Avocatul şi publicistul Marian Nazat lansează la Constanţa cartea „Basmul fotbalului. Născocit împreună cu Marius Mitran“

Lansarea cărţii „Basmul fotbalului. Născocit împreună cu Marius Mitran“, de Marian Nazat (cunoscut avocat şi publicist), va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, la Constanţa, în două volume ample apărute sub egida Editurii Rao.
 
În cadrul evenimentului de lansare, pe lângă Marian Nazat (care este născut la Topraisar, în judeţul Constanţa, iar în prezent avocat în cadrul Baroului Bucureşti), va lua cuvântul, printre alţii, şi Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“. Cele două volume care se vor lansa la Constanţa, după un turneu de lansare care a traversat mai multe oraşe din ţară, sunt dedicate fotbalului, pasiunea de o viaţă a avocatului Marian Nazat. Cartea face o trecere în revistă a istoriei sportului-rege de la înfiinţare şi până în prezent, prin descrierea unor momente de referinţă din fotbalul naţional şi internaţional.
 
„«Basmul fotbalului» nu-i altceva decât omagiul adus unui sport, unor momente şi unor idoli fascinanţi. Îmi face o deosebită plăcere să aduc în faţa iubitorilor fotbalului din Constanţa, oraş care a dat cel mai cunoscut şi iubit fotbalist român, prilejul de a afla lucruri noi şi detalii interesante despre cel mai îndrăgit sport de pe planetă“, a declarat autorul cărţii, Marian Nazat. De la eveniment nu vor lipsi proiecţii cu imagini ale câtorva momente importante din istoria fotbalului şi dezvăluirea unor detalii inedite din istoria fotbalului naţional şi mondial.
 
Marian Nazat s-a născut pe 14 martie 1961, în Topraisar, judeţul Constanţa, şi a absolvit, în 1987, cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Bucureşti. A urmat apoi o carieră de procuror, iar în 1997 şi-a deschis propriul birou individual de avocatură. În 2007, Marian Nazat a publicat cartea „România oranj", care a primit premiul Virgil Tatomir în decembrie 2007, din partea Uniunii Juriştilor din România. Totodată, este autor al unor analize publicate, din 1998, în ziare precum „Naţional", „Azi", „Cotidianul", „Ziarul Financiar" şi „Jurnalul Naţional". S-a remarcat drept autor de succes şi cu volume precum „În aşteptarea morţii“, împreună cu Paul Floricel Mocanu, „Starea de normalitate 1 şi 2“, „România de-a-ndoaselea“, „România târâş“, „Pe tălpile României“, „Ţara de cobai“, „Jurnalul banalităţii“ şi interviurile adunate în volumul „Lumea de azi“.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitat ori condamnat! Ziua Z pentru Liviu Dragnea. Cine sunt judecătorii care vor face marele anunţ

08 Jun 2018 4240

Liviu Dragnea, apărat de un celebru avocat şi fost procuror originar din judeţul Constanţa

17 May 2018 8873

UPDATE. Constantin Niţă, audiat în Dosarul Referendumului

06 Mar 2015 1164

Nou termen, la ÎCCJ, în dosarul Referendumului

23 Feb 2015 952

Citat, Liviu Dragnea Termen în Dosarul "Referendum"

22 Feb 2015 1201

Dosarul Referendumului Victor Ponta va fi citat ca martor

20 Feb 2015 965