LIVE VIDEO-TEXT Constanța. „Arena de 10“, evenimentul care a dat startul demolării stadionului „Gheorghe Hagi“ (FOTO+VIDEO)


UPDATE 9

Festivitatea s-a încheiat, lucrările continuă.

Citește și:

Constanța. Stadionul „Gheorghe Hagi“: Imagini spectaculoase, din dronă, care surprind startul demolării arenei (GALERIE FOTO)


UPDATE 8

În acest moment, cinci utilaje intervin, două la tribuna oficială, trei la tribuna 1.



UPDATE 7

Momentul istoric al demolării a început! Sunt trei utilaje care lucrează. 




Doi mici sportivi, Sofia (de la CSM Constanța) și Ianis (de la Farul Constanța), vor da startul demolării, apăsând simbolic, pe scenă, un buton roșu, în timp ce se numără descrescător. Când numărătoarea s-a încheiat, iar butonul a fost apăsat, s-au lansat confetti, iar utilajele au aprins luminile și au început lucrările de demolare la tribuna oficială și la tribuna 1.


UPDATE 6

Urmează la cuvânt ministrul Adrian Ioan Veștea. 

Sunt aici pentru un om pe care-l admir, Gheorghe Hagi, cu o carieră extraordinară. Și-a pus viața și talentul în slujba țării. Îi arătăm cât îl prețuim. Momentul de astăzi mă face fericit. Demarăm un proiect prin care să oferim lui Gheorghe Hagi, Farului și Constanței un stadion la nivel internațional.



UPDATE 5

 Primarul Vergil Chițac a luat cuvântul.


Să lăsăm amintirile să ne vorbească, dar să și privim spre prezent și la viitor. Evenimentul este de a ne aduna și a construi ceva ce va folosi generațiilor viitoare. Începem construirea unei baze sportive ultratramoderne. Este un uriaș proiect de infrastructură. Guvernul și-a făcut datoria, acum a venit rândul nostru.



UPDATE 4

Pe ecrane rulează imagini cu noul stadion, așa cum va arăta după construcție. Este prezentat și actualul complex sportiv. 


UPDATE 3

Au mai venit Stelian Gima (vicepreședintele Consiliului Județean Constanța), Aurel Presură (directorul RAJA SA Constanța), Ateș Casimceali (consilier local), Ruxandra Serescu (președinte CCINA Constanța), Adriana Câmpeanu (consilier local), Dede Perodin (consilier local), antrenorul de volei Florin Voinea și cel de box Mihai Constantin (de la CSM Constanța), Sorin Mihai (inspector școlar general). 

Participă și foștii fotbaliști Constantin Gache, Ion Constantinescu, Cristian Cămui, Ciprian Marica, Paul Peniu (președintele Academiei Hagi), dar și Steluța Popescu (director Garda de Mediu), Costin Avătavului (consilier local), Ana Maria Vătămanu. 

UPDATE 2

Pe teren au fost amenajate o scenă și un spațiu pentru invitați, dar au fost amplasate și două ecrane .

UPDATE 1

Participă primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, Gică Hagi, Gică Popescu, prefectul Silviu Iulian Coșa, Mihai Covaliu (președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român), senatorul Septimiu Bourceanu, deputatul Marian Crușoveanu, Bogdan Huțucă, Florin Goidea, Andrei Talpeș (directorul CSM Constanța), fotbaliștii de la Farul Ionuț Larie și Denis Alibec, Costin Mega, Paul Cămui, Tiberiu Curt.

La eveniment sunt prezenți  numeroși sportivi de toate vârstele.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Complexul sportiv „Gheorghe Hagi“ din Constanța găzduiește astăzi evenimentul intitulat „Arena de 10“, care marchează startul lucrărilor de demolare a stadionului din strada Primăverii, în locul căruia va fi ridicată o nouă arenă. 

Primăria Constanța a invitat la acest eveniment mai multe personalități, locale și naționale, atât din sport (inclusiv Gheorghe Hagi și alte legende ale clubului Farul), cât și din administrație. 

De la evenimentul care punctează debutul proiectului noului stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanța nu lipsește nici Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, care se află astăzi într-o vizită de lucru în județul Constanța. În programul acestuia a figurat și verificarea stadiului lucrărilor la Sala Polivalentă din municipiul Constanța (Str. Badea Cârțan nr. 254).   

„Vom scrie o nouă filă în istoria sportivă a Constanței, alături de Gică Hagi și de legende ale clubului Farul“, este mesajul Primăriei Constanța. 

„Pe cât de mult am așteptat acest moment, pe atât de greu ne va fi să-l trăim. Luni, 10 iulie, începând cu ora 18, începe oficial demolarea stadionului de care ne leagă atât de multe momente frumoase. Alături de Gică Hagi și de legende ale clubului Farul, vom face arc peste timp și vom pendula între trecut și viitor, nostalgie și optimism, regret și speranța unui viitor luminos pentru Farul și pentru Constanța. Noua arenă, ultramodernă, va avea 18.000 de locuri și va recompensa cu vârf și îndesat valorile și spiritul comunității din care facem parte și istoria clubului nostru. Aștept cu nerăbdare“, a postat pe Facebook Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. 


Potrivit oficialităților locale, demolarea va dura câteva luni. 

După aceea, pe același amplasament, va fi ridicat noul stadion (cu o capacitate de 18.500 de locuri), care se estimează va fi gata în 2025, an de când ar urma să o găzduiască pe Farul Constanța, campioana României, care, în acest moment, își susține meciurile de pe teren propriu pe arena principală a complexului sportiv al Academiei Hagi, de la Ovidiu.

Noul stadion din Constanța va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA.

Proiectul noului complex sportiv este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și UAT Constanța și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcții și 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilități.


„Construcția arenei a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Pușchilă, fiind inaugurată pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacității arenei.

După 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncțional unic. Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA și un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

De asemenea, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament - atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir“, a anunțat Primăria Constanța pe 28 iunie a.c.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și: Constanța Începe demolarea stadionului „Gheorghe Hagi“. „Va deveni istorie, dar amintirile, oamenii rămân!“ (GALERIE FOTO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 456

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3211

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1877

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1165

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1835

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 921

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1701

Șapte fotbaliste de la Farul Constanța, convocate la echipele naționale în preliminariile Campionatului European

03 Apr 2024 624

LIVE TEXT Campioana vs. liderul Superligii! Farul Constanța, învinsă de FCSB la Ovidiu, cu un gol în minutul 82. Ce a spus Hagi (GALERIE FOTO + VIDEO)

31 Mar 2024 1531

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FCSB Hagi - „Pentru noi, doar victoria contează. Încercăm să facem un meci complet“ (VIDEO)

30 Mar 2024 1162

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1663

Jandarmeria Mobilă Constanța asigură ordinea publică la meciul Farul Constanța vs. CFR Cluj

01 Mar 2024 505

Memorialul „Adrian Tinca“, festival de mini-rugby la Constanța

28 Feb 2024 1072

Jandarmii din Constanța fac apel la respectarea ordinii la meciul de fotbal dintre Farul Constanța şi Oțelul Galați

24 Feb 2024 647

Cât costă biletele la meciul Farul Constanța – Oțelul Galați

20 Feb 2024 957