Ascensiunea lui Pascovici

Fotbalistul adus la Constanta in urma cu doua sezoane de catre antrenorul Ion Marin a reusit in scurt timp sa devina dintr-un fotbalist de Divizia B, vedeta echipei "alb-albastre", punctul culminant al carierei sale de pana in prezent fiind atins odata cu selectionarea in prima reprezentativa a Romaniei. Cosmin Pascovici este considerat in prezent unul dintre cei mai valorosi fundasi ai campionatului intern si este curtat intens atat de cluburile din capitala, cat si de grupari din strainatate. Desele sale urcari in atac au condus de multe ori Farul spre victorie, moldoveanul "adoptat" de Constanta reusind sa inscrie goluri decisive in aceasta editie de campionat, impotriva unor formatii de top precum Rapid Bucuresti. Un episod similar s-a consumat in ultima etapa a turului, la Alba Iulia, cand Farul a invins pe Apulum, cu 3-2, gratie unui gol marcat de "Pasco" in minutul 80. Dupa ce gazdele reusisera sa revina de la 0-2 la 2-2, vedeta "alb-albastra" a luat o actiune pe cont propriu si a marcat in poarta adversa, cu un sut dintr-un unghi aproape imposibil. Desi Steaua s-a aratat interesata de achizitionarea lui Cosmin inca din aceasta iarna, Farul nu este deloc dispusa sa renunte la serviciile acestuia, indiferent de suma oferita. Membrii din conducerea clubului de pe litoral au afirmat ca Pascovici ramane la Farul cel putin pana in vara si daca va pleca, o va face doar pentru a juca in strainatate. Se pare ca una dintre echipele straine la care ar putea ajunge din vara este celebra Panathinaikos Atena, gruparea elena avand stranse legaturi de colaborare cu FC Farul Constanta. De altfel, in acest tur doi oficiali greci au venit la Constanta pentru a urmari unul dintre meciurile oficiale ale "marinarilor". Cu aceasta ocazie, presedintele Consiliului Director FC Farul, Gheorghe Bosanceanu a declarat ca aceasta colaborare dintre cluburi va implica pe viitor si transferuri de jucatori. Cosmin Pascovici a fost chemat la nationala de trei ori, dar o singura data intr-un meci oficial, cu Armenia, la Erevan, cand insa selectionerul Iordanescu a decis, in mod inexplicabil, sa il tina pe banca de rezerve. Tehnicienii alaturi de care "Pasco" a lucrat in ultimii ani l-au caracterizat drept un tip foarte ambitios, care "ara terenul" si lupta pentru fiecare balon. Este un tip simpatic si plin de viata, mereu pus pe glume si care nu are complexe de inferioritate fata de adversarii mai titrati. Un exemplu in acest sens este cel in care Cosmin a "prevestit" victoria impotriva Rapidului, declarand in presa ca a vazut in vestiar doi paianjeni si astfel a stiut ca formatia noastra va invinge cu scorul de 2-0. Pascovici a avut un rol determinant in evolutia echipei sale in turul actualei editii, la finalul careia Farul s-a clasat pe locul patru al clasamentului, la egalitate de puncte, 27, cu Dinamo, Rapid si FC National. Pentru jocul sau in acest an, Cosmin a fost declarat de curand cel mai bun fotbalist al judetului Constanta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 527

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 681

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 692

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 529

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1419

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 878

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 649

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 823

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1052

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1446

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1699

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1091

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 858

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 671

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 880