Sport

Ce spune Georges Muzaca Tensiuni la SSC Farul. Marcel Lică este tentat să părăsească echipa!

În ciuda faptului că SSC Farul a scăpat de cea mai mare grijă pe care o avea, obţinerea de finanţare de la bugetul local, apele nu s-au liniştit întru totul la echipa de fotbal din Constanţa, nou-promovată în Liga a 3-a
 
În şedinţa din 31 iulie a.c., Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat suma de 900.000 de lei cu TVA inclus pentru finanţarea activităţii SSC Farul până la finele anului, în perioada 1 iulie - 31 decembrie. Petre Grigoraş a acceptat să preia conducerea tehnică a echipei, care a început căutările pentru alcătuirea lotului de jucători (chiar dacă e destul de târziu), a disputat un meci amical la Constanţa şi a plecat în cantonament la Câmpina.
 
Lucrurile păreau că au intrat pe făgaşul normal, însă, ieri, preşedintele executiv al SSC Farul, Marcel Lică, şi-a exprimat mai multe nemulţumiri în legătură cu relaţia de colaborare cu unii membri ai Consiliului Director, existând şi varianta ca fostul preşedinte al FC Farul să părăsească echipa!
 
„În urma unei şedinţe a Consiliului Director, mi-a fost înmânat un proces-verbal în care CD îmi îngrădeşte puţin atribuţiile. Printre altele, la contractele pe care trebuie să le semnez am nevoie de avizare de la Consiliul Director. S-a creat o stare de tensiune. Nu e normal să fie ingerinţe în activitatea mea. Dacă nu se rezolvă această situaţie şi dacă nu se face delimitarea clară între atribuţiile Consiliului Director şi ale conducerii executive, sunt tentat să părăsesc clubul. Am şi comunicat acest lucru. La ora actuală, sunt discuţii foarte avansate pentru înfiinţarea pe plan local a unei echipe de seniori, cu origini fariste, şi am varianta de a merge acolo. Îi propusesem postul de vicepreşedinte al SSC Farul lui Ion Răuţă, dar acesta a renunţat, din pricina tensiunilor de la club. Au fost unele acuzaţii, dar eu, de 14 luni, nu am luat niciun ban de la SSC Farul, iar sediul clubului e la mine acasă. Am participat şi eu la înfiinţarea echipei“, a declarat Marcel Lică.

Când se întruneşte de urgenţă Consiliul 

În procesul-verbal de după şedinţa Consiliului Director din 28 iulie a.c., se menţionează, printre altele: „Fără a interveni în niciun fel asupra politicii de transferuri şi salarizare a clubului, fiecare contract de muncă va fi supus avizării preşedintelui Consiliului Director (n.r. Georges Muzaca), cel puţin din punctul de vedere al limitelor de salarizare impuse (…) De asemenea, în cazul aprobării finanţării din fonduri publice a clubului, se interzice d-lui Marcel Lică încheierea oricăror contracte, contracte de muncă, parteneriate şi/sau înţelegeri în formă scrisă de orice natură, fără consultarea prealabilă cel puţin a preşedintelui Consiliului Director. Dacă situaţia o impune, se va solicita întrunirea de urgenţă a Consiliului, pentru luarea deciziilor care nu suportă amânare“.

