Căpitanul Cristi Boboc se desparte de Tomitanii Constanța „O mână de oameni am încercat să ducem meciurile la capăt“


 
  • Internațional al României, Cristi Boboc a evoluat la Tomitanii atât în Divizia Națională de seniori, cât și în SuperLigă,
  • Rugbystul a debutat sub tricolor în meciul cu Spania, iar contra Georgiei a fost în premieră titular.
  • Originar din Galați, Cristi Boboc are 25 de ani, 1,82 m înălţime şi 95 kg greutate.
 
Meciul cu Dinamo București, din etapa a opta a SuperLigii de rugby, a fost ultimul la Tomitanii Constanța pentru Cristi Boboc, căpitanul echipei, cel care, la finele acestei luni, urmează a se transfera la altă echipă din primul eșalon.
 
Internațional al României, Cristi Boboc, jucător de linia a III-a, a evoluat la Tomitanii atât în Divizia Națională de seniori (eșalonul secund al rugby-ului românesc), cât și în SuperLigă, trecând, alături de echipa de pe litoral, și prin bune, și prin rele. Originar din Galați, jucătorul de 25 de ani, 1,82 m înălţime şi 95 kg greutate a făcut parte din echipa Tomitanilor care a promovat în premieră în SuperLigă, în mai 2018. Mai mult, Cristi s-a numărat atunci, cu un eseu, printre marcatorii formaţiei constănțene în finala DNS, 17-14 (3-14) cu Gloria Buzău, pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București.
 

„Am crezut în victorie până la final“

 
„A fost un an greu atunci în DNS, ținând cont că echipa era una tânără. Totuși, chiar și așa, am realizat victorii în majoritatea meciurilor. În sezonul regulat, CS Năvodari ne-a învins de două ori, dar apoi noi am câștigat în semifinală. Iar apoi am învins în finală Gloria Buzău și am promovat. A fost o partidă foarte disputată, în care am jucat până în ultimul minut. Am fost conduși la pauză, dar am crezut în victorie până la final“, a declarat Cristi Boboc.
 

Locul cinci în SuperLigă

 
În cariera rugbystului a urmat SCM Gloria Buzău, echipă care s-a desființat însă, iar Cristian Cojocaru, președintele Tomitanilor, l-a convins pe Cristi să revină pe litoral. „El a fost dezamăgit atunci de situație, dar am vorbit cu el (ferm convins că mai avea un cuvânt greu de spus în rugby), iar Cristi a continuat, întorcându-se la Tomitanii. Sportiv cu certe calități, serios și cu un caracter deosebit, în scurt timp a ajuns în vederile echipei naționale, la care a debutat, iar în meciul cu Georgia a fost și titular“, a precizat Cristian Cojocaru. Cristi Boboc a revenit la echipa de pe litoral în turneul play-off al stagiunii trecute din SuperLigă, când Tomitanii s-au clasat pe locul cinci. „Am găsit o formaţie tânără, în reconstrucţie totală. Locul cinci a fost un rezultat bun pentru noi“, a spus rugbystul, într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Rugby.
 

Condamnați la ultimul loc

 
În momentul de față, Tomitanii trec prin cel mai greu sezon dintre cele trei la rând de când se află în eşalonul de elită din România. Problemele financiare au condamnat formaţia de pe litoral la ultimul loc în clasament, cu înfrângeri dure pe linie şi fără niciun punct acumulat în opt etape. Din pricina crizei financiare cu care se confruntă şi care a afectat clubul la toate nivelurile, formaţia de pe litoral are un lot foarte subţire, efectivul fiind alcătuit din tineri rugbyşti de pe plan local (de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi de la CS Cleopatra Mamaia, născuţi în 2002), dintr-un grup care a putut fi menţinut din vechiul lot, dar şi din rugbyşti reactivaţi, care evoluează pe bază de contracte de voluntariat! Mai mult, pentru a întregi lotul, s-a legitimat şi preşedintele clubului, Cristian Cojocaru (46 de ani), care a şi jucat şi a înscris!
 

80 de minute meci de meci

 
„M-am întors la Tomitanii întrucât știam că voi regăsi oameni dornici de performanță, dar, după acel loc cinci (în stagiunea trecută), în acest sezon, din păcate, sunt aceste probleme financiare și de lot, care ne-au afectat activitatea. O mână de oameni, câți am fost, am încercat să ducem meciurile la capăt. În orice condiții, chiar și dacă ne durea ceva, a trebuit să jucăm 80 de minute meci de meci“, a mai spus Cristi Boboc. Acesta a debutat sub tricolor în meciul cu Spania, iar contra Georgiei a fost în premieră titular.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.    


Sursa foto: Facebook (Cristian Cojocaru)

 
Citește și:
 
Editorial
Tomitanii Constanţa. Atunci când pasiunea trece peste toate obstacolele
 
 
Tomitanii Constanţa
Cristi Boboc - „Pentru 2021, sperăm să trecem peste perioada cu pandemia şi să ne clasăm şi mai bine”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două fotbaliste constănțene, convocate la selecția pentru formarea primei tabere de pregătire pre-olimpice

25 Aug 2021 1611

Rugbystul Cristi Boboc, la Națională și pentru meciurile cu Argentina și Scoția

19 Jun 2021 2822

SOS Tomitanii Constanţa! Rugby în regim de avarie. Se caută în continuare jucători care să ajute echipa pe bază de voluntariat

26 May 2021 4848

Rugbystul Cristi Boboc, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României şi pentru meciul cu Portugalia

12 Mar 2021 2725

Rugbystul Cristi Boboc, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciurile din Rugby Europe Championship

18 Feb 2021 3048

Rugbystul Cristi Boboc, de la Tomitanii Constanţa, pregătire cu România pentru meciul cu Belgia

23 Jan 2021 1371

Tomitanii Constanţa Cristi Boboc - „Pentru 2021, sperăm să trecem peste perioada cu pandemia şi să ne clasăm şi mai bine”

08 Jan 2021 3452

Cristi Boboc, finalist la Jocurile Mondiale Universitare din Italia

16 Jul 2019 1460

Atleta constănțeană Cristina Bujin, vicecampioană balcanică de sală (galerie foto)

16 Feb 2019 1885

Cristi Boboc şi Cristina Bujin vor concura la Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori

14 Feb 2019 1559

Naţionalele de atletism Cristi Boboc l-a învins pe Marian Oprea şi a luat aurul la triplusalt. Cristina Bujin, vicecampioană (galerie foto)

08 Feb 2019 3579

Pe ce locuri s-au clasat la Campionatul Balcanic Cristina Bujin şi Cristi Nicuşor Boboc, de la CS Farul Constanţa

18 Feb 2018 2029

Cristina Bujin şi Cristi Boboc, de la CS Farul Constanţa, concurează la Campionatul Balcanic

17 Feb 2018 2557

Sportivi constănţeni la Jocurile Francofoniei 2017

06 Jul 2017 1981

Cluburile din Constanţa, medaliate la Bucureşti Cristian Radu, dublu campion naţional la atletism

20 Feb 2017 4058