Conference League 2023/2024 Flora Tallinn - Farul Constanța, miercuri, 16 august. Cine transmite meciul. Campioana României, cu un picior în play-off

  • În prima manșă a turului trei preliminar, Farul Constanța a învins cu 3-0 la Ovidiu.
 
Campioana României, Farul Constanța, susține miercuri, 16 august 2023, de la ora 19.00, manșa secundă din turul trei preliminar al competiției europene Conference League, întâlnind în deplasare campioana Estoniei, Flora Tallinn. Meciul e transmis în direct de Digisport 1 și Prima Sport 1.
 
Cum s-au impus categoric la Ovidiu, în primul meci, scor 3-0 (Alibec 47, Budescu 79, Queiros 90+4), „marinarii“ sunt mari favoriți pentru calificarea în etapa următoare, play-off, care e ultima fază preliminară înainte de grupe. „Am obținut un rezultat foarte bun. A fost un meci dificil. În prima repriză, nu am reușit să ne creăm foarte multe ocazii și să marcăm, dar a urmat o parte secundă foarte bună pentru noi. Am dominat în mare parte repriza și suntem mulțumiți de rezultat. Au fost dueluri foarte tari pe tot terenul, și în apărare, și în atac, Flora Tallinn e o echipă agresivă, cu stilul nordic. Sperăm ca în retur să facem un meci la fel de bun și să ne calificăm. În repriza a doua, ne-am mobilizat, ne-am dăruit mai mult, am încercat mai mult să atacăm și ne-a ieșit. Toată lumea e fericită. Publicul a fost și acum al 12-lea jucător, este minunat, le mulțumim fanilor încă o dată și sperăm să-i facem fericiți de cât mai multe ori. De la Tallinn vom veni cu siguranță calificați“, a declarat căpitanul Farului, fundașul central Ionuț Larie, după meciul tur.  
 
„Pentru mine a fost un meci intens“
 
În partida de săptămâna trecută cu Flora Tallinn, noua achiziție Constantin Budescu a debutat la Farul. „Budi“ a preluat tricoul cu numărul zece și a jucat foarte bine. „Mă bucur pentru debutul meu, dar mai bucuros sunt pentru că am câștigat cu 3-0 și nu am primit gol. Pentru mine a fost un meci intens, nu am mai jucat o perioadă lungă, dar a fost bine atât pentru mine, cât și pentru echipă că am obținut acest succes și ne-am mărit șansele de calificare. Ne-a părut rău că nu am reușit să marcăm și în prima repriză, dar important e că am punctat după pauză și totul a fost OK. Este un pas important pentru calificare, dar încă nu e nimic câștigat, mai e un meci. Trebuie să-l tratăm serios, poate mai serios ca pe acesta și să câștigăm din nou“, a declarat Constantin Budescu.

Declarații Gheorghe Hagi și Ionuț Larie înainte de Flora Tallinn - Farul Constanța. „Nu ne putem uita în spate, la rezultatul din tur“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

100% în play-off
 
Atacantul Denis Alibec nu a făcut deplasare cu echipa în Estonia, el plecând luni, 14 august, în Qatar, pentrua discuta detaliile unui contract cu formația Muaither SC, care îl dorește. Pe aeroport, înaintea plecării în Orientul Mijlociu, Alibec nu și-a ascuns optimismul privind meciul cu Flora. „În play-off-ul Conference League eu zic că suntem 100% și vom vedea ce va fi acolo“, a menționat jucătorul de 32 de ani.  
  
„Am avut ca obiectiv să marcăm trei goluri. Suntem fericiți, chiar dacă puteam să mai înscriem, căci am mai avut câteva ocazii foarte mari. Dar și adversarii ne-au pus probleme și suntem bucuroși că n-am primit gol în primul rând. Am prins puțină experiență europeană, ne-am recăpătat și ritmul de anul trecut și, ușor-ușor, arătăm ca Farul campioana României. Cred că ultima dată am marcat cu dreptul în meciul de anul trecut cu Botoșani. Am avut ceva probleme musculare înaintea partidei, dar cei din staff-ul medical s-au ocupat de mine și am fost 100% la acest meci. Publicul a fost din nou admirabil. Ne bucurăm că-i avem alături de noi pe fani, le mulțumim și cu siguranță vor veni și la Tallinn. Vom lupta pentru victorie și acolo, ne vom impune jocul, pentru că, dacă vom juca defensiv, vom avea mult mai multe probleme. Mergem pe atac, avem jucători foarte buni, care știu să facă diferența și trebuie să ne bazăm pe acest lucru“, menționat Denis Alibec, după meciul de la Ovidiu.

 
Goluri și la Tallinn
 

„O victorie foarte importantă pentru noi. Am reușit să marcăm trei goluri, dar cred că mai puteam înscrie câteva. Nu știu dacă contează că nu am primit gol, dacă băteam cu 5-2 sau 6-3 tot diferență de trei goluri era. Dar pentru echipă, pentru moralul meu și al nostru e foarte bine că adversarul nu a marcat. Știam că întâlnim o echipă bună, e campioană până la urmă, dar am încercat să ne facem jocul nostru și să ne impunem. A fost o atmosferă senzațională și la acest meci. Suporterii Farului sunt mereu alături de echipă, și la victorii, și la înfrângeri, ceea ce e foarte important. Avem o relație foarte bună cu ei. La Tallinn, mergem să ne facem jocul nostru, să ne impunem prin posesie și să marcăm cât mai multe goluri“, a spus și Marian Aioani, portarul Farului.
 
„În retur, cu aceeași mentalitate“
 
Nou venit în această vară la Farul, fundașul central Diogo Queiros a închhis tabela în partide la Ovidiu. „A fost o victorie perfectă. Am marcat trei goluri, nu am primit niciunul și mergem la Tallinn să finalizăm ce am început în această fază și să trecem mai departe în competiție.  Înainte de corner (n.r. la faza golului), am vorbit cu Pope (n.r. Mihai Popescu) și mi-a spus să mă duc la bara a doua. Am fost fericit, am fost la locul potrivit. Avem un avantaj de trei goluri, dar vom merge în retur cu aceeași mentalitate, la fel de concentrați ca la primul meci și spărăm să câștigăm și în Estonia și să obținem calificarea. 100% mergem la victorie, ca la fiecare meci. Vrem să fim cei mai buni și acesta este Farul“, a punctat fotbalistul portughez.
 
În play-off, adversarul va fi echipa care va pierde în dublă manșă în întâlnirea din Europa League (turul trei preliminar) Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda). În tur, Qarabag - HJK Helsinki 2-1 (Leandro Andrade 55, Juninho 85 / Olusanya 77). Returul se dispută joi, 17 august, de la ora 19.00.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Atmosferă senzațională pe stadion la Farul Constanța - Flora Tallinn 3-0
„Împreună ducem mai departe spiritul farist“ (GALERIE FOTO)

 
Diogo Queiros, la primul gol pentru Farul Constanța. „Am fost la locul potrivit“. Ce i-a spus Mihai Popescu înainte de reușită (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Sepsi OSK Hagi - „Vom avea o partidă dificilă și sperăm să fim inspirați cu toții“ (VIDEO)

02 May 2024 2367

Culturism și Fitness CS Farul Constanța, șase medalii la Campionatul Balcanic (DOCUMENT)

01 May 2024 506

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 1365

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 653

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 641

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 872

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1785

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 824

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1860

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1440

Superliga 2023/2024 Oțelul Galați - FC Hermannstadt, duel tare la vârful clasamentului din play-out

27 Apr 2024 930

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 817

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 834

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1326

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 402