Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, şanse reale de a deveni membri ai Federaţiei Internaţionale de Gimnastică


 
  • Cătălina Ponor este multiplă campioană olimpică, europeană şi medaliată mondială, dar și cetățean de onoare al municipiului Constanța.
  • Fosta sportivă ocupă un loc de frunte în istoria gimnasticii mondiale, fiind medaliată de cinci ori la Jocurile Olimpice, iar în 2004, la Atena, devenind triplă campioană olimpică! 
  • În 2016, la o vârstă când alte gimnaste din România s-au retras de mult din activitate şi au alte preocupări, Cătălina a arătat în continuare foame de performanţă.
 
 
Printre candidații pentru Comisia Sportivilor din Federaţia Internaţională de Gimnastică se numără și reprezentanții României, Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. Alegerile se vor desfășura în timpul Campionatului Mondial din Japonia, găzduit de Kitakyushu, în perioada 21 - 24 octombrie.
 
Mare campioană a Constanței, Cătălina Ponor a împlinit 34 de ani în luna august și este multiplă campioană olimpică, europeană şi medaliată mondială, dar și cetățean de onoare al municipiului de la malul mării. Fosta sportivă ocupă un loc de frunte în istoria gimnasticii mondiale, fiind medaliată de cinci ori la Jocurile Olimpice, iar în 2004, la Atena, devenind triplă campioană olimpică! Campioana a avut puterea să revină în acest sport, după ce, iniţial, renunţase la activitatea competiţională. Prima dată (în 2012), reîntoarcerea sa, la vârsta de 25 de ani, a avut ca rezultat obţinerea a cinci medalii la Europene şi la Jocurile Olimpice.
 
În 2016, la o vârstă când alte gimnaste din România s-au retras de mult din activitate şi au alte preocupări, Cătălina a arătat în continuare foame de performanţă. A renunţat la o viaţă liniştită pentru a simţi din nou atmosfera de concurs şi aplauzele spectatorilor. După trei ani în care a stat departe de gimnastică, a revenit. Multe i s-au pus în cale, o operaţie, perioada de recuperare, însă nu a cedat. A urcat pe podium la Europene, iar la Jocurile Olimpice din Brazilia a prins ultimul act la bârnă. Sacrificiul ei şi aura olimpică i-au fost răsplătite cu onoarea de a fi portdrapelul României la Rio.
 
„Îmi lipsește gimnastica foarte mult“
 
„Am început să practic gimnastica de la vârsta de patru ani și am încheiat activitatea competițională de aproape patru ani. Am practicat acest sport timp de 26 de ani. Probabil mulți dintre voi știu deja realizările mele. Am participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice. Am câștigat cinci medalii, dintre care trei de aur. Îmi lipsește gimnastica foarte mult. Faptul că nu mai profesez îmi dă dorința să încerc să candidez pentru funcția de reprezentant al sportivilor. Eu chiar îmi doresc să încerc să schimb ceva. Sau să încerc să comunic mai mult cu oamenii pe care îi cunosc. Și cu această «familie», deoarece consider că gimnastica a fost o a doua familie pentru mine. Pentru asta sper să mă votați, deoarece chiar vreau să formez o echipă foarte bună cu toată lumea. Chiar îmi doresc ca sportivii să se simtă mult mai confortabil. Să fie mai deschiși în relația cu oamenii, cei care fac jocul, să zicem. Îmi lipsiți voi și acest sport. Sper ca după această pauză să revin, nu ca gimnastă, ci ca o persoană care vă poate ajuta“, a fost mesajul Cătălinei Ponor.      
 
Rezultate de excepție
 
„Recunoscuţi pe plan internaţional datorită rezultatelor de excepţie, Cătălina şi Marian au şanse reale de a deveni membri ai Federaţiei Internaţionale. Contracandidatele Cătălinei sunt Simona Castro (Chile), Kim Bui (Germania) și Jessica Lopez (Venezuela), în timp ce Marian Drăgulescu îi are ca «adversari» pe Tomas Gonzalez (Chile), Saeedreza Keikha (Iran) și Aljaz Pegan (Slovenia). Suntem alături de ei și le dorim mult succes!“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Marian Drăgulescu)

 
Citește și:
 
Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, împlinește vineri 34 de ani

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, împlinește vineri 34 de ani

20 Aug 2021 1972

Mădălina Bereș și Robert Glință, desemnați purtători de drapel pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

01 Jul 2021 1718

Campioana din Constanța Cătălina Ponor a fondat societatea Cătălina Ponor Olympics

09 Jun 2021 3739

Tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor a fost trimis în judecată. ​Ar fi ultragiat doi polițiști locali din Constanța

27 Apr 2021 1278

Video. Tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor, sub control judiciar după ce ar fi ultragiat doi polițiști locali din Constanța

11 Mar 2021 2453

Aniversare Celebrul antrenor Octavian Bellu, cetăţean de onoare al Constanţei, la 70 de ani

17 Feb 2021 2105

#DobrogeaDigitală Cătălina Ponor, multiplă campioană la gimnastică, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2020 1940

Constanța Joi, e ziua de naștere a marii campioane Cătălina Ponor. În urmă cu puține zile, a spus „Da!“

20 Aug 2020 2337

Vestea cea mare Cătălina Ponor - „I-am spus «Da» bărbatului alături de care vreau să-mi petrec restul vieții!“

09 Aug 2020 2335

Constanța. Lupta împotriva coronavirusului Cătălina Ponor - „Nu trebuie să intrăm în panică, dar nici să neglijăm realitatea dură“

25 Mar 2020 1590

Foștii mari sportivi ai României își vor păstra rentele viagere. Ce constănțeni beneficiază de aceste drepturi financiare (document)

30 Jan 2020 6673

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Judecătorul Cristian Deliorga, profesorul Vasile Nicoară şi Cătălina Ponor, campioană olimpică, mesaje de Ziua Dobrogei

18 Nov 2019 3137

Cătălina Ponor, Beatrice Câşlaru şi Cristian Gaţu îşi serbează astăzi zilele de naştere (galerie foto)

20 Aug 2019 1903

Campioanele Cătălina Ponor şi Cristina Neagu au făcut mişcare alături de copii, pe litoral (galerie foto)

22 Jul 2019 1838

Cătălina Ponor și Cristina Neagu invită constănțenii și turiștii de pe litoral la mișcare!

18 Jul 2019 1300