Constanța Cum arată stadionul „Gheorghe Hagi“, în a treia zi de la startul demolării (GALERIE FOTO + VIDEO)



Lucrările de demolare a stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanța avansează.

Astăzi e a treia zi de când au demarat operațiunile și, în imaginile surprinse de dronă, se observă că din clădirea tribunei oficiale a mai rămas o mică bucată.

Buldozerele au lucrat în zona tribunei oficiale și a tribunelor A1 și A2, până la peluze, dar și într-un colț al tribunei B.
 
După demolare, Primăria Constanța va preda terenul liber de sarcini către Compania Națională de Investiții (CNI), pentru ridicarea pe același amplasament a unui nou complex sportiv.
 
Proiectul acestuia este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI și UAT Constanța, și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcții și 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilități.
 

Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA și un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri. De asemenea, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament - atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir, a anunțat Primăria Constanța pe 28 iunie a.c.

 
  
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


LIVE VIDEO-TEXT
Constanța. „Arena de 10“, evenimentul care a dat startul demolării stadionului „Gheorghe Hagi“ (FOTO+VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.