Canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar au primit premiul de „Echipajul feminin al Anului” (GALERIE FOTO)Canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar, componente ale echipajului românesc de dublu vâsle feminin (W2x), au primit distincția de „Echipajul feminin al Anului” la World Rowing Awards 2022. Premiul a fost acordat de World Rowing, Federația Internațională a Canotajului.

Odată cu această performanță, Simona Radiș și Ancuța Bodnar devin primele canotoare din România care obțin un astfel de trofeu la World Rowing Awards, premii decernate de 20 de ani.

Premiul „World Rowing Women’s Crew of the Year” este acordat anual unui echipaj feminin pentru realizările remarcabile în canotaj.

În 2022, cele două fete au devenit campioane europene la dublu vâsle feminin (W2x), la 8+1 feminin (W8+), dar și campioane mondiale la dublu vâsle feminin (W2x).

Prima etapă de desemnare a câștigătorilor constă în nominalizările publicului atras de canotaj. Acestea sunt revizuite de Juriul Premiilor pentru Sportivi și Antrenori, care stabilesc o listă scurtă cu nominalizații și propun un câștigător. În final, numele premianților este ales de Comitetul Executiv.

Anul acesta, Ancuța Bodnar a obținut titlul de campioană mondială în ziua în care a împlinit 24 de ani, iar Simona Radiș a câștigat două medalii de aur în mai puțin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin (W2x) și 8+1 feminin (W8+), performanță remarcabilă pentru tot canotajul mondial.

Suntem onorate și recunoscătoare pentru acest premiu care încununează toate eforturile și realizările noastre din acest an. Un an în care am muncit foarte mult, am avut parte de provocări, de momente poate mai dificile. Cu toate acestea, am reușit să ne păstrăm concentrarea și să ne atingem obiectivele pentru a reprezenta cu mândrie România la competițiile internaționale. Faptul că acest premiu este acum în mâinile noastre se datorează oamenilor minunați care ne sunt alături în fiecare zi și fără de care nu am fi reușit aceste performanțe. Mulțumim, mai întâi, doamnei Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, un model și sursă de inspirație, cea care ne este întotdeauna alături cu sfaturi, o vorbă bună atunci când avem nevoie, mustrări atunci când este cazul, motivație, și care luptă permanent pentru ca nouă să nu ne lipsească nimic pentru a face performanță. Mulțumim domnilor antrenori, colectivului tehnic al Federației, echipei medicale condusă de domnul doctor Vasile Oșean, dar și partenerilor Federației care ni s-au alăturat în număr mare în cursa noastră spre înalta performanță. Mulțumim Ministerului Sportului și Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru susținere. Privim acum încrezătoare spre viitor fiindcă avem în fața noastră un an extrem de important, anul calificărilor la Jocurile Olimpice. Titlurile obținute până acum ne motivează să creștem în continuare, să fim pe zi ce trece mai bune și să ne îndeplinim toate obiectivele”, au declarat canotoarele.

Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă și-a exprimat mândria față de Ancuța Bodnar și Simona Radiș și performanțelor lor.

„Le felicit pe Simona și Ancuța pentru că sunt sportive extrem de ambițioase, talentate, muncitoare și determinate și că, în ultimii ani, au demonstrat că sunt de neînvins! Sunt convinsă că vor păstra și pe viitor acest trend ascendent pentru că muncesc în fiecare zi și își doresc din suflet să se autodepășească constant. Mulțumesc Federației Internaționale a Canotajului pentru că recunoaște meritele canotorilor români. Sper ca, pe viitor, și alți sportivi din cadrul Lotului Olimpic de Canotaj al României să câștige astfel de premii pentru că sunt buni și merită ca munca și reușitele lor să fie recunoscute la nivel mondial. Cât despre Simona și Ancuța, lăsăm în continuare rezultatele lor excepționale să vorbească. Sunt extrem de mândră de ele!”, a transmis Elisabeta Lipă.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci medalii la Campionatul Mondial și 11 echipaje calificate la Jocurile Olimpice 2024. Record pentru canotajul românesc! (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 839

Simona Radiș, campioană olimpică la Tokyo, prezentă la Constanța „Dedic medalia de aur României și tuturor oamenilor dragi“ (galerie foto)

12 Aug 2021 3937

UPDATE. Jocurile Olimpice de la Tokyo Aur şi argint pentru România la canotaj

28 Jul 2021 2676

Austria Medalie de argint pentru România, în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj

01 Sep 2019 1730