Constanța, pe podium la Campionatul Mondial de canotaj. România a cucerit șase medalii (GALERIE FOTO)



 
România a încheiat Campionatul Mondial de Juniori (Under-19) la canotaj, de la Paris, cu un total de șase medalii, dintre care trei de aur și trei de bronz.
 
La întrecerea din Franța au concurat și reprezentanți ai Constanței.
 
Astfel, Sergiu Anfimov a fost prezent în echipajul de 4 rame fără cârmaci, Denis Silviu Totolici la 4 vâsle, în echipajul de 8+1 Constantin Filip și Darius Simion la proba masculină și Irina Despa - în echipajul 8+1 în proba feminină.
 
Sergiu Anfimov, Denis Silviu Totolici și Constantin Filip sunt de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și au dublă legitimare, cu CSM Constanța. Irina Despa și Darius Simion reprezintă CSU Simona Halep - CSM Constanța. 
 
La trei dintre aceste medalii (una aur și două de bronz) au contribuit și reprezentanții Constanței: Sergiu Anfimov – aur la patru rame masculin; Darius Simion și Constantin Filip – bronz la 8+1 masculin, Irina Lucia Andreea Despa – bronz la 8+1 feminin.
 
Medaliile au fost:
 
  • Aur la simplu vâsle feminin (JW1x) pentru Bianca Camelia Ifteni.
  • Aur la patru rame masculin (JM4-), prin Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea și Sergiu Anfimov.
  • Aur în proba de dublu rame feminin (JW2-), pentru Ionela Elena Scutaru și Gabriela Tivodariu.
  • Bronz la 8+1 masculin (JM8+), cu echipajul compus din Antonel Avăcăriței, Silviu-George Elenes, Ștefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Tasca, Constantin Filip, Ștefan Bogdan Moaleș și Alexandru Nedelcu.
  • Bronz pentru echipajul de 8+1 feminin (JW8+), compus din Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi și Irina Lucia Andreea Despa.
  • Bronz pentru echipajul de patru rame feminin (JW4-), compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc și Andreea Nicoleta Dinu.
 
Totodată, echipajul de patru vâsle masculin (JM4x), compus din Iulian- Ferdinand Ielinec, Gabi Sicean, Marian Gabriel Guia și Silviu Denis Totolici, a încheiat pe locul 4 cursa din Finala B, ocupând astfel poziția 10 în clasamentul mondial.

 

Felicitări tuturor sportivilor pentru aceste rezultate extraordinare! Felicitări antrenorilor, echipei medicale și tuturor celor din staff-ul FRC, este mesajul de pe pagina de Facebook a Federației Române de Canotaj.

România a participat cu opt echipaje și 35 de sportivi la acest campionat și s-a clasat pe locul 3 în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie și Italia, dar înaintea Statelor Unite, Germaniei, Greciei și Australiei. Raportat la numărul medaliilor de aur, România ocupă locul întâi în clasament, pe aceeaşi poziție cu Marea Britanie și Italia.

„Canotajul românesc are viitor, iar asta este o certitudine! Un fapt demonstrat de rezultatele extraordinare obținute de sportivii din lotul de juniori la Campionatul Mondial Under19 din Franța. Ei au încheiat competiția cu un număr de șase medalii, dintre care trei de aur și trei de bronz.

Sunt rezultate foarte bune, mai ales în contextul în care vorbim despre sportivi foarte tineri, fără prea multă experiență. Ei au dat dovadă de maturitate și determinare, astfel că au cules acum roadele muncii pe care o depun în fiecare zi.



Sunt mândră de rezultatele obținute la acest campionat mondial și sunt sigură că, de-a lungul timpului, palmaresul de medalii al acestor sportivi se va îmbogăți considerabil. Tot ce trebuie să facă ei este să muncească în continuare cu aceeași ambiție de a se autodepăși, de a fi cei mai buni.

România se clasează pe locul 3 în clasamentul general pe medalii, însă suntem pe locul 1, alături de Marea Britanie şi Italia, în ceea ce priveşte numărul medaliilor de aur.

Felicitări sportivilor şi cluburilor sportive de unde provin, antrenorilor, echipei medicale și staff-ului FRC pentru aceste performanțe. Mulțumim totodată partenerilor Federației Române de Canotaj fiindcă, fără sprijinul lor, nu s-ar putea obține toate aceste rezultate frumoase.  Îi încurajez pe juniorii noștri să fie muncitori și dedicați și de acum înainte și să ajungă să aibă rezultate foarte bune și atunci când vor ajunge în lotul de seniori”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Canotaj; Foto: Balint Czucz Photography)

Citește și:


UPDATE
Campionatul Mondial de canotaj 2023. Rezultatele sportivilor români de vineri, 4 august

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci medalii la Campionatul Mondial și 11 echipaje calificate la Jocurile Olimpice 2024. Record pentru canotajul românesc! (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 1084

UPDATE Campionatul Mondial de canotaj 2023. Rezultatele sportivilor români de vineri, 4 august

04 Aug 2023 2152

UPDATE. Canotaj Sportivii români, în concurs la Campionatul Mondial de juniori de la Paris (GALERIE FOTO)

03 Aug 2023 1294