în România. În ce privește clasamentul mondial, în mai 2022 am luat startul la prima cursă internațională din acest sezon și eram poziționată pe locul 150 mondial. Astăzi, după cele mai bune 6 curse internaționale care au punctat în acest an, sunt pe locul 82 mondial și la bătaie pentru spotul «New Flag» alocat pe Europa pentru JO Paris 2024. Nu pot decât să fiu recunoscătoare pentru tot ce am realizat și să le mulțumesc tututor celor care m-au ajutat în obținerea acestor rezultate! Mulțumesc familiei, federației, sponsorilor și tuturor celor care m-au susținut, înțeles și încurajat! Ne apropiem de jumătatea perioadei de calificare și suntem în frunte!“, a postat Antoanela Manac în decembrie 2022. 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)
 
Citește și:
 
Triatlon
Constănțeanca Antoanela Manac încheie sezonul pe locul 82 în lume, atingând obiectivul impus de COSR

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezultate la H3RO Mamaia 2023. „Motivația de a participa la un triatlon deloc ușor“ (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 1539

Programul H3RO Mamaia 2023, cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

22 Sep 2023 1936

Ediția a 15-a a H3RO Mamaia 700 de participanți, din zece țări, la cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

19 Sep 2023 1079

CSM Constanța triatlon Carol Popa a concurat în finala A de la Campionatul European Balikesir 2023 (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 1180

Antoanela Manac, a doua evoluție pentru România la Jocurile Europene „Triatlonul face parte dintr-o categorie aparte de sporturi“ (GALERIE FOTO)

30 Jun 2023 1478

Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul cinci în clasamentul mondial, după CM de Aquathlon de la Ibiza (GALERIE FOTO)

03 May 2023 1274

Editorial Din stirpea învingătorilor. Cursele voinței scurtează drumul de la Constanța la Paris

20 Feb 2023 1530

CSM Constanța În 2023, triatlonistul Carol Popa și-a propus să urce pe podium la Europene. Visul său cel mare - Jocurile Olimpice

13 Jan 2023 1871

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac încheie sezonul pe locul 82 în lume, atingând obiectivul impus de COSR

23 Dec 2022 1542

Triatlon Antoanela Manac, pe locul șase la Cupa Asiatică din Malaezia. Constănțeanca se menține în top 100 mondial (GALERIE FOTO)

02 Dec 2022 1410

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Asiatica de la Samarkand. A urcat pe locul 94 mondial (GALERIE FOTO)

15 Oct 2022 1651

Triatloniști de pe litoral, pe podium la Naționale. Apoi, din România, în Franța, la Campionatul European de tineret (GALERIE FOTO)

17 Sep 2022 2011

Triatloniști de top, din zece țări, la ediția a 14-a a H3RO Mamaia. Va fi lansată echipa de perspectivă olimpică

16 Sep 2022 1243

Antoanela Manac, pe podium la Elite, la Mondialele de Aquathlon. Constănțeanca, în cursa pentru Jocurile Mondiale din Bali (GALERIE FOTO)

20 Aug 2022 1707

„Atunci când visul american devine un coșmar…“ Ce i s-a întâmplat Antoanelei Manac la Jocurile Mondiale, concurând la Duatlon Standard (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2330