Constanța. Echitație Julia Popescu se antrenează și în Bulgaria. „Vecinii de la sud de Dunăre au un cult pentru acest sport“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
 
  • În vârstă de 16 ani și jumătate, Julia Popescu își urmează de mică pasiunea pentru echitație, participând la multe concursuri. 
 
Tânăra din Constanța Julia Popescu continuă cu perseverență în sportul pe care îl îndrăgește de mică, echitația, în ciuda costurilor ridicate pe care le presupune acesta. Calitățile sportivei, ținuta sa aparte pe cal și legătura deosebită pe care a dezvoltat-o cu maiestuoasele animale au fost remarcate și de bulgari, care s-au oferit să o sprijine.
 
Astfel, Julia Popescu, tânăra de 16 ani și jumătate care s-a apropiat de cai pe la vârsta de șapte ani, la centrul de echitație de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, se pregătește de trei luni la Șumen, în Bulgaria, sesiuni care se adaugă și antrenamentelor din țară. „Echitația e un sport extrem de scump și de solicitant. Presupune și durere, curaj și implicare. Sunt mai multe ramuri, precum săriturile, anduranța, dresajul, proba completă sau galopul. Fiecare cu specificul ei, cu caii ei și cu costurile, mari, pe care le implică. La noi în țară e foarte greu, din partea părinților, să susțină pasiunea copiilor pentru echitație. Facem eforturi foarte mari. De când practică echitația, Juli a participat la multe dintre aceste probe și a mers la curse și în vara acestui an, însă rezultatele nu au fost extraordinare, ținând cont că nu a mai beneficiat de caii care să o urce cât mai sus în clasament“, a declarat mama sportivei, Cezara Popescu.
 
Din Germania în Bulgaria
 
Cum dragostea tinerei pentru cai și echitație nu cunoaște limite, aventura sa în acest sport continuă, trecând peste toate barierele. A apărut și soluția pregătirii în Germania, la Hannover, unde Julia a efectuat antrenamente, iar în prezent se pregătește și la Șumen. „Cei din Germania îi asigurau cal, antrenor și cazare, dar au cerut să se și mute acolo, inclusiv cu școala, ceea ce implica o cheltuială mare din partea noastră. Apoi s-a ivit varianta Bulgaria. Vecinii de la sud de Dunăre au văzut-o la concurs și s-au arătat impresionați. Astfel că au chemat-o la pregătire la Șumen, punându-i la dispoziție cele necesare. Bulgarii au un adevărat cult pentru echitație, au cinci hipodromuri. Juli este antrenată de Valentin Atanasov, unul dintre cei mai buni jochei din Europa, însă toți cei de acolo o sprijină, drept pentru care le mulțumim. La Hannover, s-a antrenat cu jocheul român Florin Feraru, extrem de apreciat în Germania“, a mai spus Cezara Popescu.
 
„Este foarte dedicată“
 
În Bulgaria, Julia Popescu urmează să participe la primul ei concurs în martie 2024, la Șumen. „Bulgarii au cerut ca Juli să evolueze sub steag bulgăresc. Am fost fericită când am văzut cum toți s-au apropiat să o urmărească atunci când se pregătea. Are o ținută aparte, iese foarte clar în evidență. Este foarte dedicată și ar fi păcat să nu-și dezvolte la întregul potențial acest talent“, a arătat mama sportivei.
 
Echitația e viața ei
 

Cum tânăra este îndrăgostită iremediabil de natație și cai, legându-și viața de această pasiune, ea este implicată în activități legate de acest sport și în afara antrenamentelor ei și a participării la concursuri. Astfel, la Valu lui Traian, în județul Constanța, Julia îngrijește 12 cai și un ponei, la Domeniile Mitroi. De asemenea, se ocupă de pregătirea la echitație a mai multor tinere, pregătindu-și terenul pentru momentul în care, peste câțiva ani, va putea să fie și antrenoare. În țară, an de an, Julia Popescu merge și se antrenează, de mult timp, și la Tg. Mureș, cu antrenorul emerit Viorel Bubău, la sărituri, proba completă și dresaj.
     
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Joi, e ziua ei de naștere
Constănțeanca Julia Popescu își urmează visul în echitație. „Tocmai ai făcut istorie la Hipodromul Ploiești!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Joi, e ziua ei de naștere Constănțeanca Julia Popescu își urmează visul în echitație. „Tocmai ai făcut istorie la Hipodromul Ploiești!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2022 3249

Echitație Constănțeanca Iulia Popescu a câștigat cursa de calificare

19 Apr 2022 1994

Aur pentru Simona Gherman în proba individuală de spadă

22 Jun 2016 2121