„Am cerut doar să ne bazăm pe ce avem“ 

„Nu e nicio stare de tensiune la club. N-a fost nicio ceartă. Am cerut doar să ne bazăm pe ce avem, la ora actuală, din punct de vedere financiar. Nu cred că am îngrădit vreun drept cerând aceasta. I-am solicitat lui Marcel Lică să-şi asume răspunderea faţă de propriile propuneri în ce priveşte proiectul de buget şi politica de angajări şi cea salarială, însă a refuzat, spunând să răspundem toţi. Din calculele noastre, organigrama şi salariile, cu tot, depăşesc cu mult ce ne permitem noi să plătim în acest moment. Vrem să fim o echipă fără probleme, cu totul achitat la zi. Nu vrem să facem salarii mari şi să nu ni le permitem apoi. Nu vrem să ajungem la ce a fost înainte cu FC Farul. Marcel Lică s-a supărat. A spus că se simte umilit că i s-au îngrădit nişte drepturi. I s-a cerut însă doar să se bazeze pe banii pe care-i avem. Sponsorii pot veni sau nu. Cu sponsorii de anul trecut încă nu am semnat contracte, ca să ştim ce bani ne dau anul acesta. Avem doar OK-ul verbal că vor fi alături de noi în continuare“, a declarat Georges Muzaca.

„Cum să nu-i vrea suporterii?“ 

Preşedintele Consiliului Director al SSC Farul a infirmat că ar fi o problemă cu venirile antrenorilor Petre Grigoraş şi Marian Dinu, în sensul că aceştia nu ar fi doriţi de suporteri. „Nu e nicio problemă cu Dinu şi Grigoraş, cum să nu-i vrea suporterii? Fanii au cerut doar ca în staff-ul tehnic să rămână Ion Barbu şi Gică Mina, ceea ce s-a rezolvat“, a arătat Muzaca.
 
Aflată, până pe 16 august, în cantonament la Câmpina, SSC Farul va susţine astăzi primul meci amical al acestei perioade, întâlnind Petrolistul Boldeşti, pe terenul acesteia, de la ora 18.00. Petrolistul a jucat în sezonul trecut în Liga a 3-a, iar în ediţia 2017/2018 se va alinia la startul Ligii A Prahova.

Se caută fani pentru posturile vacante 

Ieri, pe pagina de Facebook a SSC Farul a fost publicat un anunţ al Consiliului Director al SSC Farul către suporterii care vor să se alăture proiectului, pentru posturile vacante din organigrama clubului. „Stimaţi suporteri farişti, atunci când am pornit acest proiect, ne-am propus, pe lângă celelalte obiective pe care le-am reiterat şi în alte rânduri, să promovăm în funcţiile cheie şi să cooptăm în echipa administrativă farişti cu ştate vechi, veritabili profesionişti în domeniile lor de activitate. Ştim că mulţi dintre dumneavoastră aţi ales să transpuneţi în realitate vechea poreclă a FC Farul, aceea de «marinara», şi aţi făcut din oceanele şi mările lumii o a doua casă şi din meseria de marinar o profesiune. Cum, de altfel, suntem siguri că mulţi dintre dumneavoastră s-au specializat şi în alte domenii de activitate, cum sunt: contabilitate de gestiune, auditul financiar, resursele umane, achiziţiile publice sau consultanţa juridică.
 
Pe această cale, facem un apel către toţi suporterii farişti care vor să se alăture proiectului nostru, pro bono sau remuneraţi, să ne contacteze cât mai curând. Până în acest moment, suntem singurii din cadrul echipei SSC Farul care au fost aleşi şi nu numiţi în funcţii şi ne-am dori ca posturile vacante din organigrama clubului să fie ocupate nu numai pe bază de concurs, ci şi de adevăraţi suporteri farişti. Vă aşteptăm alături de noi, să punem umărul la renaşterea Farului! O echipă înfiinţată de suporteri, condusă de suporteri pentru suporteri! Aceasta este viziunea pe care noi credem că se poate clădi cu adevărat acest club!“, este comunicatul CD al SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiul cel mare al lui Marcel Lică Eden Lică şi sora Monicăi Niculescu au câştigat la dublu mixt, în SUA, un turneu de Pickleball (galerie foto)

16 Feb 2018 4508

Unde va juca SSC Farul în retur? Marcel Lică - „Toţi ar vrea un stadion nou la Constanţa, care să intre în circuitul internaţional“

30 Jan 2018 3356

Ultima minge a fost cu ghinion Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, s-a accidentat şi va fi operat!

