Cristian Mărgărit, despre educația nutrițională a campionilor de la Farul Constanța. „Un sportiv trebuie să țină cont de toate cele trei elemente“

Cristian Mărgărit
  • Nutriționistul Cristian Mărgărit a menționat că fotbaliștii din Academia Hagi și de la Farul Constanța acordă o importanță deosebită și alimentației.
 
De mulți ani, Academia Hagi și echipa de seniori beneficiază de serviciile unui nutriționist, iar acesta, Cristian Mărgărit, menționează că alimentația este la fel de importantă precum antrenamentul și odihna.

„Ele formează așa-zisul triunghi de aur. Un sportiv trebuie să țină cont de toate cele trei elemente. Bineînțeles, talentul nativ, voința lui și celelalte aspecte vin peste acest triunghi de aur. Pentru mine a fost o plăcere și este în continuare această colaborare. Acest pas a fost făcut de club, domnul Hagi a avut această viziune, să aducă un nutriționist la echipă și cred că rezultatele s-au văzut. Colaborarea pe partea de nutriție a prezentat și diverse provocări, pentru că lucrul cu grupuri mari de jucători este într-adevăr o provocare. Sportivii sunt diverși, ca personalitate, ca nevoi nutriționale, ca înzestrare fizică. Și atunci noi trebuie să ne adaptăm programele nutriționale, de educație nutrițională, dietele personalizate la necesarul fiecărui jucător în parte“, a punctat Cristian Mărgărit, potrivit sursei citate.
 
„Fiecare are dietă personalizată“
 
Nutriționistul Farului a explicat că toate meniurile fotbaliștilor sunt individualizate. „Chiar și la meniul de grup, atunci când toți jucătorii mănâncă împreună, fiecare are dietă personalizată, știe ce să-și aleagă dintre alimentele puse la dispoziție. Această parte de educație nutrițională este foarte importantă. Noi avem aici jucătorii doar o parte din timp, în rest ei fiind acasă, așa că e foarte important să știe cum să aleagă, și când mănâncă la restaurant, și când își gătesc singuri, și când le gătește altcineva, astfel încât să rămână în planul lor nutrițional, optimizat pentru performanța sportivă, pentru recuperare și bineînțeles pentru prevenirea accidentărilor, un alt aspect foarte important. Sportivii au răspuns foarte bine, pentru că noi îi avem încă de la faza de juniori. Ne cunoaștem de când sunt mici și am rămas în contact, chiar și atunci când au plecat la echipe din străinătate. M-au contactat, am mai vorbit. Am dezvoltat o relație foarte bună cu ei, bazată până la urmă și pe rezultatele pe care ei le văd, rezultatele directe pe care le obțin atunci când urmează o dietă potrivită pentru sportivi“, a mai spus Cristian Mărgărit.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Farul TV

 
Citește și:

Farul Constanța
Sală de forță ultramodernă pentru „marinari“. „Este dotată la nivel european, avem toate facilitățile posibile“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Sală de forță ultramodernă pentru „marinari“. „Este dotată la nivel european, avem toate facilitățile posibile“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jan 2024 5072

Schimbări în Phoenix A.V., firma pe care funcționează clubul Phoenix din Constanța. Ce decizii s-au luat

24 Dec 2023 1371

Există sănătate fără avocado, chia și goji?

19 Apr 2022 2959

„Cea mai mare oră de sport“ din România a atras, la Mamaia, localnici şi turişti (galerie foto)

03 Aug 2015 1803