Gheorghe Hagi „Au fost două săptămâni grele, cu foarte multe gânduri. Nu mi-e ușor, nu mai am aceeași putere ca înainte“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • Prima dragoste a vieții sale, fotbalul, îi răpește lui Hagi mult timp și energie și îl împiedică să fie alături de familie pe cât și-ar dori.
 
Gheorghe Hagi a lansat în 2009 academia de fotbal care îi poartă numele, iar de atunci s-a dedicat în totalitate acestui proiect și echipei de seniori. Au trecut 14 ani de la acel moment, iar Hagi, la 58 de ani, își urmează în continuare planurile, deși nu îi e ușor, după cum a mărturisit.   
 
Managerul tehnic al campioanei României, Farul Constanța, își împarte viața între fotbal și familie. Prima dragoste a vieții sale, fotbalul, îi răpește însă mult timp și energie și îl împiedică să fie alături de cei dragi pe cât și-ar dori. Gheorghe Hagi resimte aceasta și a dezvăluit că s-a gândit mult la situația de față.    
 
„M-am născut pentru asta și îl iubesc“
 
„Am avut zece zile - două săptămâni cu foarte multe gânduri. Nu e ușor. Fac o muncă de 14 ani, care nu e ușoară. Dar încerc să mă motivez, să am ambiție în continuare, încerc să fac lucrurile. Nu e ușor să lucrez 14 ani, să produci, să produci, să produci. Să o iei de la zero, pentru că eu chiar nu am bani. Dacă aș avea, stăm de vorbă. Atunci puteți să mă judecați mai bine sau cum vor unii. Dar eu n-am bani. Însă iubesc fotbalul. M-am născut pentru asta și îl iubesc. Eu n-am iubit altceva, lăsând la o parte nevasta mea și familia. Acolo nu ne atingem. Sunt două lucruri importante și esențiale în viață, ca persoană să-ți faci o familie. Dar pentru mine prima dată a fost fotbalul. El mi-a dat totul și îi datorez enorm. Nu e ușor. Nu mai am 40 de ani și aceeași energie. Am aproape 60 de ani, vă dați seama. Nu mi-e ușor, nu mai am aceeași putere ca înainte. Sper să-mi termin toate obiectivele pe care le am și vom vedea apoi ce va fi. Partea a doua e familia, îmi lipsește. Vreau să-i văd mai mult. Din păcate, eu sunt acolo la Constanța și stau singur în hotel, nu e ușor. Dar au grijă de mine, vin după mine, încă mă mai susțin, iar acest lucru e important. Însă vreau să-mi văd și eu copiii, să stau mai mult cu ei, să mă duc după ei, să mă bucur de ei. Dar nu am timp, fotbalul îmi ia foarte mult. Au fost două săptămâni grele“, a precizat Hagi.
 
Ianis, în premieră titular în La Liga 
 
Component al echipei spaniole Alaves, din prima ligă spaniolă, Ianis, fiul lui Hagi, a fost pentru prima dată titular în campionat la noua sa formație, în meciul Alaves - Athletic Bilbao 0-2. „Ianis e deja consacrat, are o vârstă, se reprezintă singur. E important că a intrat într-un campionat super-competitiv, cel mai tehnic. Sperăm să învețe mult și să crească, să se dezvolte și să-și ajute echipa să își îndeplineacă obiectivele, să joace bine, ceea ce cred că o va face și să fie un jucător important al României“, a spus Hagi.       
     
„Aceasta a fost problema noastră cea mai mare“

 
În ultimul meci de campionat, Farul a învins în deplasare Dinamo cu 2-0, într-o partidă disputată pe un teren greu, pe care „marinarii“ au terminat-o cu un om în minus, după eliminarea din minutul 63 a lui David Kiki, la 1-0 pentru oaspeți. Farul a luptat însă și a apărat avantajul, mai mult a mai înscris o dată, jucând în inferioritate numerică.
 

„Știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Dinamo e pe un drum bun, crește de la etapă la etapă. În repriza a doua, au jucat mult mai bine ca în prima. Au forțat și acea eliminare. Am suferit. Cum le-am scris pe tablă, că trebuie să luptăm. E momentul să ne revenim, să începem să luptăm, să aducem cât mai multe puncte și victorii, să fim pragmatici, să jucăm la rezultat, că avem nevoie de ele, dar fără să uităm identitatea noastră: ofensiv, să ieșim la joc, defensiv, să ne apărăm bine. Am suferit mult, dar suntem fericiți cu toții. Le dau liber băieților două zile, iar marți, în Cupa României, vom juca cu o echipă total schimbată. În vara asta, am jucat mult, am călătorit mult, am fost și fericiți, dar am avut și decepții, băieții meritau să se odihnească în acest weekend, alături de familii, iar apoi să se antreneze. Cred că echipa are nevoie de antrenamente, să învețe iar să joace, să fie bine, să se simtă bine, băieții să fie puternici. Lotul actual nu l-am avut deloc împreună până acum, cei vechi și cei noi, din prima zi, au fost doar grupuri - grupuri. Aceasta a fost problema noastră cea mai mare și e greu să gestionezi forma fizică a unuia sau a altuia. Drumul e lung, ne așteaptă un an greu, din toate punctele de vedere. Avem multe de făcut, și administrativ, și tehnic. Ușor-ușor, sper să vină victoriile, punctele, ca să aducă înceredere și putere“, a mai spus Gheorghe Hagi.
 
„Ai mei au luptat bine“
 
Acesta s-a referit și la starea suprafeței de joc de pe stadionul „Arcul de Triumf“, care a găzduit meciul cu Dinamo. „Lăsând la o parte faptul că mingea aluneca foarte repede, în prima repriză s-a putut juca fotbal, era nivelat, era bun, chiar dacă iarba nu era așa de mare. A doua repriză normal că lucrurile s-au îngreunat, jucătorii au obosit, se rupea iarba foarte ușor. Dar s-a jucat. În a doua repriză, Dinamo a băgat mingea în careu, dar ai mei au luptat bine și suntem fericiți, ce mai. Nu am cum s-o ascund. Au muncit, trebuia să luptăm și au făcut-o.  Am jucat cu o echipă care are istorie, mentalitate și suporteri. Știam că stadionul va fi greu. E mai mic, dar cu publicul apropiat de teren. Am gestionat în special prima repriză foarte bine“, a punctat Hagi.  
 
„La noi s-a văzut că nu e ușor să joci“
 
Managerul tehnic al Farului a pecizat că, pentru a reveni la nivelul din sezonul trecut, formația trebuie să atingă prin antrenamente nivelul optim de pregătire. „Echipa nu e antrenată. N-am avut timp. Eu am făcut tot cantonamentul de vară cu cei care vor juca în Cupă cu Voluntari, cu juniorii, cei de la echipa două și nou veniții, care încă nu au toate puse la punct în ce privește cunoașterea jocului nostru. La noi s-a văzut că nu e ușor să joci. Suntem agresivi, avem un fotbal bazat pe tranziție, 90 de minute, cu toate că acum n-am putut s-o mai facem. Din când în când, mai trebui să te și aperi, să stai jos“, a spus Hagi.      
 
Adrian Mazilu, doar cinci zile de vacanță
 
Puștiul de 18 ani al Farului Adrian Mazilu, care, de la începutul anului viitor, va merge la clubul englez Brighton, a oferit pasele decisive pentru golurile încrise de Constantin Budescu și Ionuț Vînă în victoria cu Dinamo.     
 
„La vârsta lui, ce vreți mai mult de la el? Scuzați-mă! V-a arătat că are orice, și viteză, și tehnică, e penetrant, acum a început să dea și pase. Înainte, era mult mai egosit. Dar și eu eram la fel la vârsta lui, poate mai mult ca el. Dar e bine că e așa. E un jucător care penetrează, vede poarta și e vertical, un lucru foarte important pentru atacant. Mai are de crescut la unele aspecte, dar e un băiat foarte bun, face cât poate. În plus, el a avut numai cinci zile pauză în această vară. Încerc să gestionez situația foarte bine, ca să fie proapăt, să arate bine. Eu, după Campionatul Mondial din 1994, am avut opt accidentări. A fost prima dată în cariera mea când am avut cinci zile pauză, când am semnat cu Barcelona, iar în șase luni am avut opt accidentări. Mici rupturi, care, în fiecare lună, mă scoteau din circuit două săptămâni. La acest capitol mi-e teamă cu Mazilu și sper să-l gestionez bine. Am învățat de la un antrenor mare că un jucător are nevoie de minimum două săptămâni pauză, ca să-și revină corpul“, a mai arătat Gheorghe Hagi.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, victorie cu Dinamo. „Marinarii“ au dat un gol în inferioritate numerică (GALERIE FOTO)
 
Hagi, după Dinamo - Farul Constanța 0-2: „Jocul ne-a dus să ne apărăm și să luptăm“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1069

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1045

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 438

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3135

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1847

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 677

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 937

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1488

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1163

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 987

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 704

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1269

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1833

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1195

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 772