24 Nov 2017 2797

Înfrângerea cu 0-7 a SSC Farul nu îi afectează lui Marcel Lică optimismul în privinţa promovării în Liga a 2-a

10 Oct 2017 1657

Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul „Suporterii noştri au împins echipa spre victorie. Atmosfera a fost fantastică“ (galerie foto)

26 Sep 2017 2251

Va găzdui meciurile SSC Farul de acasă Stadionul din Techirghiol, omologat pentru Liga a 3-a

31 Aug 2017 1971

SSC Farul debutează în Liga a 3-a Petre Grigoraș - „Poate era mai bine să avem adversari mai facili în primele etape“

29 Aug 2017 2413

Au venit şi fotbalişti de la FC Viitorul. Mai sosesc şi trei străini SSC Farul îşi definitivează lotul de jucători

22 Aug 2017 6338

Consultări cu antrenorii şi suporterii Pe ce stadion va juca SSC Farul meciurile de acasă din Liga a 3-a?

18 Aug 2017 4829

Colaborare cu ACS Performer Sâmbătă, SSC Farul susţine al doilea amical al stagiului de la Câmpina

12 Aug 2017 1090

De ce depinde semnarea contractului cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Îmi doresc din tot sufletul să reuşim împreună“ (galerie foto)

26 Jul 2017 3368

Semnal de alarmă la SSC Farul Constanța Marcel Lică - „Suntem într-o mare întârziere. Săptămâna aceasta e decisivă!“ (galerie foto)

18 Jul 2017 6909

Meci „în familie“ SSC Farul a întâlnit o echipă a suporterilor, pe stadionul Farul

29 Jun 2017 3390

„Victorie superbă, galerie fantastică“ SSC Farul promovează în Liga a 3-a, după ce a surclasat Pescăruşul Sarichioi

19 Jun 2017 8656

SSC Farul joacă în sferturile Cupei României cu CS Năvodari. Când se dispută partida

01 Jun 2017 4402

Povestea frumoasă a SSC Farul Constanţa „Citeam articole despre Barcelona sau Eibar şi ne visam «socios» într-un club puternic“

24 May 2017 1834

SSC Farul nu va juca pe stadionul „Farul“ Ce arenă are cele mai mari şanse să găzduiască barajul echipei fanilor

18 May 2017 9226

„Împreună ducem mai departe spiritul farist!“ De Ziua Tineretului, SSC Farul a susţinut un meci demonstrativ (galerie foto)

03 May 2017 1177

Adunarea Generală a Membrilor SSC Farul, întrunită în şedinţă extraordinară. Ce s-a decis

25 Apr 2017 4964

SSC Farul joacă sâmbătă cu Gloria Albeşti Marcel Lică - „Trebuie să fim realişti şi să privim adevărul în faţă“ (galerie foto)

21 Apr 2017 2422

Sorin Mihăilescu s-a autosuspendat din funcţia de membru al Comitetului Director al SSC Farul

20 Apr 2017 2453

„Am venit cu inima deschisă“ Portarul Vlad Neagu se dedică exclusiv proiectului SSC Farul Constanţa. La ce a renunţat (galerie foto)

17 Mar 2017 2540

Obiectivul SSC Farul pentru duminică - trei puncte şi o evoluţie frumoasă cu Portul Constanţa

16 Mar 2017 1348

SSC Farul şi SC Oţelul Galaţi se întâlnesc astăzi la Constanţa

18 Feb 2017 2137

Suflarea faristă, îndurerată la trecerea în nefiinţă a lui Ninel Bâdea „Farul a fost sufletul lui“

16 Feb 2017 2986

Interviu online cu Marcel Lică „Sperăm ca, în curând, să ne mutăm pe stadionul Farul. Acolo este casa noastră“

04 Feb 2017 4596

Ion Draica, preşedinte de onoare al SSC Farul „Pe legitimaţia mea de sportiv e completată o singură rubrică - Farul“ (galerie foto)

31 Jan 2017 3653

Ion Draica, preşedinte de onoare al SSC Farul Constanţa (galerie foto)

30 Jan 2017 4378

SSC Farul Constanţa s-a reunit astăzi la stadion. Fanii au făcut spectacol (galerie foto+video)

23 Jan 2017 4729

Şedinţă importantă la Suporter Spirit Club Farul Constanţa „Vă aşteptăm pe toţi!”

