Box Florentin Niculescu și Erson Huseim, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO + VIDEO)


 
  • Erson Huseim a avut parte în semifinală de un adversar redutabil, Cosmin Gârleanu, fost campion mondial de juniori, vicecampion european Under-22 și participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
 
Cupa României la box pentru seniori, întrecere care s-a disputat la Piatra Neamț, le-a adus două medalii sportivilor de pe litoral. Florentin Niculescu (CS Năvodari) a cucerit argintul, iar Erson Huseim (CS Farul Constanța) a urcat pe treapta a treia a podiumului.
 
Competiția a fost criteriu de selecție pentru lotul național al României care se pregătește să participe la turneul internațional „Centura de Aur”, de la Tg. Mureș, între 4 și 9 aprilie și Campionatul European programat în Azerbaidjan, în luna mai. Pregătit de Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, Florentin Niculescu a concurat la categoria 67 (la care e campion național en-titre), iar în finală l-a întâlnit pe Andrei Musteț, de la Jiul Jiul Rovinari. Arbitrul l-au declarat învingător pe pugilistul de la Jiul, scor 4-1, însă tabăra lui Florentin Niculescu consideră că verdictul nu a fost conform cu cele petrecute în ring, iar victoria ar fi trebuit să-i aparțină acestuia. Următoarea competiție pentru boxerul de la CS Năvodari este „Centura de Aur”.
 
Erson Huseim a evoluat la Piatra Neamț la categoria 51 kg, iar în semifinală a avut parte de un adversar redutabil, Cosmin Gârleanu, de la CS Hunedoara, fost campion mondial de juniori, vicecampion european Under-22 și participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gârleanu l-a învins pe Huseim la puncte, scor 5-0. „Nu s-a pus problema victoriei, dar Erson a făcut un meci onorabil“, a declarat Marcelică Tudoriu, antrenorul lui Erson Huseim. Luna trecută, boxerul farist a devenit vicecampion național la categoria 51 kg, la Under-22, la competiția de la Brașov. Pe parcursul competiției, pugilistul a susținut trei partide, iar în finală s-a confruntat cu un adversar de la Ploiești, care s-a impus la puncte.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Youtube și Facebook (Federația Română de Box)
 

Citește și:

Box

Erson Huseim, de la Farul Constanța, vicecampion al României. Ștefan Panaitescu, de la CS Năvodari, medalie de bronz (GALERIE FOTO)

 
Boxerul Florentin Niculescu, un nou titlu de campion naţional
„Nu le-a lăsat nicio speranță mai tinerilor săi adversari“ (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Boxerul Florentin Niculescu, un nou titlu de campion naţional „Nu le-a lăsat nicio speranță mai tinerilor săi adversari“ (GALERIE FOTO)

29 Nov 2021 4555

Constanța. Planurile boxerului Florentin Niculescu „Toată planeta plânge, iar eu să fiu bucuros că e ziua mea? Niciodată!“ (galerie foto + video)

07 Apr 2020 7987

Boxerul Florentin Niculescu, de la Farul Constanţa, a pierdut în al doilea meci la Europene

10 Aug 2015 2324

Boxer la CS Farul Constanţa Florentin Niculescu, debut cu victorie la Europene

07 Aug 2015 2578

Victorie pentru Florentin Niculescu Eliza Samara, învinsă dramatic în optimile Jocurilor Europene de la Baku

19 Jun 2015 1916

CS Farul Constanţa are şapte sportivi la Jocurile Europene de la Baku

05 Jun 2015 2441

Boxerul din Constanţa se antrenează la Schwerin Florentin Niculescu impresionează în Germania (galerie foto+video)

18 May 2015 10072

Florentin Niculescu şi Ionuţ Băluţă, aur şi argint la Cupa României la box

23 Feb 2015 3903

Cupa României la box amator Florentin Niculescu a reprezentat Constanţa cu succes

22 Feb 2015 1974

Victorii constănţene la „Mănuşa Litoralului”, sub ochii lui Doroftei şi Vaştag

03 Oct 2014 2503

Învingătorul lui Tolea Ciumac a urcat şi în ringul de box Florentin Niculescu i-a dedicat titlul de campion mamei sale

11 Aug 2014 4797

Constanța a obținut două titluri la Campionatul Național de Box

09 Aug 2014 2310

Câştigătorii galei Mamaia Boxing 2014

29 Jul 2014 3189