Constanța. Palatul Copiilor natație Matei Diaconescu, mezinul echipei, a împlinit zece ani. Cadoul și l-a făcut la concursul de la Târgoviște! (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
 
  • „Prâslea cel Voinic“ Matei Diaconescu a obținut două medalii de aur și una de argint la Cupa Rotary - Contratimp 2024.
 
Moment deosebit în viața micului înotător constănțean Matei Diaconescu, de la Palatul Copiilor Constanța, care a împlinit frumoasa vârstă de zece ani.
 
Mezinul echipei de pe litoral și-a serbat ziua de naștere alături de familie, colegi și antrenorul său, Octavian Tileagă. Sportivul a primit și un frumos tort, în formă de bazin de înot, în timpul unui concurs, cu mesajul „La Mulți Ani, Matei!“ și cu vârsta sa. „Nici nu vă imaginați ce dulce poate fi un bazin înfeliat...“, a glumit Octavian Tileagă. Înotătorul și-a făcut și el un frumos cadou, cucerind trei medalii, cu câteva zile înainte, la concursul de la Târgoviște, Cupa Rotary - Contratimp 2024, prima întrecere internă de verificare a anului.
 
Este noua noastră stea!“
 
„La Mulți Ani, Mateiuț! La câteva zile după ce a cucerit două medalii de aur și una de argint la puternicul concurs de la Târgoviște, mezinul echipei noastre și-a aniversat ziua de naștere: 10 ani! Chiar dacă n-au fost prezenți toți «Delfinașii», evenimentul trebuia sărbătorit. Te pupăm, Mateiuț! Multe, multe succese la toate competițiile viitoare!“, a fost mesajul lui Octavian Tileagă, antrenor emerit, care a mai punctat: „Este noua noastră stea! Are toate ingredientele ca să ajungă mare campion. Chiar dacă uneori mai și plânge la antrenament, dar de frica de-a nu-și realiza media de timpi propusă în repetări, nu din cauza oboselii. E extrem de ambiţios și are o tehnică foarte bună! La campionatele din vara atacăm podiumul“.
 
Matei Silivestru, Cupa Rotary Contratimp, pentru cea mai bună performanță
 
„Prâslea cel Voinic“ Matei Diaconescu a urcat pe podium la Târgoviște în probele de 50 m liber (aur, cu 33.07 - record personal; prima sa medalie de aur într-un concurs național de anvergură), 100 m liber (aur, cu 1.13,20 - record personal) și 50 m fluture (argint).
 
Înotătorii de la Palatul Copiilor Constanța au urcat de 17 ori pe podium la acest concurs, prin Vladimir Nicolaev (18 ani) - opt medalii, Matei Silivestru (15 ani) - șase medalii (toate de aur) și Matei Diaconescu (10 ani) - trei medalii. Matei Silivestru a obținut și Cupa Rotary Contratimp pentru cea mai bună performanță a competiției dupa Tabela Internațională de Punctaj, la categoria juniori 15 ani: 686 puncte, pentru timpul de 4.09,79 realizat în proba de 400 m liber. „Prima competitie de verificare a noului sezon s-a dovedit a fi un adevărat campionat naţional. Atât prin prezența numeroasă (434 de sportivi de la 43 de cluburi), cât şi prin valoarea ridicată a sportivilor si prin performanțele realizate în concurs“, a arătat Octavian Tileagă.
 

Urmează Grand Prix-ul Greciei, de la Salonic
 
În această lună, antrenorul cu care constănțeanul Răzvan Florea a urcat pe podiumul olimpic la Atena 2004 va participa cu trei elevi de-ai săi de la Palatul Copiilor Constanța (Matei Silivestru, Vladimir Nicolaev și Eric Lefterică) la Grand Prix-ul Greciei, de la Salonic, programat în perioada 23 - 25 martie, o întrecere internațională extrem de puternică.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă și Palatul Copiilor Constanța - Grupa de performanță - ÎNOT)
 
Citește și:
 
Natație. Palatul Copiilor Constanța
„Prâslea cel Voinic“ Matei Diaconescu și-a respectat promisiunea. A cucerit toate medaliile de aur (GALERIE FOTO)



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palatul Copiilor Constanța Înotătorii, patru medalii și recorduri personale în Grecia, la „Ivanofeia“, întrecere internațională (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1443

Natație. Palatul Copiilor Constanța „Prâslea cel Voinic“ Matei Diaconescu și-a respectat promisiunea. A cucerit toate medaliile de aur (GALERIE FOTO)

12 Jun 2023 2013