Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

  • Adrian Mazilu activează în prezent la SBV Vitesse, în Țările de Jos, echipă la care l-a împrumutat clubul englez Brighton, după ce l-a cumpărat anul trecut de la Farul Constanța.
Echipa națională Under-19 a României a realizat o victorie extrem de importantă cu reprezentativa similară a Germaniei, 3-2 la Turul de Elită, ultima fază a calificărilor înaintea turneului final al Campionatului European de la această categorie de vârstă.


În lotul convocat de selecționerul Adrian Dulcea pentru Turul de Elită din Croația se regăsesc și doi jucători de la Farul Constanța, portarii Vlad Răfăilă și Rafael Munteanu, acesta din urmă fiind fratele atacantului Louis Munteanu. De asemenea, alți doi fotbaliști din lot aparțin clubului de pe litoral, dar actualmente sunt împrumutați la alte echipe, fundașul Mario Aioanei (la Unirea Slobozia) și Patrick Dulcea (la FC Argeș). Nu în ultimul rând, trei dintre tricolori sunt formați în academia constănțeană: atacantul Adrian Mazilu (în prezent la SBV Vitesse, în Țările de Jos, echipă la care l-a împrumutat clubul englez Brighton, după ce l-a cumpărat anul trecut de la Farul Constanța), fundașul stânga Andrei Borza (Rapid București) și mijlocașul Adrian Caragea (Sassuolo - Italia), fiul fostei jucătoare de tenis de masă Iulia Caragea, acum antrenoare  la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, și al fostului fotbalist Ștefan Caragea.    
 
Ultimul meci, contra Croației
 
Golul victoriei cu Germania a fost marcat, în minutul 90+4, de Adrian Mazilu, cu o execuție marcă înregistrată, șut cu stângul din afara careului, la vinclu! Celelalte două reușite ale României au purtat semnătura lui Patrick Dulcea (28) și Alexandru Stan (43), iar pentru Germania U-19 a înscris Dzenan Pejcinovic (30, 62). România a jucat cu: Răfăilă - Aioanei, Tudose,  Bădescu, Borza - Florea, Jalade (cpt.), Dulcea - Mazilu, Stan (Kodor 74), Pop (Caragea). Rezerve: Frănculescu - Chinteș, Raicu, Moraru, Rădulescu, Stancovici, Șoptirean. În precedenta partidă, România a pierdut cu Turcia, 0-2, iar în ultimul meci de la Turul de Elită tricolorii vor întâlni Croația, marți, 26 martie 2024, de la ora 15.00.
 
Turneul final, în Irlanda de Nord
 
„Se califică la EURO U19 câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită. Turneul final va fi găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie 2024. Naționala României a participat la două ediții de Campionat European U19, în 2011 și 2022. În 2025, turneul final EURO U19 va fi găzduit de România“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
 
„E execuția lui“
 
Execuția extraordinară a lui Mazilu de la golul cu Germania nu l-a mirat pe fostul jucător al Farului, Gabriel Torje, care a fost coleg cu tânărul atacant în echipa constănțeană și îl știe bine. În plus, Mazilu a mai înscris asemenea goluri, și în Superligă. 

 
„Marcă înregistrată Mazilu, e execuția lui. Și nu e întâmplător, pentru că și în perioada în care am fost eu la Farul Constanța, iar Mazilu de abia venise la echipa mare, făcuse cantonamentul și începuse să își facă apariția din când în când și pe teren, avea genul acesta de execuții. Am și zis când am ajuns acolo, puteți întreba, că Mazilu va face pasul la o echipă importantă foarte repede. Și nu au apucat să treacă decât șase luni și a plecat. Se vede calitatea pe care o are, se văd calitățile fizice și tehnice, disciplina foarte importantă și, un aspect foarte important, e un băiat foarte inteligent. Este încă tânăr, are 18 ani“, a spus Torje, la Digi Sport.
 

„100% se vor baza pe el“
 
Mijlocașul de 34 de ani este de părere că, fără îndoială, Brighton se va baza pe Mazilu în viitorul apropiat.

„Cei de acolo (n.r. Brighton) să nu credeți că l-au luat doar ca să-l trimită în altă parte să joace. 100% se vor baza pe el în viitorul apropiat, pentru că este un jucător foarte valoros, cu foarte multe calități. Cumpărându-l la 17 ani cu trei milioane de euro, poate au scutit 20 de milioane pe care trebuiau să le plătească peste cinci ani. Nu am ce sfat să-i dau, nu trebuie învățat foarte mult, știe el, are o educație extraordinară. Va fi un nume important în fotbalul românesc. Am zis-o de când am ajuns la Farul și l-am văzut în cantonament”, a mai spus Gabriel Torje, potrivit sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Youtube FRF TV
 
Citește și:

Fost la Farul Constanța
Adrian Mazilu, împrumutat de Brighton la o echipă din Olanda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Gheorghe Hagi, desemnat de AFAN cel mai bun antrenor din România în sezonul 2022/2023

09 Feb 2024 1071

Fost la Farul Constanța Adrian Mazilu, împrumutat de Brighton la o echipă din Olanda

23 Jan 2024 1030

Farul Constanța Meciul cu Rapid, ultimul pentru Adrian Mazilu ca „marinar“. „Tot ce am învățat aici m-a ajutat foarte mult“

20 Dec 2023 1358

Farul Constanța Constantin Grameni a marcat pentru Naționala de tineret în meciul cu Elveția

22 Nov 2023 961

Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, în vizită la Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Oct 2023 2178

Superliga 2023/2024 Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa ideală a etapei a zecea

26 Sep 2023 1167

Gheorghe Hagi „Au fost două săptămâni grele, cu foarte multe gânduri. Nu mi-e ușor, nu mai am aceeași putere ca înainte“ (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 2260

Hagi, după Dinamo - Farul Constanța 0-2 „Jocul ne-a dus să ne apărăm și să luptăm“

22 Sep 2023 1391

Superliga 2023/2024 Dinamo - Farul Constanța. Hagi - „Cred că va ieși un meci interesant. Avem nevoie de victorie“ (VIDEO)

21 Sep 2023 2240

Farul Constanța Constantin Grameni, gol la Naționala Under-21, din pasa lui Adrian Mazilu (VIDEO)

13 Sep 2023 1565

Farul Constanța a învins la Ovidiu și FC Urartu Hagi - „Suportul numărul 1 pe care l-am câștigat noi în ultimii doi ani sunt fanii“ (GALERIE FOTO)

29 Jul 2023 1462

Farul Constanța și Brighton, acord pentru transferul lui Adrian Mazilu

15 Jul 2023 1358

Farul Constanța Fabrizio Romano a anunțat că Adrian Mazilu a semnat cu Brighton

13 Jul 2023 1262

Campionatul European 2023 Trei fotbaliști de la Farul Constanța au jucat în meciul România - Spania 0-3

22 Jun 2023 1218

Farul Constanța Constantin Grameni ratează Campionatul European Under-21. România debutează astăzi

21 Jun 2023 2210