16 Jan 2017 2380

Fernando Costache a arbitrat pe stadionul „Wembley“ „Cavaler“ din Constanţa, delegat la meciul Chelsea - Cardiff (galerie foto)

10 Dec 2016 3217

SSC Farul, discuţii cu un impresar pentru completarea lotului Echipa fanilor se va muta de pe terenul ITC

25 Nov 2016 5051

SSC Farul vizează a 18-a victorie în Liga a a 4-a, duminică, împotriva Spartei Techirghiol

24 Nov 2016 1251

Duminică e adunarea membrilor cotizanţi Echipa fanilor, SSC Farul Constanţa, primeşte sprijin şi din Olanda (Galerie Foto)

11 Nov 2016 3982

Reprezentanții SSC Farul vin la ședința de Consiliu Local „Avem o echipă frumoasă, care crește frumos“ (galerie foto + video)

28 Oct 2016 4093

Suporter Spirit Club Farul Constanţa şi-a prezentat proiectul (video)

27 Oct 2016 4015

Fanii SSC Farul vor merge pe jos, în coloană, la meciul cu CS Năvodari„Am arătat de cât devotament suntem în stare”

26 Oct 2016 6974

Arbitri din Constanţa Cristian Pascu şi Alexandru Despina, medii peste 9 la concursul de promovare în lotul Ligii a 3-a

14 Oct 2016 3934

Mâine, meci amical cu ACS Performer Paşi spre trecerea SSC Farul Constanţa pe stadionul „Farul”

03 Oct 2016 1424

Echipa fanilor, tot prima în clasamentul Ligii a IV-a SSC Farul - Gloria Albeşti, meci cu goluri multe. Şi frumoase! (galerie foto)

28 Sep 2016 1917

Marcel Lică - „Aşteptăm alături de noi toţi fariştii adevăraţi!” SSC Farul debutează duminică în Liga a IV-a

20 Aug 2016 7181

Ieri, s-a reunit şi FC Farul! În principiu, preşedintele echipei fanilor, SSC Farul, va fi Marcel Lică

05 Aug 2016 6675

A avut invitaţi şi de la Călăraşi, şi din FRF Arbitrul Cristian Brânduşă s-a căsătorit. Cum şi-a recuperat mireasa furată (galerie foto)

27 Jul 2016 3050

„În Constanţa şi în New York, doar Farul contează“ Eden Lică a dus FC Farul în SUA. Mesaj şi la Statuia Libertăţii (galerie foto)

20 Apr 2016 2578

La mulţi ani! Daniel Asaftei, Iurgen Lică, Bianca Şiangă şi Laurenţiu Florea, la ceas aniversar (galerie foto)

20 Jan 2016 1572

Fostul preşedinte al FC Farul Marcel Lică a câştigat, cu echipa Eforie Nord, un turneu de fotbal-tenis

05 Aug 2015 1560

Astăzi e şi ziua de naştere a lui Daniel Asaftei Fotbalistul Laurenţiu Florea şi arbitrul Iurgen Lică, buni de cinste

20 Jan 2015 1758

Marcel Lică se pregătea să sune la 112 Arbitrul Mihai Pericleanu, placat la nunta sa de indivizi cu cagule şi săbii (galerie foto)

19 Jan 2015 3751

Echipa Eforie a câştigat Cupa Crăciunului

14 Dec 2014 2629

Cristi Şchiopu şi Dan Moisescu, din nou pe teren Foşti jucători ai Farului îşi dispută „Cupa Crăciunului“

12 Dec 2014 2071